ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
17/06/2018 - 11:52

Ατλαντικός (αριστερά) vs Ατλαντικού (δεξιά)

Και στη μέση θάλασσα... Ασία, Αφρική, Ωκεανία κάνουν στην άκρη. Σήμερα το πρόγραμμα έχει λάτιν ομορφιές κόντρα στην ευρωπαϊκή παράδοση.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Makrabet
makrabet 300x250

Τρία ματς στο σημερινό πρόγραμμα και ισάριθμες ομάδες από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Επιλογές μπορείτε να βρείτε εύκολα στο πινακάκι μας, ήδη ο DSuker έχει αναλύσει τα πάντα.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ-ΣΕΡΒΙΑ (15.00)

* Δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπες στο παρελθόν.

* Διαιτητής είναι ο σενεγαλέζος Μαλάνγκ Ντιεντιού.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Πριν τέσσερα χρόνια ο Κέιλορ Νάβας έπιασε πέναλτι του Φάνη Γκέκα και έστειλε την Ελλάδα σπίτι και την Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Σε αυτή τη διοργάνωση η εθνική μας ομάδα δεν είναι στο Μουντιάλ, αλλά και οι «τίκος» είναι πια διαφορετικοί. Στο τελευταίο φιλικό διασύρθηκαν με 4-1 από το Βέλγιο και έδειξαν ότι ο πήχης έχει κατέβει αρκετά. Κανείς δεν την υποτιμά πια, ενώ παράλληλα το προ τετραετίας ρόστερ φαίνεται ότι έχει κάνει το peak του. Ο Όσκαρ Ραμίρες έχει διατηρήσει πάντως τον κορμό που είχε κτίσει ο προκάτοχός του, παίζει 5-4-1 ακόμα κι αν στα φιλικά προετοιμασίας έμοιαζε να μην έχει καμία σταθερότητα.

Αγωνιστική κατάσταση: Δεν έδειξε καλά σημάδια στα φιλικά. Η Αγγλία και το Βέλγιο την διέλυσαν, ίσως όμως έτσι παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένη. Έχει δεχτεί γκολ σε οκτώ από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της, αλλά έχει σκοράρει στα έξι από αυτά. Κλειδί είναι τερματοφύλακας Νάβας, ενώ ξεχωρίζουν ο μέσος Σέλσο Μπόργκες της Λα Κορούνια και ο επιθετικός Μπράιαν Ρουίς της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, που έχουν και οι δύο από 100 συμμετοχές με την εθνική. Υπάρχει προβληματισμός για τον Ουρένια που είχε κτυπήσει σοβαρά στο πρόσωπο πριν ένα μήνα με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, άσχετα με το αν είναι απόλυτα έτοιμος ή όχι.

ΣΕΡΒΙΑ: Έλειψε σε δύο συνεχόμενα Μουντιάλ, επιστρέφει ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Είναι ομάδα με κλασική βαλκανική νοοτροπία, ικανή να διαλύσει τα πάντα μόνη της ή να διαλύσει τους πάντες με το ταλέντο της. Είναι τόσο αστεία η περίπτωσή της, που η ομοσπονδία απέλυσε τον Σλάμπολιουμπ Μούσλιν μετά τα προκριματικά και έβαλε προσωρινά στον πάγκο τον Μλάντεν Κρίσταϊτς, που μετά έγινε μόνιμος! Ο νέος τεχνικός έχει πιο αμυντικογενή νοοτροπία, πήρε τη δουλειά επειδή με τον Μούσλιν η εθνική έτρωγε εύκολα γκολ. Φυσικά όλα αυτά ήταν προφάσεις, η πραγματική κόντρα είχε να κάνει με την απουσία του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς από την αποστολή, αφού ο Μούσλιν τον σνόμπαρε και η ομοσπονδία ήθελε να είναι συνεχώς στις κλήσεις!

Αγωνιστική κατάσταση: Παίζει συνήθως με 4-2-3-1 για να κλείνει τους διαδρόμους, με τους Μάτις και Μιλιβόγιεβιτς να παίζουν ως αμυντικά χαφ. Ο Μίτροβιτς μπροστά είναι μόνιμη απειλή, έχει σκοράρει εννέα φορές στα τελευταία δώδεκα ματς με την εθνική και πέντε από αυτά τα γκολ ήταν στα τελευταία τρία ματς. Η Σερβία έχει σκοράρει εννέα φορές στα δέκα τελευταία.

