ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
24/06/2018 - 14:10

Φωτιά στον όγδοο όμιλο

Το Μουντιάλ δείχνει να στρώνει, πάλι είδαμε ωραία ματς χθες, με συγκινήσεις και πολλά γκολ. Θέαμα λείπει από τον κόσμο, θέαμα πρόσφεραν οι ομάδες.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Makrabet
makrabet 300x250

Κλείνει σήμερα ο κύκλος των αγώνων της δεύτερης αγωνιστικής και είναι αλήθεια ότι το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στον τελευταίο όμιλο. Τα δύο ματς έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά ενδιαφέρον έχει και η εικόνα που θα δείξει η Αγγλία κόντρα σε μία σχετικά αδύναμη αντίπαλο, που ξέρει όμως να παίζει άμυνα.

ΑΓΓΛΙΑ-ΠΑΝΑΜΑΣ (15.00)

* Συναντιούνται για πρώτη φορά στο στην ιστορία τους.

* Διαιτητής είναι ο αιγύπτιος Γκεχάντ Γκρίσα.

ΑΓΓΛΙΑ: Ξεκίνησε με το δεξί, επικράτησε της Τυνησίας με 2-1 χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Κέιν και την πίεση που άσκησε ως το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Αρκούν αυτά; Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ έχει φτιάξει ένα νεανικό σύνολο που άφησε καλές εντυπώσεις, παρότι έχασε πολλές ευκαιρίες. Αυτά όμως με την Τυνησία, μία αδύναμη ομάδα που απείλησε ελάχιστα και παρ’ όλα αυτά έβαλε δύσκολα. Ο Παναμάς είναι ίδιας κατηγορίας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προκαλέσει μπελάδες με την αμυντική του διάταξη. Ο τεχνικός είναι αποφασισμένος να διατηρήσει το 3-5-1-1 παρά τα αμυντικά κενά και εκείνους που υποστηρίζουν ότι το 4-4-1-1 θα έδινε πιο επιθετική πνοή στα «λιοντάρια».

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Ντέλε Άλι τραυματίστηκε στο εναρκτήριο ματς και παρότι επέστρεψε στις προπονήσεις, ίσως προφυλαχθεί. Ο Παναμάς είναι η 38η ομάδα που θα αντιμετωπίσει σε Μουντιάλ, μόνο πέντε φορές έχει ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι της με «νέα» αντίπαλο (ΗΠΑ και Ισπανία το 1950, Ορουγουάη το 1954, Ουγγαρία το 1962, Ιταλία το 1990). Είναι αήττητη στα τελευταία τέσσερα ματς Μουντιάλ με ομάδες από την Κεντρική και Βόρεια Αμερική (2-2-0), αλλά μετράει δύο σερί ισοπαλίες (με ΗΠΑ το 2010 και Κόστα Ρίκα το 2014). Η μόνη ήττα της ήρθε το 1950 από τις ΗΠΑ. Δεν έχει νικήσει σε συνεχόμενα ματς από το Μουντιάλ του 2006, όταν κέρδισε τα πρώτα δύο παιχνίδια της. Μόνο άλλη μία φορά τα έχει καταφέρει παλιότερα, στο Μουντιάλ του 1982. Ο Χάρι Κέιν έχει σκοράρει στις τελευταίες τέσσερις εμφανίσεις του με την εθνική.

ΠΑΝΑΜΑΣ: Δεν έπαιξε άσχημα στο πρώτο ματς, αλλά με την άμυνα μόνο εν πας μακριά. Έχασε με 3-0 από το Βέλγιο, πάλεψε σε όλο το πρώτο ημίχρονο και απείλησε λιγάκι με όσες δυνάμεις είχε. Η ομάδα του Ερνάν Γκόμες έχει απειρία και φαίνεται, αλλά τουλάχιστον έχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια παρά κάποια παρατράγουδα μετά το ματς. Δεν πρόκειται να αλλάξει η τακτική, συνεχίζει με 4-1-4-1 που κατά τον Γκόμες φέρνει έλεγχο του κέντρου.

Αγωνιστική κατάσταση: Δεν έχει απουσίες. Οι χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής μόνο μια φορά έχουν κερδίσει ομάδες από την Ευρώπη στα τελευταία δέκα ματς Μουντιάλ και αυτή η φορά δεν ήταν άλλη από την επικράτηση του Μεξικού επί της Γερμανίας πριν λίγες μέρες. Έχει πετύχει μόλις ένα γκολ μέσα στο 2018, αυτό στη φιλική νίκη με το Τρινιντάντ.

-------------------------------------

ΙΑΠΩΝΙΑ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ (18.00)

* Τρεις φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, όλες σε φιλικά, η Σενεγάλη είναι αήττητη (2-1-0).

* Διαιτητής είναι ο ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Έκανε απίθανη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, κέρδισε με 2-1 την Κολομβία και από αουτσάιντερ έγινε φαβορί για την πρόκριση. Ήταν βέβαια τυχερή επειδή κέρδισε πέναλτι και αποβολή στο 3’, έπαιζε ουσιαστικά με παίκτη περισσότερο σε όλο το ματς. Ο Ακίρα Νισίνο μετράει όμως βαθμούς και δεν είναι τυχαίο ότι θυσιάζει παίκτες στο βωμό της σκοπιμότητας, όπως έκανε όταν άφησε εκτός ενδεκάδας τον Χόντα στο πρώτο ματς. Έκανε άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα που είχε προετοιμαστεί για άλλα πράγματα και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος.

