ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
19/06/2018 - 11:06

Που είναι τα γκολ οέο;

Ο κύκλος της εναρκτήριας αγωνιστικής του Μουντιάλ κλείνει σήμερα με δύο ματς. Το βράδυ ανοίγει ο κύκλος της δεύτερης αγωνιστικής και τα πράγματα πλέον ζορίζουν.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Makrabet
makrabet 300x250

Χθες είδαμε περίπου ότι περιμέναμε. Κακή Κορέα, άσφαιρη Σουηδία, επιθετικό Βέλγιο, ταπεινό Παναμά, αυτοκαταστροφική Αγγλία και ανήμπορη Τυνησία. Ελπίζουμε το σημερινό πρόγραμμα να βγάλει (επιτέλους) λίγα περισσότερα γκολ, τα οποία λείπουν από όλους μας αλλά όπως είναι γνωστό οι ευχές πραγματοποιούνται πιο συχνά στα παραμύθια και όχι στην πραγματική ζωή. Ήδη, το Ρωσία-Αίγυπτος δεν το πολυ-υπολογίζουμε, ούτως ή άλλως … Μακάρι να βγω ψεύτης. Μην ξεχνάτε πάντως ότι έχουμε και ανοικτά bet σε δύο ματς, ο Γιάννης κατέγραψε τις σκέψεις του ήδη από χθες.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ (15.00)

* Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί, η Κολομβία κέρδισε τα επίσημα ματς (στο Συνομοσπονδιών 2003 και στο Μουντιάλ 2014), ένα φιλικό έληξε ισόπαλο

* Διαιτητής είναι ο σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Αρχίζουμε με αυτά που μας ενδιαφέρουν. Κανένα παιχνίδι της από τα 18 που έχει δώσει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έχει λήξει με 0-0! Θετικό αυτό διότι θέλουμε να δούμε επιτέλους κάποιο ματς που να έχει αρκετά γκολ. Πριν τέσσερα χρόνια έκανε τρομερή πορεία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αυτή τη φορά στα προκριματικά δεν έβγαλε μάτια. Εξασφάλισε πάντως το απευθείας εισιτήριο, παρότι πέτυχε τα λιγότερα γκολ (21) από όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στη Νότια Αμερική!

Αγωνιστική κατάσταση: Πονοκέφαλος για τον Χοσέ Πέκερμαν ο τραυματισμός του ηγέτη Χάμες Ροντρίγκες. Τα τελευταία νέα ανέφεραν ότι ίσως προστατευθεί για τα επόμενα εξίσου δύσκολα ματς, αλλά δεν αποκλείεται να είναι ένα ακόμα mind game του πονηρού αργεντίνου τεχνικού. Έδωσε λίγα φιλικά (πέντε συνολικά μετά το τέλος των προκριματικών) με ρεκόρ 2-2-1, στα δύο τελευταία έμεινε στο 0-0 τόσο με την Αυστραλία, όσο και με την Αίγυπτο. Δείχνει να έχει θέμα στο σκοράρισμα, παρότι διαθέτει εξαιρετικούς επιθετικούς. Είναι αήττητη σε τέσσερα, όμως δεν πείθει με τις εμφανίσεις της.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Χθες είδαμε Κορέα, σήμερα πάμε για Ιαπωνία. Στα χαρτιά είναι μεγάλες οι διαφορές τους, στην πράξη δεν φαίνεται τόσο μεγάλο χάσμα. Ίσως φταίει το γεγονός ότι άλλαξε προπονητή λίγο πριν την τελική φάση, αφού απέλυσε τον Βαχίντ Χαλίλχοζιτς επειδή είχε κακές σχέσεις με κάποια αστέρια της ομάδας. Η ομοσπονδία προσέλαβε τον Ακίρα Νισίνο, με αφορμή τις κακές εμφανίσεις στα φιλικά του Μαρτίου και την ήττα με 2-1 με το Μάλι. Μεγάλα τα προβλήματα στην άμυνα, αλλά το χειρότερο είναι ότι τα αστέρια της είναι ντεφορμέ.