-------------------------------------

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΜΕΞΙΚΟ (18.00)

* Μία φορά έχει χάσει η Γερμανία από το Μεξικό (1985) σε έντεκα ματς στην ιστορία τους. Στα άλλα δέκα το σερί των «πάντσερ» είναι 6-4-0.

* Διαιτητής είναι ο ιρανός Αλιρέζα Φαχάνι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σαν να μην έφτανε ότι ο Γιόακιμ Λεβ άφησε εκτός αποστολής τον Σόνε και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ήρθαν και οι μέτριες εμφανίσεις στα φιλικά για να δέσει το γλυκό. Γκρίνια τον τελευταίο μήνα στην κάτοχο του τροπαίου, που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αλλά δεν πείθει με την εικόνα της. Κέρδισε στο τελευταίο φιλικό τη Σαουδική Αραβία με 2-1, αλλά πριν από αυτό το παιχνίδι δεν είχε κερδίσει σε πέντε! Είναι γνωστό όμως ότι όλες οι μηχανές ζεσταίνονται αφού η μίζα πάρει μπροστά και η Γερμανία είναι ακριβώς αυτό: μία πολεμική μηχανή. Ταλέντο υπάρχει άπειρο, τη νοοτροπία της την ξέρουμε όλοι, όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει. Ας ρωτήσει και τη Βραζιλία…

Αγωνιστική κατάσταση: Σε εναρκτήριο ματς Μουντιάλ μετράει 7 σερί νίκες και γκολ 27-3! Σκοράρει σε 15 σερί επίσημα ματς, αλλά έχει δεχτεί και 12 γκολ στον ίδιο αριθμό αγώνων. Στα δύο τελευταία Μουντιάλ λάμπει ο Τόμας Μίλερ, που έχει σκοράρει από πέντε φορές σε κάθε διοργάνωση. Στα φιλικά ο Λεβ έκανε πολλά πειράματα με πρόσωπα, αλλά δύσκολα θα ρισκάρει στα σοβαρά ματς. Το 4-2-3-1 δεν αλλάζει, ο Όζιλ θα παραμείνει στο κέντρο του γηπέδου ως οργανωτής και λογικά θα στείλει τον Ρόις στον πάγκο.

ΜΕΞΙΚΟ: Μετά το φιλικό ματς με τη Σκωτία, δέκα μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, οκτώ παίκτες της εθνικής επέλεξαν να ξεσκάσουν διοργανώνοντας ένα όργιο με 30 συνοδούς πολυτελείας! Αν δεν έκαναν φτερά τάμπλετ, λεφτά και κινητά από τα δωμάτια άλλων παικτών, ίσως η κοινή γνώμη δεν έπαιρνε χαμπάρι το ροζ σκάνδαλο. Το καλό είναι ότι δεν έγινε άνω-κάτω η ομάδα από όσα ακολούθησαν στον Τύπο του Μεξικό, αλλά διατηρήθηκε η ηρεμία. Αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο για μία ομάδα που έχει σχεδόν σίγουρο το εισιτήριο στο Μουντιάλ καθώς έχει μόνο έναν αντίπαλο (τις ΗΠΑ) στην περιφέρειά της. Διαθέτει ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών, οπότε ένα κι όργιο στο τόσο είναι μέσα στο… πρόγραμμα. Φτάνει στους «16» κάθε φορά στα τελευταία έξι Μουντιάλ, όμως έχει θέσει ψηλά τον πήχη και πλέον θέλει να κάνει την υπέρβαση.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Οσόριο είναι αρκετά ευέλικτος στην τακτική του. Ανάλογα τον αντίπαλο και τις ανάγκες του ματς παίζει με 4-2-3-1, 4-4-2 ή ακόμα και 5-3-2. Βοηθάει πολύ η προσαρμοστικότητα των ποδοσφαιριστών του, που ανταποκρίνονται σε πολλαπλούς ρόλους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τεχνικός ποτέ δεν έχει παρατάξει ίδια ενδεκάδα σε 48 αγώνες που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας! Ειδικά στο κέντρο οι επιλογές είναι πάρα πολλές και αξιόλογες, με αρκετούς παίκτες να παίζουν εξίσου καλά σε δύο διαφορετικές γραμμές (άμυνα και κέντρο ή επίθεση και κέντρο). Η ομάδα του έχει σκοράρει στα 16 από τα τελευταία 18 επίσημα παιχνίδια της. Έδωσε αρκετά φιλικά προετοιμασίας, σε οκτώ ματς είχε ρεκόρ 4-2-2. Η ισοπαλία (3-3) με το Βέλγιο και οι νίκες με Ισλανδία, Πολωνία, Σκωτία έδειξαν ότι υπάρχει δυναμική.

