ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
16/06/2018 - 10:00

WC, ημέρα 3η

Ας είναι όλα τα ματς του Μουντιάλ όπως το χθεσινό 3-3 της Πορτογαλίας με την Ισπανία. Τέσσερα ματς στο σημερινό πρόγραμμα όμως και κανένα δεν αφήνει υποσχέσεις για κάτι ανάλογο.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Makrabet
makrabet 300x250

Στην ουσία φοβάμαι (προσωπική άποψη) ότι το καλύτερο παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης το είδαμε ήδη! Δύσκολα θα δούμε άλλο ένα τέτοιο ματς όπως μεταξύ των γειτόνων της Ιβηρικής το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θέλω να ελπίζω ότι θα βγω ψεύτης. Πάμε στα σημερινά όμως, με πρώτο ραντεβού στο καταμεσήμερο.

ΓΑΛΛΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (13.00)

* Τέσσερις φορές έχουν κοντραριστεί οι δύο ομάδες σε φιλικά ματς, η Γαλλία μετράει ρεκόρ 2-1-1.

* Διαιτητής είναι ο ουρουγουανός Αντρέ Κούνια.

ΓΑΛΛΙΑ: Δείχνει να έχει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ της, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ ίσως είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο κάποιος μπορεί να έχει αμφιβολίες για την πορεία των «τρικολόρ». Θετικό είναι ότι έχει να ξεπλύνει την απώλεια του τίτλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πριν δύο χρόνια που έγινε στα γήπεδά της, υπάρχει δίψα για διάκριση. Ξεκαθάρισε η υπόθεση της μεταγραφής (ή όχι) του Γκριζμάν εγκαίρως, πλέον όλοι μπορούν να ασχοληθούν με τα αγωνιστικά. Ο Ντεσάν έχει κατακριθεί επειδή εμμένει στο 4-4-2, λέγεται ότι σήμερα θα παρατάξει 4-3-3 καθώς προσφέρεται ο αντίπαλος και παράλληλα θα καταλαγιάσει η κοινή γνώμη. Προσπαθεί να διώξει την πίεση κατεβάζοντας τον πήχη, αλλά οι προσδοκίες είναι μεγάλες: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάκτηση του Μουντιάλ, διότι πρώτα πρέπει να περάσουμε τον όμιλο κι αυτό είναι κάτι που η Γαλλία απέτυχε να πράξει στο παρελθόν». Αμφίβολος ο Σιντιμπέ, μάλλον θα προστατευθεί.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Έφτασε στην τελική φάση με μεγάλα ζόρια, παραλίγο να αποκλειστεί από την Συρία στα προκριματικά της Ασίας και ζορίστηκε με την Ονδούρα στα μπαράζ. Τελικά έφτασε στη Ρωσία, αλλά χωρίς τον προπονητή που την οδήγησε εκεί. Ο Άγγελος Ποστέκογλου αποχώρησε με αιχμές για την ομοσπονδία, τη θέση του πήρε ο ολλανδός Φαν Μάρβαικ αποκλειστικά και μόνο για το Μουντιάλ (αποχωρεί αμέσως μετά). Μόνο τέσσερις φορές έχει κρατήσει ως τώρα τα ηνία, όλες σε φιλικά ματς φυσικά. Παίζει 4-2-3-1, για την θέση του στράικερ γίνεται μάχη μεταξύ των μεγάλων ονομάτων του ρόστερ. «Πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε πίστη στον εαυτό μας κόντρα στη Γαλλία» λέει ο ολλανδός και επικαλείται την τύχη: «Χρειαζόμαστε και λίγη από αυτήν. Οι παίκτες μου έχουν διάθεση, προσπαθώ να τους περάσω το μήνυμα ότι σ' ένα Μουντιάλ όλα είναι πιθανά».

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ (16.00)

* Πρώτη φορά συναντιούνται στην ιστορία τους.

