ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
25/06/2018 - 12:10

Ώρα για ξεκαθάρισμα

Χορτάσαμε γκολ χθες, με όμορφο τρόπο έκλεισε η δεύτερη αγωνιστική, αλλά τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν τώρα.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Makrabet
makrabet 300x250

Η τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων ξεκινάει αμέσως τώρα, με «βαρύ» πρόγραμμα αφού οι δύο αγώνες κάθε ομίλου διεξάγονται την ίδια ώρα και καθημερινά έχουμε τέσσερα ματς να παρακολουθούμε. Σήμερα στους δύο πρώτους ομίλους ξέρουμε ποιοι θα προκριθούν, όμως δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος στη βαθμολογία.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ (17.00)

* Έξι φορές έχουν κοντραριστεί, στο τελευταίο ματς (1995) η Σαουδική Αραβία κέρδισε, ενώ στα προηγούμενα πέντε η Αίγυπτος μετρούσε 4-1-0.

* Διαιτητής είναι ο κολομβιανός Βίλμαρ Ρολδάν Πέρες.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Κόντρα στην Ουρουγουάη έδειξε πολύ βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τον διασυρμό της πρεμιέρας, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 1-0. Μπλόκαρε σε μεγάλο βαθμό την αντίπαλο, οι αλλαγές του Χουάν Πίτσι ήταν καταλυτικές και έδειξε ότι έχει δυνατότητες που απλά ξέχασε να δείξει όταν διαλύθηκε από τη Ρωσία. Έχει αποκλειστεί, όμως θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση έχοντας πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Αλ Τζασίμ είναι τραυματίας, αλλά ο Πίτσι δεν έχει νέες απουσίες και θα κρατήσει το 4-3-3 του τελευταίου ματς. Έχει αντιμετωπίσει ομάδα από την Αφρική στις προηγούμενες τέσσερις συμμετοχές της σε Μουντιάλ, ποτέ όμως την ίδια δύο φορές (ρεκόρ 1-2-1). Δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ στη διοργάνωση, μόνο 11 φορές στο παρελθόν υπήρξαν ομάδες που δεν σκόραραν σε τρία ή περισσότερα παιχνίδια. Είναι χωρίς νίκη στα τελευταία 12 Μουντιάλ (0-2-10) και έχει χάσει τα τελευταία τέσσερα χωρίς καν να σκοράρει.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Έκανε ό,τι μπορούσε κόντρα στη Ρωσία, αλλά προδόθηκε από την άμυνα και έχασε με 3-1. Όπως και η αντίπαλός της παίρνει πλέον τον δρόμο της επιστροφής, αλλά θέλει να κλείσει τη διοργάνωση με ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ίδιο θέλει και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ που αποχαιρετά την ομάδα μετά το τέλος του αγώνα, παρότι αρχικά είχε συμφωνήσει με την ομοσπονδία να συνεχίσει την καριέρα του στην Αίγυπτο. Το κλίμα δεν είναι καλό, ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι εκνευρισμένος διότι έγινε «ατραξιόν» στο ξενοδοχείο που έγινε κέντρο διερχομένων, αλλά και πιόνι ακόμα για πολιτικά παιχνίδια αφού βραβεύθηκε από τον Τσετσένο ηγέτη! Επίσης τσακώθηκε με τον τεχνικό διευθυντή λόγω του σχεδιασμού της ομοσπονδίας για τον όλο σχεδιασμό της προετοιμασίας.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Κούπερ δέχτηκε πίεση για να χρησιμοποιήσει τον 45χρονο γκολκίπερ Ελ Χαντάρι και να γράψει ιστορία, όμως οι δύο άνδρες τσακώθηκαν και ίσως δεν γίνει αυτό. Οι συμπαίκτες του πάντως θα ήθελαν να τον δουν να παίζει. Είναι το πρώτο ματς της Αιγύπτου με αντίπαλο ομάδα της Ασίας σε Μουντιάλ. Τα τελευταία οκτώ γκολ που δέχτηκε σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν έχει κερδίσει ακόμα στην τελική φάση (0-2-4), μόνο η Ονδούρα έχει χειρότερο ρεκόρ (εννέα ματς χωρίς νίκη).