-------------------------------------

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ (21.00)

* Οκτώ φορές έχουν κοντραριστεί, η Βραζιλία έχει προβάδισμα 3-3-2 με τελευταίο φιλικό το 2013.

* Διαιτητής είναι ο μεξικάνος Αρτούρο Ράμος.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μετά το κάζο του προηγούμενου Μουντιάλ, όλα άλλαξαν. Προσπάθησαν τουλάχιστον να αλλάξουν, αφού διαλύθηκε ουσιαστικά η ομάδα που διασύρθηκε στο περίφημο «Μινεϊράτσο» και το 7-1 από τη Γερμανία στα ημιτελικά του «δικού της» Μουντιάλ. Ακολούθησε η μεταβατική περίοδος με το πατατράκ του αποκλεισμού στους ομίλους στο Κόπα Αμέρικα και πλέον φτάσαμε εδώ. Ο Τίτε έχει αναλάβει τα ηνία, η ομάδα του από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχει χάσει μία φορά, οι παίκτες έχουν ωριμάσει, το παιχνίδι είναι περισσότερο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου και έχει τακτική και πειθαρχία. Στα προκριματικά τερμάτισε πρώτη και με ευκολία, η πρόσληψη του Τίτε έφερε την αμυντική σταθερότητα που απαιτούσε η ομάδα.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Τίτε ξεκίνησε με 3-5-2 την θητεία του στον πάγκο, αλλά σιγά σιγά το μετέτρεψε σε 4-3-3. Ανάλογα τον αντίπαλο φροντίζει να διαφοροποιεί τον σχηματισμό, με το 4-1-4-1 να είναι αυτό που επιλέγει συχνότερα. Η ομάδα του μετράει 17-3-1 στα τελευταία 21 παιχνίδια, τα πέντε τελευταία έληξαν με no goal, όπως και τα 7/8 τελευταία. Ωστόσο τα 11 από τα 18 ματς των προκριματικών είχαν πάνω από τρία τέρματα. Ο Νεϊμάρ είναι κύριος εκφραστής των επιθέσεων, ήδη στα 26 χρόνια του μετράει 55 γκολ σε 85 συμμετοχές και είναι τέταρτος στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών πίσω από τους Πελέ, Ρομάριο, Ρονάλντο! Προβλήματα δεν υπάρχουν, απλώς ο Φρεντ ίσως δεν είναι 100% έτοιμος.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Έκανε άριστη πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016, συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε τότε. Ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή, έχει μία βελτιωμένη εκδοχή της τότε ομάδας με τον βασικό κορμό να παραμένει ίδιος. Οι παίκτες αυτοί πλέον έχουν ωριμάσει και έχουν γίνει καλύτεροι, κάτι που σημαίνει ότι πάλι θα δούμε ένα σύνολο που θα δίνει έμφαση στην άμυνα και θα ζορίζεται αρκετά παραπάνω στην επίθεση. Είναι εντυπωσιακό ότι προκρίθηκε από τα μπαράζ, αφού όμως πρώτα στον όμιλο έκανε το «εννέα στα εννέα» και έχασε στο τελευταίο ματς με 2-0 από την Πορτογαλία. Έτσι πλήρωσε την διαφορά τερμάτων, αφού το γκολ δεν έρχεται εύκολα.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Πέτκοβιτς δεν θα κάνει τρέλες, ξέρει τις δυσκολίες ενός εναρκτήριου παιχνιδιού κόντρα στην πιο δυνατή ομάδα του ομίλου. Πάει πάλι με 4-2-3-1, στόχος του είναι να ελέγξει τον ρυθμό. Η Ελβετία είχε 7/10 ματς προκριματικών με 2-3 γκολ, 7/10 no goal και 5/10 under. Στα μπαράζ έφερε 1-0 και 0-0 με την Ιρλανδία. Τα 11/12 ματς των προκριματικών και των μπαράζ είχαν 0 ή 1 γκολ στο ημίχρονο. Τα τελευταία επτά ματς συνολικά έχουν 6 under και 6 no goal. Δεν έχει απουσίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Oficrete