Oficrete
22/07/2020 - 15:00

Όσα μοιράστηκε ο Γιάννης Σαμαράς για τον ΟΦΗ

Η διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου του Διευθυντή Ποδοσφαίρου του ΟΦΗ.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete

Για 1 ώρα και 40 λεπτά μιλούσε ο Γιάννης Σαμαράς στους ρεπόρτερ του ΟΦΗ.

Τα κυριότερα σημεία:

- "Ξέραμε το δρόμο για την επιτυχία. Ίσως ήρθε πιο νωρίς, αλλά δεν αλλάζει κάτι, συνεχίζουμε να βάζουμε τις βάσεις".

- "Υπάρχει σχέδιο για όλα, το είχαμε από πέρσι, άλλος θα φύγει, άλλος θα έρθει. Ψάχνουμε ποιοτικούς παίκτες, να τους βάλουμε στην ομάδα, για το επόμενο βήμα. Είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί τις επόμενες εβδομάδες".

- "Ο οικονομικός σχεδιασμός είναι από πρόπερσι. Ξέραμε από την πρώτη μέρα πώς θα κινηθούμε. Σίγουρα έχουμε επηρεαστεί από την πανδημία, αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ καλά, βάσει του σχεδίου και του πλάνου".

- "Κάθε μέρα πρέπει να δουλεύουμε. Έτσι πρέπει να κάνουμε για να πάμε στο επόμενο βήμα. Πάντα πρέπει να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε σε μια μικρή αγορά. Θέλουμε να μεγαλώσουμε, να υπάρχει μια ομάδα που είναι πεντακάθαρη, να μας αναγνωρίζουν. Να κοιτάμε όλους στα μάτια. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ σημαντική, αλλά πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα".

- ""Μέχρι πέρυσι πολλοί δεν ήθελαν να έρθουν στον ΟΦΗ και τώρα δεν θέλουν να φύγουν. Έχουν βρει στον ΟΦΗ αυτό που θέλουν. Θέλουμε να μας μάθει η αγορά, η αγορά δεν μας ήξερε. Θέλουμε να πουλήσουμε παίκτες, θέλουμε να αγοράζουμε παίκτες. Η ομάδα έχει πάρει μία αξία και πρέπει να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε".

- "Χτυπάνε τα τηλέφωνα, έρχονται τα mail και αυτή είναι η χαρά μας. Να ακούγεται το όνομα του ΟΦΗ παντού, είναι τιμή μας που μετά από χρόνια κλήθηκε στην εθνική ομάδα ο Τσιλιανίδης που θα ταξίδευε στην Αμερική και δίπλα θα έγραφε OFI CRETA και θα γινόταν γνωστό το project μας. Αυτό είναι το σημαντικό".

- "Οι ομάδες δεν χτίζονται με λεφτά. Παίρνουν χρόνια όλα αυτά. Το θέμα είναι να εντοπίζουμε αυτά που θέλουμε να βελτιώσουμε και να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι".

- "Η προετοιμασία είναι ένα πρόβλημα που το έχουν όλες οι ομάδες, 13 μήνες είμαστε στον δρόμο. Οι παίκτες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Οι χώρες ψάχνονται, το ίδιο οι ομάδες, εμείς έχουμε βγάλει ένα πρόγραμμα, μέχρι τέλη Αυγούστου, για να δώσουμε 3 φιλικά και θα δούμε αν θα παίξουμε εντός ή εκτός Ελλάδας και Κρήτης".

- "Το να παίξεις άμυνα σε ανοικτό γήπεδο είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Οι περισσότεροι παίκτες το έπαιξαν για πρώτη φορά. Όπως και το να παίξεις επίθεση. Θα το αντιστρέψω, κάναμε 500 τελικές και βάλαμε λίγα γκολ, άρα το πρόβλημα μπορεί να ήταν η αστοχία. Θα μπορούσαμε να βάλουμε 5 γκολ και κάποιοι παίκτες να κάνουν πάνω από 15 γκολ στη χρονιά".

- "Θέλουμε να έχουμε ποιοτικούς Έλληνες. Καταλαβαίνω ότι η αγορά δεν έχει πολλούς Έλληνες γιατί παίζουν ελάχιστοι στην Σούπερ Λιγκ. Δε θέλω να πάμε μόνο σε ξένους παίκτες, οπότε το σκάουτινγκ ψάχνει παιδιά που θα έχουν μια εξέλιξη και αυτός είναι ο στόχος, να φέρουμε παιδιά όπως πέρυσι με τον Τσιλιανίδη. Πρέπει να έχουμε Έλληνες παίκτες στο ρόστερ. Για αυτό ήρθε ο Ουές, έρχεται και ο Γρίβας".

- "Θέλουμε να φτιάξουμε το μοντέλο του ΟΦΗ, δεν έχει να κάνει αν λέγεται Ολλανδικό ή κάτι άλλο. Γενικά η φιλοσοφία μας είναι αυτή, να μπορέσουμε να φέρουμε παιδιά από τις Ακαδημίες και να μεγαλώσει αυτό το πράγμα, για να έχουμε ένα δικό μας DNA".

- "Η μεγάλη διακοπή στις Ακαδημίες είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, θα πάρει αρκετό χρόνο. Τώρα επανέρχονται οι Κ19, μετά η Κ17. Η Ακαδημία είναι κάτι που θέλει πάρα πολλή δουλειά, θα πάρει 1-2 χρόνια. Ο στόχος είναι η επαγγελματική Ακαδημία και είναι ένα θέμα συζήτησης που θα έχουμε με τον πρόεδρο μέχρι το τέλος της χρονιάς, για το πώς μπορούμε να το κάνουμε πιο δυνατό αυτό το κομμάτι. Για να πετύχεις τις ακαδημίες θέλει πολλά χρόνια. Είμαστε ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις με τον πρόεδρο όταν έρθει.

- "Το είχε πει και ο Μπούσης για το γήπεδο. Να φτιάξουμε ένα νέο γήπεδο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να το γεμίζεις με κόσμο. Αν έχεις το καλύτερο αθλητικό κέντρο, ανεβαίνει το επίπεδό σου ως ομάδα".

- "Ο κόσμος θα πρέπει να σκέφτεται θετικά. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να κοιτάζουμε ψηλά. Σίγουρα κάποτε θα πρέπει να πάω και εγώ σπίτι μου. Αν μπούμε στους ομίλους ίσως το σκεφτώ. Ασχολούμαι 25 χρόνια με το ποδόσφαιρο και κάποτε θα γίνει και αυτό".

Δείτε το Video

Oficrete