* Διαιτητής είναι ο πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για την Αργεντινή. Για μερικούς είναι «ο Μέσι και οι υπόλοιποι», για κάποιους είναι «η ποιοτικότερη ομάδα». Τα πράγματα βρίσκονται μάλλον κάπου στη μέση καθώς ο Μέσι κάνει τη διαφορά, στο πλευρό του έχει σπουδαίους μέσους και επιθετικούς, αλλά στην άμυνα και στο τέρμα «πονάει» τρομερά. Έδωσε τα λιγότερα φιλικά από κάθε άλλη ομάδα της τελικής φάσης (αναβλήθηκε εκείνο με το Ισραήλ), δεν έχει ικανοποιήσει με την εικόνα της και το ματς με την Αϊτή (4-0) δεν μπορεί να θεωρηθεί «πρόβα τζενεράλε». Υπάρχει αμφισβήτηση για το αν ο Μέσι μόνος του μπορεί να σηκώσει το βάρος της προσπάθειας για την κατάκτηση του τίτλου, θα φανεί όμως στην πορεία. Πονοκέφαλος ο «άσσος» αφού ο τερματοφύλακας Ρομέρο έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ο 36χρονος Καμπαγιέρο είναι βασικός. Ο Χόρχε Σαμπάολι έχασε επίσης την τελευταία στιγμή τον Λανσίνι με τραυματισμό, ίσως χρειαστεί να αλλάξει και τα πλάνα του παίζοντας 4-2-3-1. Επίσης ο Αγκουέρο ξεκινάει βασικός αντί του Ιγκουαΐν.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Είναι η μικρότερη σε πληθυσμό χώρα που παίρνει μέρος σε Μουντιάλ, αλλά έχει μεγάλη ψυχή. Το έδειξε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θέλει να το δείξει και τώρα αν και τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει. Ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον έχει αναλάβει τα ηνία από τον Λαρς Λάγκερμπακ, αλλά δεν άλλαξε κι η αγωνιστική φιλοσοφία αφού ο πρώτος ήταν βοηθός του δεύτερου. Παραμένει ένα σύνολο που στηρίζεται στο δυναμικό παιχνίδι, του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και έχει αμυντικά κενά. Πέρασε από τον όμιλο πανάξια, όμως στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε κακό πρόσωπο. «Η παρουσία μας εδώ δεν είναι θαύμα, αλλά καρπός της δουλειάς μας» είπε ο Χάλγκριμσον: «Το αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ. Δεν έχω μαγικές φόρμουλες για τον Μέσι, όλοι προσπαθούν να τον σταματήσουν αλλά ουδείς το πετυχαίνει. Θα δουλέψουμε μαζί και θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».

ΠΕΡΟΥ-ΔΑΝΙΑ (19.00)

* Δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

* Διαιτητής είναι ο γκαμπονέζος Μπακαρί Γκασαμά.

ΠΕΡΟΥ: Γυρίζει σε τελική φάση έπειτα από 36 χρόνια, έχει μεγάλο πάθος και δίψα για διάκριση. Ο Γκερέρο έγινε πρόσωπο των προηγούμενων εβδομάδων αφού τιμωρήθηκε για ντόπινγκ και έπειτα έπεσε η ποινή του. Θεωρείται βασικός και αναντικατάστατος, θέλει να δώσει πολλές απαντήσεις. Ο Ρικάρντο Γκαρέκα βρίσκεται στον πάγκο της και η εμπειρία του είναι υπερπολύτιμη. Ήξερε ότι δεν έχει ρόστερ με μεγάλα ονόματα και ταλέντο, γι’ αυτό στηρίχθηκε στην ομαδικότητα που δίνει το δικαίωμα στα λιγοστά αστέρια να λάμπουν ακόμα περισσότερο. Ο Γκαρέκα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, αλλά δηλώνει έτοιμος για το εναρκτήριο ματς: «Είναι σπουδαίο παιχνίδι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, θα τα δώσουμε όλα κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Έχουμε διαφορά στο ύψος, αλλά έχουμε συνηθίσει να παίζουμε με ομάδες που έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο από εμάς». Στα τρία φιλικά δεν έδειξε τρομερό πρόσωπο, αλλά δεν έχασε και έχει κτίσει τρομερό σερί: 10-5-0 συνολικά και τελευταία ήττα από τη Βραζιλία πριν δύο χρόνια!