Αγωνιστική κατάσταση: Προσπαθεί να σπάσει παραδόσεις, έχει κερδίσει μόνο μία φορά σε εναρκτήριο παιχνίδι (2010 επί του Καμερούν). Έχει χάσει τα τέσσερα από τα τελευταία έξι παιχνίδια της, μεταξύ των οποίων είναι τα δύο από τα τρία φιλικά προετοιμασίας πριν το Μουντιάλ. Επίσης έχει χάσει τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς που έχει δώσει κόντρα σε ομάδες που συμμετέχουν στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο. Σαουδική Αραβία, Βραζιλία, Βέλγιο, Νότια Κορέα και Ελβετία την κέρδισαν, επικράτησε μόνο της Αυστραλίας πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

-------------------------------------

ΠΟΛΩΝΙΑ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ (18.00)

* Για πρώτη φορά συναντιούνται στην ιστορία τους.

* Διαιτητής είναι ο Ναουάφ Σουκράλα από το Μπαχρέιν.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Έλειψε από τελική φάση για τρεις διοργανώσεις, γυρίζει με στόχο να περάσει τουλάχιστον στους «16». Ο βασικός κορμός της είναι πολύ δυνατός και συμπαγής, ενώ στο ρόστερ υπάρχει ένας τεράστιος επιθετικός παγκόσμιας κλάσης (Λεβαντόφσκι). Είναι τόσο σίγουρη για τις ικανότητές της που ανακοίνωσε την τελική 23άδα του Μουντιάλ πριν καν αρχίσει τα φιλικά προετοιμασίας. Ο Άνταμ Ναβάλκα έχει πάντως κάποιους πονοκεφάλους, αφού τα αποτελέσματα στα ματς αυτά δεν δικαίωσαν την υπεραισιοδοξία, αλλά κράτησε μυστικές τις προπονήσεις και ίσως έχει άσους στο μανίκι του τους οποίους δεν γνωρίζουμε ακόμα.

Αγωνιστική κατάσταση: Παίζει με 3-5-2 γενικά, όμως ο τραυματισμός του Γκλικ άλλαξε εντελώς τα πλάνα. Ο αμυντικός της Μονακό είναι στην αποστολή, ίσως παίξει και σε κάποιο ματς, αλλά στο μεταξύ ο Ναβάλκα άλλαξε σε 4-2-3-1 με την απουσία του. Μέτρησε δέκα over σε ισάριθμα ματς των προκριματικών, αλλά έχει δεχτεί γκολ στα οκτώ τελευταία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν έχει χάσει πάντως ποτέ από ομάδα της Αφρικής σε Μουντιάλ (1-2-0), αλλά τα βρίσκει σκούρα στο σκοράρισμα εναντίον της (1-0 η μόνη νίκη, 0-0 οι δύο ισοπαλίες).

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Πέρασαν 16 χρόνια για να γυρίσει σε τελική φάση και έχει για προπονητή της τον αρχηγό της ομάδας που το 2002 εξέπληξε τον πλανήτη (και αποκλείστηκε από τη Γαλλία στα προημιτελικά). Ο Αλιού Σισέ έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι, μπαίνει στα αποδυτήρια και όλοι κάθονται προσοχή, αλλά παράλληλα ξέρει την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και έχει άριστες σχέσεις με όλους. Η ομάδα έχει αρκετό «αγγλικό» ταπεραμέντο αφού έχει πολλούς παίκτες που παίζουν στο νησί, όμως ο Μανέ της Λίβερπουλ ξεχωρίζει.

