Oficrete
28/10/2018 - 17:07

4 περιπτώσεις που αναζητούν γιατρειά

Ο φίλος του ΟΦΗ, Μιχάλης Ρ. εντοπίζει 4 σημεία στην αγωνιστική ταυτότητα του ΟΦΗ, τα οποία απαιτούν άμεσα βελτίωση.
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Τα παιδιά της 4
Η παρουσία του Μιχάλη Μπούση έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Αναμφισβήτητα κάναμε ένα καλό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όμως, λέω απλά καλό και όχι πολύ καλό ή άριστο, διότι αυτός ο ΟΦΗ φαίνεται ότι μπορεί να φτάσει φέτος μέχρι αυτό το επίπεδο, το "καλό". Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει.

Αντίθετα, ενώ με την ΑΕΛ είδαμε έναν ΟΦΗ που μπήκε καλά μέσα στο παιχνίδι, μετά την αποχώρηση του Πατρίκ Βουό, η ομάδα έπεσε πάρα πολύ σε απόδοση. Στο δεύτερο ημίχρονο, μεσοεπιθετικά δεν υπήρχαμε.

Ξεκάθαρα πράγματα. Αμυντικά ευτυχώς δε το πληρώσαμε και για ένα ακόμα παιχνίδι κρατήσαμε το μηδέν. Έτσι, σε 3 παιχνίδια έχουμε δεχτεί μόλις 1 γκολ και αυτό από πέναλτι. Σίγουρα πρόοδος το αμυντικό κομμάτι.

Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε και τις παθογένειες μας:

1) Δεν μπορούμε να παίξουμε χωρίς τον Βουό. Ο Ιβοριανός κάνει πολύ δουλειά εκεί μπροστά, παίζοντας με πλάτη, τραβώντας παίκτες πάνω του, μοιράζει την μπάλα ωραία όταν ο ΟΦΗ επιτίθεται. Βέβαια έχει και τα αρνητικά του, όπως ότι είναι αργός και δεν είναι killer, αλλά αν τα είχε όλα δε θα βρισκόταν τον ΟΦΗ. Θα είναι αισθητή απώλεια στα επόμενα παιχνίδια. Δε γίνεται όμως να συνεχιστεί αυτή η εξάρτηση.

2) Λείπει ο σκόρερ. Ο Μάνος, μας τελείωσε από το προηγούμενο καλοκαίρι και δυστυχώς δεν τον αντικαταστήσαμε ποτέ, καθώς μέχρι τώρα φαίνεται πως ο Αραβίδης είναι έξω από τα νερά του. Γκολ δε μας έχουν προσφέρει ούτε τα εξτρέμ μας, ο Κούτσια και ο Πλατέλλας. Πρέπει όμως μέχρι τον Ιανουάριο να βρούμε - με κάποιο τρόπο - το εύκολο γκολ.

3) Όταν λείπει ο Νέιρα, λείπει και η φαντασία. Ο Αργεντινός είναι ο μοναδικός παίκτης του ΟΦΗ αυτή τη στιγμή, που μπορεί - πιο εύκολα από τους υπόλοιπους - να ανοίξει τρύπες στην αντίπαλη άμυνα και να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη χρονική στιγμή για να σκοράρει. Αισθητή η απουσία του. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο ΟΦΗ έχει πάρει 3 γκολ από εκείνον. Θα πρέπει ο ΟΦΗ να κερδίσει παραπάνω σε φαντασία. Και μπορεί να το κάνει, αν χρησιμοποιηθεί περισσότερο και σωστά ο Ντίνας.

4) Συνεχίζουμε να παίζουμε με γιόμες και όχι με τη μπάλα κάτω. Ψάχνοντας τον στράικερ στην κορυφή, αλλά και τα "κοντά" εξτρέμ μας. Γιατί; Διαχρονικά, όποτε ο ΟΦΗ έπαιζε με γιόμες, δεν κέρδιζε ποτέ. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό και δε νομίζω κι ο Παπαδόπουλος να τους έχει πει να παίζουν έτσι. Κάποιες στιγμές μάλιστα δε μπορούμε να αλλάξουμε δεύτερη πάσα. Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά στην δημιουργία με την μπάλα κάτω.

Οι παραπάνω τέσσερις περιπτώσεις χρειάζονται άμεσα το κατάλληλο φάρμακο.

Όποιος πιστεύει ότι το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι εύκολο, επειδή τον κερδίσαμε δυο φορές στα φιλικά, κάνει λάθος. Ο Απόλλωνας των μηδέν βαθμών, που θα έρθει εδώ την επόμενη Κυριακή, θα έρθει για να παίξει τα ρέστα του. Και εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Το ματς είναι παγίδα που μπορεί να "πληγώσει" τον ΟΦΗ ανεπανόρθωτα, αν κάτι στραβώσει.

Γι'αυτό ο κόσμος πρέπει να ΓΕΜΙΣΕΙ ξανά το Γεντί Κουλέ και να δώσει ώθηση. Η εμπορικότητα του αγώνα ή αλλιώς το αν σε ελκύει να πας να το δεις, δεν παίζουν κανένα ρόλο, όταν λες πως είσαι ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ είμαστε εμείς.

Μιχάλης Ρ.

Oficrete