ΔΑΝΙΑ: Το κλασικό της πρόβλημα είναι πάλι εκεί: λείπει ο γκολτζής. Με τον Μπέντνερ δεν πας μακριά και μετά τον τραυματισμό του ίσως τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα. Ο Άγκε Χαρέιντε έχει αναλάβει τα ηνία από τον Μόρτεν Όλσεν, έχει αλλάξει παράλληλα όλο το στιλ παιχνιδιού. Διαθέτει όμως ένα ρόστερ με πολύ ταλέντο, αμυντικά είναι συμπαγής ομάδα και στα χαφ υπάρχει πολύ φαντασία και δημιουργικότητα. Το στοίχημα λοιπόν θα είναι το εύκολο γκολ. Βαρόμετρο θα είναι ο Έρικσεν από τον οποίο περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας, αν στραβώσει κάτι εκεί υπάρχει πρόβλημα. Ο Χαρέιντε είναι πάντως αισιόδοξος: «Έχουμε δει όλα τα παιχνίδια του Περού, αναμένουμε να δούμε και στην πρεμιέρα το καλό τους πρόσωπο, με όπλο την άμυνα. Κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας αν χρειαστεί». Όπως και το Περού, έτσι και η Δανία τρέχει αήττητο σερί 15 αγώνων (8-7-0) σε επίσημα και φιλικά ματς, ενώ στην προετοιμασία έδωσε τέσσερα τεστ με ρεκόρ 2-2-0.

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ (22.00)

* Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν.

* Διαιτητής είναι ο βραζιλιάνος Σάντρο Ρότσι.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Τα πράγματα είναι απλά: έχει μία από τις καλύτερες μεσαίες γραμμές του πλανήτη. Οι Μόντριτς, Κόβασιτς, Ράκιτιτς, Πίερισιτς, Μπρόζοβιτς αποτελούν επιλογές που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει ταυτόχρονα στη διάθεσή του. Τρομερή ποιότητα και μπροστά με τους Μάντζουκιτς, Κάλινιτς, Κράμαριτς να
συνθέτουν εκρηκτικό παζλ. Η φουρνιά που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 κέρδισε την πανίσχυρη Ισπανία και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο πριν αποκλειστεί από την Πορτογαλία έχει δυναμώσει πολύ, με τεράστια εμπειρία σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο. Το μεγάλο πρόβλημά της είναι… βαλκανικό: η νοοτροπία. Άγνωστοι προπονητές έχουν καθίσει στον πάγκο της εθνικής τα τελευταία χρόνια, αρκετές φορές αποτελούσαν μαριονέτες των παραγόντων της ομοσπονδίας. Πρόβλημα και η άμυνα αφού οι Λοβρέν, Βίντα, Βρσάλικο δεν είναι εμπιστοσύνης, ενώ ο πολύπειρος Τσόρλουκα πρόσφατα επέστρεψε από τραυματισμό. Στα φιλικά φάνηκε να ψάχνεται σε πολλούς τομείς, όμως ο Ντάλιτς είναι αισιόδοξος: «Η Νιγηρία είναι καλή, γρήγορη, με ενθουσιασμό. Έχει μερικούς σπουδαίους παίκτες, αλλά κι εμείς διαθέτουμε μεγάλους ποδοσφαιριστές. Έχουμε πλεονεκτήματα, θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το στιλ μας».

ΝΙΓΗΡΙΑ: Διαθέτει γκάμα γρήγορων και δυνατών παικτών, αλλά είναι κλασική αφρικανική ομάδα με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της. Ο Γκέρνοτ Ρορ ανέλαβε τα ηνία μετά από πέντε προπονητές που ήρθαν κι έφυγαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά έχει τεράστια γνώση του αφρικανικού ποδοσφαίρου. Έτσι έκτισε ένα σύνολο που είναι μίξη παλιών και νέων παικτών. Μεγάλος πονοκέφαλος η απουσία τερματοφύλακα κλάσης, αφού ο Βίνσεντ Ενιγιάμα αποχώρησε από την διεθνή δράση, ο Καρλ Ικέμε αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας κι ο Ικετσούκβου Εζένβα έχασε την εμπιστοσύνη του Ρορ. Έτσι, ο άπειρος 19χρονος Φράνσις Ουζόχο είναι φαβορί για βασικός, αλλά έτσι καταδεικνύονται τα αμυντικά κενά. Κι εκεί υπάρχει έλλειψη εμπειρίας, ειδικά μετά τον τραυματισμό του σέντερ μπακ Μπολογκούν που τον καθιστά αμφίβολο, ο Ρορ έχασε τον ύπνο του. Σκόπευε να παίξει 4-3-3, ίσως δούμε άλλα πράγματα απόψε (3-5-2 «όπως παλιά»). Στο κέντρο και την επίθεση όπου οι ισορροπίες αλλάζουν, ειδικά μπροστά υπάρχει άπειρο ταλέντο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Oficrete