Αγωνιστική κατάσταση: Παίζει 4-2-3-1 και τα πέντε από τα δέκα τελευταία παιχνίδια της έχουν λήξει ισόπαλα. Στα φιλικά δεν απέδειξε ότι έχει δυνατή επίθεση (όπως αφήνουν να φανεί τα μεγάλα ονόματα του ρόστερ), κέρδισε τη Νότια Κορέα αλλά είχε πολύ άσχημες εμφανίσεις με Ουζμπεκιστάν, Λουξεμβούργο, Βοσνία και Κροατία. Ο Σισέ έκανε βέβαια αρκετές δοκιμές, αλλά αυτή δεν είναι η εποχή για πειραματισμούς. Τα έξι από τα τελευταία οκτώ επίσημα παιχνίδια της είχαν δύο ή τρία γκολ ακριβώς. Κέρδισε και τα 18 τελευταία επίσημα στα οποία σκόραρε πρώτη την τελευταία τετραετία.

-------------------------------------

ΡΩΣΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ (21.00)

* Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στην ιστορία τους.

* Διαιτητής είναι ο παραγουανός Ενρίκε Κάσερες.

ΡΩΣΙΑ: Διέλυσε τους ταλαίπωρους σαουδάραβες στην πρεμιέρα, όσο κι αν ονειρευόταν ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ ένα ιδανικό ξεκίνημα, θα ήταν αδύνατο να φανταστεί το 5-0. Η ψυχολογία της διοργανώτριας είναι στα ύψη, τα ΜΜΕ απολογούνται στον τεχνικό επειδή έφαγε πολύ κράξιμο για την εικόνα όσο πλησιάζαμε στην τελική φάση. Πολλές φορές όμως τέτοιος ενθουσιασμός είναι παγίδα, διότι ένα χαστούκι μπορεί να προσγειώσει τους πάντες ανώμαλα. Ήταν πολύ σημαντικό το γρήγορο γκολ που πέτυχε πάντως στο ματς, διότι έδιωξε το άγχος από τα πόδια των παικτών.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Τζαγκόεφ την πάτησε, αφού τραυματίστηκε στο πρώτο ημίωρο του αγώνα με τη Σαουδική Αραβία και πιθανώς χάνει το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Το 4-4-2 δεν αλλάζει εξαιτίας της απώλειας του ακραίου μεσοαμυντικού, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα πλέον στα αριστερά. Δεν έχει χάσει ποτέ από ομάδα της Αφρικής στο Μουντιάλ (2-1-0).

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ματς ζωής και θανάτου μετά την ήττα με 1-0 από την Ουρουγουάη. Ψυχολογικά τσακίστηκε αφού δέχτηκε το γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ήταν αρκετά τυχερή σε πολλές ευκαιρίες της αντιπάλου αλλά και η ίδια έδειξε ότι έχει ποιότητα και έκανε αρκετές φάσεις. Πλέον μόνο νίκη τη βολεύει, η ισοπαλία ίσως την αφήσει εκτός μάχης αφού με ένα Χ στο Ρωσία-Ουρουγουάη την τελευταία αγωνιστική είναι πολύ πιθανό να έχουν τελειώσει τα πάντα. Do or die λοιπόν για τους «φαραώ», που επιτέλους θα έχουν στη διάθεσή τους τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Το θέμα είναι πόση πίεση θα έχει ο ηγέτης της ομάδας, αλλά κι αν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση μετά τον τραυματισμό του. Υπάρχει κι ένα θέμα με το ραμαζάνι, όπου οι παίκτες υποσχέθηκαν να μην ακολουθήσουν αυστηρή νηστεία αλλά δεν το τήρησαν και έχασαν πολλές δυνάμεις.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει και αγωνιστικά προβλήματα, αφού ο Φατί είναι πια εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού κι οι Ουαρντά, Χαμέντ που τραυματίστηκαν στο πρώτο παιχνίδι με την Ουρουγουάη, είναι αμφίβολοι και θα κριθεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή τους. Σε Μουντιάλ δεν έχει κερδίσει ποτέ αντίπαλο από την Ευρώπη (0-2-4) και έχει να βάλει γκολ σε τελική φάση της διοργάνωσης από το 1990 όταν σκόραρε κόντρα στην Ολλανδία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Oficrete