-------------------------------------

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΡΩΣΙΑ (17.00)

* Οκτώ φορές έχουν συναντηθεί, στις έξι έχει κερδίσει η Ρωσία (6-1-1) συμπεριλαμβανομένων των αγώνων ως Σοβιετική Ένωση.

* Διαιτητής είναι ο σενεγαλέζος Μαλάνγκ Ντεντιού.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Κακή εμφάνιση και με την Σαουδική Αραβία, τα βρήκε μπαστούνια όπως και με την Αίγυπτο. Η διαφορά είναι ότι κέρδισε με 1-0 χάρη σε ένα γκολ στο ξεκίνημα του ματς και όχι στο τελευταίο λεπτό. Τα στημένα την έχουν σώσει, αλλά υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα αφού δεν μπορεί να πάει μακριά αν στηρίζεται μόνο σε αυτά. Έχει μάθει να δίνει κατοχή μπάλας στους αντιπάλους και να ψάχνει χώρους στην κόντρα, όμως οι αντίπαλοί της είχαν ως τώρα την ίδια φιλοσοφία και δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Θέλει μόνο νίκη για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο, όμως η πρόκριση είναι εξασφαλισμένη.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Χιμένες είναι τραυματίας, χάνει το ματς. Ο Όσκαρ Ταμπάρες ετοιμάζει πάντως ούτως ή άλλως αλλαγές αφού θέλει να βελτιώσει την εικόνα. Η ομάδα του έχει κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια Μουντιάλ κόντρα σε Ευρωπαϊκές ομάδες (Αγγλία και Ιταλία), αλλά δεν κέρδισε κανένα από τα προηγούμενα 15 ματς εναντίον τους (0-6-9). Πρώτη φορά από το 1954 δίνει το τρίτο ματς του ομίλου έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση, έχει ρεκόρ 7-3-3 στα ματς της τρίτης αγωνιστικής.

ΡΩΣΙΑ: Ελάχιστοι περίμεναν τόσο δυνατή εικόνα στα πρώτα δύο ματς της διοργάνωσης. Δεν είχε επίσημα ματς στα πόδια της, στα φιλικά είχε απογοητεύσει, όμως μπροστά στον κόσμο της μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο κι έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Για πρώτη φορά έκανε δύο σερί νίκες υπό τις οδηγίες του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ και γενικά από τον Νοέμβριο του 2015. Έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, παίζει πλέον για την τιμητική πρωτιά του ομίλου και βολεύεται με δύο αποτελέσματα.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Τσερτσέσοφ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα παρατάξει το καλύτερο σχήμα, όμως δεν αποκλείεται να αλλάξει γνώμη και να προστατέψει παίκτες. Μετά τον Τζαγκόεφ, προστέθηκε ο τραυματισμός του Ζιρκόφ και θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή αν θα συμμετάσχει. Έχει χάσει τα τελευταία τέσσερα ματς Μουντιάλ με ομάδες από τη Νότια Αμερική, μόνο μία φορά έχει βρει δίχτυα (με την Ουρουγουάη το 1970)! Έχει σκοράρει περισσότερα γκολ στο φετινό Μουντιάλ (8) απ’ όσα στα δύο προηγούμενα μαζί (6)! Έχει θετικό συντελεστή τερμάτων (+7) στα πρώτα δύο ματς, οι τρεις προηγούμενες διοργανώτριες που είχαν πάνω από 5 γκολ θετικό πρόσημο κατέκτησαν τον τίτλο: Γαλλία (+7) το 1998, Ιταλία (+6) το 1934 και Ουρουγουάη (+5) το 1930. Ο Ντένις Τσερίσεφ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρωσίας στο Μουντιάλ (3), πριν την πρεμιέρα όμως δεν είχε βρει δίχτυα σε 11 ματς με την εθνική.

-------------------------------------

ΙΡΑΝ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (21.00)

* Έχουν παίξει δύο φορές στο παρελθόν, η Πορτογαλία κέρδισε και τα δύο ματς.