Αγωνιστική κατάσταση: Δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές ούτε σε τακτική, ούτε σε πρόσωπα. Έχει κερδίσει τα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια Μουντιάλ με αντίπαλο από την Αφρική, αλλά ηττήθηκε στο τελευταίο (Ακτή Ελεφαντοστού το 2014). Καμία ομάδα της Ασίας δεν έχει κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της σε τελική φάση. Η Ιαπωνία δεν έχει κερδίσει δύο σερί ματς στη διάρκεια Μουντιάλ από το 2002 (επικράτησε στο δεύτερο και στο τρίτο ματς του ομίλου). Ο Κεϊσούκε Χόντα έχει εμπλακεί στα έξι από τα τελευταία γκολ της εθνικής σε Μουντιάλ με τρία γκολ και τρεις ασίστ.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Είναι άπειρη, έχει προπονητή χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, αλλά έδειξε ότι έχει ταλέντο. Κέρδισε με 2-1 την Πολωνία στο εναρκτήριο παιχνίδι και πλέον κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Ο Αλιού Σισέ κρατάει βέβαια χαμηλά τον πήχη, αλλά το κλίμα είναι εξαιρετικό στην ομάδα κι υπάρχει αισιοδοξία από τους παίκτες. Δεν την πειράζει να δίνει μπάλα στον αντίπαλο, βολεύεται να βρίσκει χώρους στην κόντρα, ήταν πάντως αρκετά τυχερή κόντρα στους πολωνούς.

Αγωνιστική κατάσταση: Είναι η πρώτη φορά που η Σενεγάλη αντιμετωπίζει στο Μουντιάλ ομάδα από την Ασία. Έχει κερδίσει τα τρία από τα τελευταία έξι παιχνίδια της στο Μουντιάλ, έχει το καλύτερο ποσοστό (50%) από κάθε άλλη αφρικανική ομάδα που έχει πάρει μέρος σε τελική φάση. Έχει δεχτεί μόλις πέντε γκολ στα τελευταία εννέα επίσημα και φιλικά παιχνίδια, τα τέσσερα από αυτά στην επανάληψη. Μόνο δύο ομάδες από την Αφρική έχουν κερδίσει και τα δύο πρώτα παιχνίδια τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο (Καμερούν το 1990, Νιγηρία το 1998).

-------------------------------------

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ (21.00)

* Δεν έχουν κοντραριστεί ποτέ στο παρελθόν.

* Διαιτητής είναι ο μεξικάνος Σέζαρ Ράμος.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στις τελικές φάσεις μοιάζει με ομάδα που δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ήταν φαβορί κόντρα στη Σενεγάλη, δεν άντεξε το βάρος των προσδοκιών, έχασε με 2-1 και παίζει πλέον με το πιστόλι στον κρόταφο. Ο Άνταμ Ναβάλκα ρίσκαρε με φουλ επιθετικό σχήμα, όμως δεν περίμενε ότι η άμυνά του θα έμοιαζε με παιδική χαρά και θα έκανε αστεία λάθη που θα την καταδίκαζαν. Γύρισε σε 3-5-2 στη διάρκεια του ματς κι εγκατέλειψε το αρχικό 4-4-2, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει πολλά. Ψυχολογικά πάντως φαίνεται να είναι δυνατή, όλοι υποβαθμίζουν την ήττα του εναρκτήριου αγώνα και κοιτάζουν την Κολομβία.

Αγωνιστική κατάσταση: Οι Κουρζάβα, Μπλατσικόφσκι επανέρχονται από τραυματισμούς, αλλά ο δεύτερος ίσως προφυλαχθεί. Αναμένονται αρκετές αλλαγές τακτικής και προσώπων για να φρεσκαριστεί η ενδεκάδα. Κανένα από τα εννέα ματς της με αντιπάλους ομάδες από τη Νότια Αμερική δεν έχει λήξει ισόπαλο στο Μουντιάλ (4-0-5). Έχει χάσει επτά από τα τελευταία εννέα ματς τελικής φάσης, δεν έχει καν σκοράρει στα έξι από αυτά. Δεν έχει κρατήσει μηδέν παθητικό σε εννέα ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, τελευταία φορά το πέτυχε το 1986 κόντρα στην Πορτογαλία (1-0). Δεν σκόραρε στο εναρκτήριο ματς, αλλά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει βρει δίχτυα 21 φορές στα τελευταία 16 παιχνίδια της εθνικής.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε με δέκα παίκτες για σχεδόν όλο το ματς. Έχασε με 2-1 από την Ιαπωνία στο εναρκτήριο ματς, όμως είχε την κατοχή μπάλας και αρκετές φάσης ακόμα και με παίκτη λιγότερο. Το πρόβλημα είναι ότι έχει δέχτηκε γκολ με κεφαλιά μέσα στη μικρή της περιοχή από αντίπαλο που ήταν πολύ πιο κοντός από την άμυνά της. Πλέον έχει πίεση για το αποτέλεσμα, είναι δύσκολος ο δρόμος της πρόκρισης για την ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν. Χρειάζεται περισσότερη προσοχή αμυντικά και έλεγχος του κέντρου, γι’ αυτό ο τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει τρία αμυντικά χαφ και σχηματισμό 4-3-2-1.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Κάρλος Σάντσες είναι τιμωρημένος, ήταν η πρώτη κόκκινη του Μουντιάλ και η πρώτη που είδε παίκτης της Κολομβίας στην ιστορία της στα Παγκόσμια Κύπελλα! Έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία εννέα παιχνίδια Μουντιάλ κόντρα σε ομάδες από την Ευρώπη (2-2-5), αλλά τις πέτυχε στα τέσσερα τελευταία ματς (με Ελβετία το 1994 και Ελλάδα το 2014). Μόνο μία φορά έχασε και τα δύο πρώτα ματς στη διοργάνωση, το 1994 από Ρουμανία και ΗΠΑ. Κανένα από τα 19 ματς της σε Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έληξε με 0-0.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Oficrete