ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
21/10/2020 - 16:30

Ο Γρίβας, ο Ουές και η εκπαίδευση όλων μας στο project

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟ μας έδωσε και μία ακόμα αφορμή, να σκεφτούμε και να καταλάβουμε τη φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης του οικοδομήματος, που χτίζεται στον ΟΦΗ.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρίστος Σμπώκος
Όπως έγραψα μετά το ματς, ο ΟΦΗ βρίσκεται ακόμα σε μεταβατική φάση, ποδοσφαιρικά καθαρά. Ναι μεν ήρθαν οι πρώτες νίκες, με την είσοδο στην 6αδα πέρυσι, το καλό ποδόσφαιρο ανά περιόδους, την πρώτη πώληση ποδοσφαιριστή, αλλά και γενικώς την αναδόμηση που προχώρησε.

Όμως, για να αρχίσει ο ΟΦΗ να αγγίζει περισσότερους στόχους (πχ, παιδιά από τις Ακαδημίες στον κορμό της ομάδας), αλλά και να αποκτήσει διάρκεια, θα πάρει καιρό.

Εκτός από χρόνο, θα χρειαστεί και αντοχή και γερό στομάχι, αλλά και να αφομοιώσουμε, όλοι μας, καλύτερα το project.

Το ματς με τον ΠΑΟ ανέδειξε κάποια ακόμα διδακτικά στοιχεία. Το πρώτο αφορά τη χρησιμοποίηση του Γρίβα. Οι απουσίες ήταν πολλές, ο ΟΦΗ είχε συγκεκριμένες λύσεις. Ο μέσος προπονητής του ελληνικού πρωταθλήματος, θα κατέβαζε την ομάδα με κάποιες εκπτώσεις και προσαρμογές στο πλάνο του, χρησιμοποιώντας τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του.

Το προπονητικό τιμ του ΟΦΗ όμως, επέλεξε να μην αλλάξει το πλάνο και να εμπιστευτεί ένα νέο παιδί. Δεν έκανε αλχημείες, χρησιμοποίησε τον διαθέσιμο σε αυτή τη θέση ποδοσφαιριστή, τη δεδομένη στιγμή.

Αυτό δείχνει αρκετά για τη φιλοσοφία της ομάδας. Δεν κρύβω ότι και εγώ δεν περίμενα να ξεκινήσει ο Γρίβας. Το συζητούσαμε, μάλιστα, πριν το ματς με τον Τσατσάκη. Τελικά, ανεξάρτητα από την απόδοση του παίκτη, στο μυαλό μου έγινε σαφές το γιατί παίζει. Βρέθηκα λίγο οφσάιντ. Έτσι θα λειτουργεί ο ΟΦΗ από εδώ και πέρα, οπότε καλό είναι να συνηθίζουμε.

Επιπλέον, προσπαθώντας να εξηγήσω κάποια λάθη που γίνονται και κάποια που επαναλαμβάνονται κυρίως, έβαλα στο post game στο επίκεντρο δύο από τους νέους που έχει η ομάδα. Τον Ουές και τον Γρίβα, που προανέφερα. Αρκετοί μου είπαν ότι είμαι υπερβολικός, ότι είναι μικροί και ότι είμαι αυστηρός. Σε αυτή την περίπτωση όμως, νομίζω πως δεν είμαι εγώ οφσάιντ.

Η ομάδα έχει αποφασίσει να εμπιστεύεται, ισότιμα, όλους τους ποδοσφαιριστές της. Δίνει ευκαιρίες, χωρίς να κοιτά ηλικίες και ονόματα. Επομένως και η κριτική γίνεται ισότιμα. Φυσικά πρέπει κανείς να παίρνει υπόψη του ιδιαιτερότητες (ας πούμε αγωνιστική απραξία ή έλλειψη παραστάσεων), αλλά πρέπει και να επισημαίνει λάθη.

Είμαι βέβαιος ότι και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές προτιμούν μία ανάλυση, του τι μπορούν να βελτιώσουν από τον προπονητή τους την επόμενη φορά, παρά μόνο καλά λόγια. Σίγουρα δε, θα εκτιμούν αν όλοι, εντός κι εκτός ομάδας, τους αντιμετωπίζουν ισότιμα.

Δε θα κουραστώ να θυμίζω, πως ολόκληρος ο Οργανισμός του ΟΦΗ βρίσκεται σε μία εκπαιδευτική διαδικασία. Κάθε τι διδακτικό, είναι χρήσιμο. Στόχος είναι όλοι να εντοπίζουμε λάθη και να τα βελτιώνουμε. Προφανώς, η βαρύτητα όσων βρίσκονται μέσα στην ομάδα, είναι πολύ μεγαλύτερη. Αλλά και οι εκτός, ΜΜΕ και κόσμος, έχουμε το μερίδιό μας και είμαστε μέρος αυτής της δια βίου μάθησης.

Oficrete