* Διαιτητής είναι ο μεξικάνος Σέζαρ Ράμος.

ΙΡΑΝ: Ίσως μπορούσε να έχει θέσει καλύτερες συνθήκες αν είχε λίγη παραπάνω τύχη (ή αποτελεσματικότητα) κόντρα στην Ισπανία. Έχασε με 1-0 εξαιτίας ενός τυχερού γκολ, ισοφάρισε αλλά το γκολ ακυρώθηκε λόγω VAR για οφσάιντ επειδή ο σκόρερ ήταν μισό βήμα μπροστά. Πλέον θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί σε βάρος της Πορτογαλίας, ενώ υπάρχει το ακραίο σενάριο της ισοπαλίας σε συνδυασμό με ήττα της Ισπανίας με δύο γκολ στο άλλο ματς. Ο Κάρλος Κεϊρός δεν αλλάζει τακτική, πάει με 4-3-3 που στην ουσία είναι 4-5-1, αλλά κάποια στιγμή στη διάρκεια του ματς πρέπει να παίξει πιο επιθετικά αν θέλει να περάσει.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο αμυντικός Τσεσμί παραμένει τραυματίας, ο μέσος Χατζισαφί ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του. Δεν έχει κερδίσει ποτέ ομάδα από την Ευρώπη σε Παγκόσμιο Κύπελλο, σε επτά αγώνες έχει έξι ήττες. Ποτέ δεν έχει σκοράρει πριν από το 36ο λεπτό σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν έχει κερδίσει ποτέ το τρίτο παιχνίδι ομίλου σε τελική φάση (0-1-3), έχει βάλει τρία γκολ και έχει δεχτεί δέκα σε αυτούς τους αγώνες.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κέρδισε με 1-0 το Μαρόκο, αλλά προβλημάτισε. Καμία σχέση η εμφάνιση σε σύγκριση με εκείνη κόντρα στην Ισπανία στην πρεμιέρα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος σκόραρε με τον Ρονάλντο νωρίς, όμως στη συνέχεια προβλημάτισε και οφείλει πολλά στο Ρουί Πατρίσιο που έσωσε την εστία του αρκετές φορές. Προκρίνεται πλέον με δύο αποτελέσματα, θα είναι πρώτη στον όμιλο αν φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ισπανία ή αν κερδίσει με περισσότερα γκολ από εκείνη. Σε απόλυτη ισοβαθμία ρόλο θα παίξουν οι… κάρτες ή η κλήρωση της ΦΙΦΑ!

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Σάντος δεν ήξερε πώς να εξηγήσει την εικόνα, τώρα αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές. Ο Μουτίνιο ταλαιπωρήθηκε από ίωση, ίσως ξεκουραστεί. Έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της με ομάδα της Ασίας στην τελική φάση, έχει χάσει μόνο από τη Νότια Κορέα (2002). Το 1-0 με το Μαρόκο ήταν η πρώτη με μηδέν παθητικό μετά από πέντε ματς σε Μουντιάλ μετά το 0-0 με την Βραζιλία το 2010. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει τα πέντε τελευταία γκολ της ομάδας του στο Μουντιάλ. Ο τελευταίος που πέτυχε κάτι αντίστοιχο ήταν ο Όλεγκ Σαλένκο για τη Ρωσία το 1994 (6). Έχει ηττηθεί μόνο μία φορά στα έντεκα τελευταία ματς ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο (4-0 από τη Γερμανία το 2014), με έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

-------------------------------------

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΜΑΡΟΚΟ (21.00)

* Δύο φορές έχουν κοντραριστεί στο παρελθόν, σε διπλό ματς πλέι οφ ενόψει του Μουντιάλ 1962, με την Ισπανία να κερδίζει και τα δύο.

