ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
19/06/2018 - 23:24

Τα trend της πρώτης αγωνιστικής

Η μοίρα του Πολ, του χταποδιού, ήταν να κάνει παρέα στο κοφτό μακαρονάκι. Ο Αχιλλέας, ο γάτος, είναι κουφός και μάλλον δεν πολυνοιάζεται για μπάλα. Τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου δεν τα πάνε καλά με τα προγνωστικά. Άρα ήρθε η ώρα για στατιστικά.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Makrabet
makrabet 300x250

Η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων τελείωσε χθες, έχουμε πλέον εικόνα από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης. Ας δούμε στα γρήγορα μερικά trend που έχουν ξεχωρίσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι σημαντικό βέβαια να καταλάβουμε όλοι ότι αυτά είναι απλώς «τάσεις» και όχι «προ-τάσεις» για στοιχηματισμό. Κάτι σαν τις διαφημίσεις για τα τραπεζικά προϊόντα δηλαδή…

Λίγα γκολ


Το πρώτο στατιστικό που ξεχωρίζει είναι φυσικά ο αριθμός των γκολ. Μετά βίας βλέπουμε τρία τέρματα σε ένα ματς, το Πορτογαλία-Ισπανία 3-3 ίσως είναι ήδη «το καλύτερο παιχνίδι του Μουντιάλ» και μαζί με το 5-0 της πρεμιέρας στο Ρωσία-Σαουδική Αραβία, ανέβασαν τον μέσο όρο των γκολ.

Από τα 16 ματς του πρώτου γύρου, τα 9 είχαν λιγότερα από 2,5 τέρματα και ο μέσος όρος συνολικά για τον πρώτο γύρο είναι 2,38 γκολ ανά αγώνα.

* Το στατιστικό αυτό δεν επιβεβαιώθηκε χθες βράδυ, στο ματς της Ρωσίας με την Αίγυπτο, που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής.

Περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο


Ξεκάθαρη τάση, οι ομάδες έχουν σφίξει πολύ για να μην χάνουν και ξεκινούν το πρώτο ημίχρονο πολύ προσεκτικά. Στο δεύτερο ημίχρονο είτε οι αμυντικοί κουράζονται, είτε χάνεται η αυτοσυγκέντρωση, είτε τα φαβορί προσπαθούν απεγνωσμένα να ανατρέψουν τις εις βάρος τους καταστάσεις και τα ματς γίνονται πιο επιθετικά.

Από τα 16 ματς του πρώτου γύρου, τα 10 είχαν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Συνολικά, από τα 38 γκολ των πρώτων 16 αγώνων, τα 23 σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο.

Στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, το 63% των γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο: 85 γκολ από τα 136 των ομίλων. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 στη Γαλλία, τα 45 από τα 69 τέρματα στη φάση των ομίλων σημειώθηκαν μετά την ανάπαυλα.

* Το στατιστικό αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες το βράδυ, στο ματς της Ρωσίας με την Αίγυπτο!

Πρώτος σκόρερ το… VAR


Γίνεται μεγάλη κουβέντα για τους διαιτητές, για τις ετερόκλητες αποφάσεις τους και τη βοήθεια που έχουν φέτος από την τεχνολογία. Είναι αδύνατον να αφήσουν εκτός κουβέντας το VAR (και τους διαιτητές που κρύβονται πίσω από αυτό) αφού ήδη σε 16 αγώνες έχουμε δει εννέα πέναλτι, όλα με την συνδρομή του VAR, που είτε επιβεβαίωσαν την απόφαση του ρέφερι ή τον υποχρέωσαν να αλλάξει γνώμη.

Πιθανώς να έχει γίνει λίγη παραπάνω κατάχρηση, όμως το αποτέλεσμα από τη χρήση του VAR ως τώρα έχει δικαιώσει όσους επέλεξαν να το χρησιμοποιήσουν και τις περισσότερες φορές αποδείχθηκε σωστό.

Από τα 16 ματς του πρώτου γύρου, στα 8 υποδείχθηκε πέναλτι.

Οι αποδόσεις για το ενδεχόμενο καταλογισμού πέναλτι (άσχετα αν είναι εύστοχο ή όχι) είναι πάνω από 3,00 στις περισσότερες εταιρείες.

* Το στατιστικό αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες το βράδυ, στο ματς της Ρωσίας με την Αίγυπτο!

Κάρτες last year


Σε αντίθεση με την αύξηση του αριθμού των πέναλτι, έχουν μειωθεί δραματικά οι κάρτες. Είναι ολοφάνερο ότι η ΦΙΦΑ έχει δώσει εντολή ώστε να μην μένουν οι ομάδες με λιγότερους παίκτες στο χορτάρι και δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι η πρώτη και μοναδική κόκκινη κάρτα ως τώρα στο Μουντιάλ δόθηκε σε παίκτη που έκανε χέρι και σταμάτησε τη μπάλα προ κενής εστίας (ο Κάρλος Σάντσες στο Κολομβία-Ιαπωνία).

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις χεριών ως τώρα, μερικές τις θεωρούμε και «εξόφθαλμες», οι διαιτητές έχουν αρνηθεί ακόμα και απλές κίτρινες κάρτες. Η δυσκολία στο να βγουν κάρτες από το τσεπάκι των διαιτητών έχει αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα. Τα φαβορί ζορίζονται να δημιουργήσουν, ο ρυθμός των ματς αρκετές φορές έχει «σπάσει» εξαιτίας των επαγγελματικών φάουλ που δεν τιμωρούνται πια με κάρτες και τα μαρκαρίσματα γίνονται ολοένα και πιο δυνατά (σπάνια όμως αντιαθλητικά).

Στα 16 ματς του πρώτου γύρου, οι διαιτητές έδειξαν 50 κίτρινες κάρτες και 1 κόκκινη. Ο μέσος όρων των κίτρινων είναι 3,13 ανά ματς.

Ειδικά στους αγώνες Μαρόκο-Ιράν και Κροατία-Νιγηρία είχαν πάρα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και φάουλ, αλλά λίγες κάρτες, ενώ ο Νεϊμάρ υπέφερε από το δυνατό παιχνίδι της Ελβετίας και πήρε πολλά φάουλ, όμως δεν είδε ανάλογη τιμωρία για τους αντιπάλους του. Ο Παναμάς είναι «παγκόσμιος πρωταθλητής» στις κάρτες μετά από τον πρώτο γύρο (5 κίτρινες).

* Το στατιστικό αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες το βράδυ, στο ματς της Ρωσίας με την Αίγυπτο!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Oficrete