* Διαιτητής είναι ο Ραζμάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δεν έδειξε καλό πρόσωπο με το Μαρόκο, τα βρήκε πολύ σκούρα και κέρδισε με 1-0 χάρη σε ένα τυχερό γκολ. Θύμισε παλιό τίκι-τάκα, αλλά χωρίς την αποτελεσματικότητα εκείνης της εποχής. Αντίθετα, έκανε ελάχιστες φάσεις και είχε ανούσια υπεροχή που απλώς την βοήθησε να πάρει τη νίκη. Μία νίκη που θα είχε χαθεί αν για μισό βήμα δεν ήταν οφσάιντ ο σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης του Μαρόκου και χρειάστηκε το VAR για να φανεί η παράβαση. Θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Πορτογαλία για να μείνει πρώτη ή νίκη με περισσότερα γκολ από πιθανή νίκη των γειτόνων της. Με ισοπαλία εξασφαλίζει την πρόκριση. Σε απόλυτη ισοβαθμία με την Πορτογαλία θα μετρήσουν μέχρι και οι κάρτες πριν χρειαστεί κλήρωση από τη ΦΙΦΑ!

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Φερνάντο Ιέρο θα ξέρει ποιος θα είναι ο πιθανός αντίπαλος και αναλόγως θα πράξει. Η ιδέα του είναι πάντως να μην κάνει μεγάλες αλλαγές, μόνο ο Ρέινα είναι αμφίβολος. Έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα ματς που έχει δώσει με ομάδες από την Αφρική (3-0-1) σε Μουντιάλ, με 11 γκολ ενεργητικό και πάντα σκοράρει τουλάχιστον δύο τέρματα σε κάθε αγώνα. Έχει τερματίσει πρώτη στον όμιλο στα τρία από τα τέσσερα τελευταία Μουντιάλ, μόνο το 2014 ήταν τρίτη. Έχει κερδίσει το τελευταίο ματς ομίλου στα τελευταία οκτώ Παγκόσμια Κύπελλα όπου έχει συμμετάσχει (από το 1986 ως σήμερα). Ο Ντιέγκο Κόστα έχει σκοράρει εννέα τέρματα στα τελευταία εννέα παιχνίδια όπου ξεκίνησε βασικός με την Ισπανία.

ΜΑΡΟΚΟ: Χωρίς γκολ δεν πας πουθενά. Και με άμυνα που έχει πρόβλημα όπως φάνηκε στα φιλικά, πας σπίτι σου. Αυτό έπαθε το Μαρόκο και αυτός είναι ο λόγος που έχει ήδη αποκλειστεί. Πολλές οι προσπάθειες που παίρνουν οι παίκτες του (28) αλλά γκολ δεν μπαίνει. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της ομάδας του Ερβ Ρενάρ στο τελευταίο ματς του ομίλου και στη συνέχεια η κατάκτηση κάποιου βαθμού. Υπάρχει πάντως απογοήτευση και είναι εμφανής, όμως ο Ρενάρ δεν έριξε ρυθμούς στις προπονήσεις και ξεκαθάρισε ότι θα παίξει με το καλύτερο δυνατό σχήμα.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Μπενασέρ είναι αμφίβολος, μάλλον θα μείνει εκτός ενδεκάδας. Έχει χάσει μόνο μία φορά (από τη Σκωτία το 1998) σε τρίτο ματς ομίλου στα τελευταία τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα όπου έχει συμμετάσχει (2-1-1). Έχει αποκλειστεί στη φάση των ομίλων στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε Μουντιάλ, μόνο το 1986 κατάφερε να προκριθεί. Έχει χάσει τα τέσσερα από τα τελευταία έξι ματς Μουντιάλ κόντρα σε ομάδα από την Ευρώπη (1-1-4). Αν ηττηθεί από την Ισπανία, θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που χάνει σε όλους τους αγώνες του ομίλου στην ίδια διοργάνωση  (η πρώτη το 1994). Το Μαρόκο έχει κάνει περισσότερα σουτ από τον εκάστοτε αντίπαλό της στις τελευταίες έξι ήττες της σε Παγκόσμιο Κύπελλο (με Πορτογαλία και Ιράν το 2018, με Βραζιλία το 1998 και με Ολλανδία, Σαουδική Αραβία, Βέλγιο το 1994).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Oficrete