Oficrete
23/01/2019 - 13:24

Δε χάθηκε κι ο κόσμος…

Δεν ήθελα να γράψω πριν την απομάκρυνση του Παπαδόπουλου, σεβόμενος τη θέση του προπονητή στον Ο.Φ.Η.
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Τα παιδιά της 4
Μετά την απομάκρυνσή του όμως και την αποθέωση που γνωρίζει από όλους θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου για το θέμα, καθώς είδα να εμφανίζεται ένα κλίμα εσωστρέφειας και δράματος, αφού οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το κενό είναι μεγάλο και δεν αναπληρώνεται.

Ο Παπαδόπουλος είναι ένας καλός προπονητής Β’ Εθνικής, αλλά για την Α’ κατηγορία είναι λίγος. Είναι λίγος για τους εξής λόγους:

1. Σε 7 ματς που προηγηθήκαμε δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Το να προηγηθείς σε ένα ισορροπημένο ματς είναι περισσότερο θέμα συγκυριών. Το να κρατήσεις το αποτέλεσμα είναι δουλειά του προπονητή. Σε όσα ματς μείναμε πίσω στο σκορ, καταρρεύσαμε.

2. Πέρασαν 10 αγωνιστικές για να βρει ενδεκάδα, ενώ είχε όλους τους παίκτες από τον Ιούλιο

3. Η ομάδα ήταν κοντή και είχε και για αυτό το λόγο πρόβλημα στα στημένα, αλλά αυτός πήρε ή κράτησε τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές

4. Οι αλλαγές του ποτέ δεν πρόσφεραν τίποτα, σε αντίθεση με των αντίπαλων προπονητών

5. Ήταν σε 4 μεταγραφικές περιόδους στην ομάδα και ποτέ δεν βρήκε κάποιο λαβράκι όπως κάνει ο Εργοτέλης που έχει βρει 2 χρόνια τώρα καλούς και φτηνούς παίκτες. Αντίθετα οι περισσότερες επιλογές του ήταν δικοί του παίχτες, παίχτες που είχε ήδη συνεργαστεί, (Πουρτουλίδης, Ζιάμπαρης, Κυριακίδης)

6. Η ομάδα δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι της, εκτός αν θεωρείται πλάνο παιχνιδιού το γέμισμα Ποτουρίδη για το κεφάλι του Βουό. Το πλάνο παιχνιδιού είναι θέμα προπονητή και όχι μπάτζετ. Μπορείς να βρεις ομάδες στο τοπικό να έχουν πλάνο στο παιχνίδι τους. Αυτό φάνηκε περίτρανα και στο ματς κυπέλλου με τον Εργοτέλη που η μια ομάδα είχε πλάνο και η άλλη όχι. Σε αυτό το παιχνίδι η καραμέλα του Παπαδόπουλου για το μπάτζετ έλιωσε, αφού ο αντίπαλος έχει το 1/3 του μπάτζετ μας. Γι’ αυτό πιστεύω δεν πήγε στην συνέντευξη Τύπου.

7. Ένας προπονητής πρέπει να προστατεύει τους παίκτες του, όπως η μάνα τα παιδιά της, αφού αυτοί πρέπει να παίζουν και για αυτόν. Ο Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου στο ματς με τον Πανιώνιο λέει δεν θα ακούσετε από μένα ότι δεν έχουμε ποιότητα και μετά βγαίνει έξω από τα αποδυτήρια και λέει ότι το καλοκαίρι δεν είχαμε χρήματα, κλπ. Συγνώμη, αλλά αυτό λέγεται "δίνω τους παίχτες μου".

8. Η ομάδα έχει πρόβλημα στη φυσική κατάσταση και αυτό φαίνεται από το σκορ της ομάδας μετά το 70'. Δεν μπορεί να έρχονται ο Mπράουν, ο Γιαννούλης και ο Ναμπί και να είναι και οι τρεις, άσχετα με την ποιότητα τους, μια ταχύτητα πιο γρήγοροι και φρέσκοι, από όλη την ομάδα.

9. Μέσα στο γήπεδο, κατά την διάρκεια του αγώνα, υπάρχουν 5 παίκτες που δίνουν οδηγίες στους υπόλοιπους. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι εικόνα ομάδας. Ούτε είναι εικόνα ομάδας να κερδίζουμε φάουλ και να τσακώνονται ποιος θα το εκτελέσει.

10. Πιστεύω ακόμα ότι ο Παπαδόπουλος δεν ταιριάζει στο πρότζεκτ της νέας εποχής που σκοπό έχει να προωθεί νέα παιδιά. Οι προωθήσεις που έκανε από τις ακαδημίες χαρακτηρίζονται επιεικώς προβληματικές.

11. Τον περασμένο Μάϊο έδιωξε τον Αδάμο, γιατί δεν ήθελε κάποιον στα πόδια του, αφού πίστευε ότι η θέση γενικού αρχηγού είναι περιττή.

12. Πέρσι στο ματς που εξασφαλίσαμε την άνοδο βγήκε έξω από τα αποδυτήρια για να αποθεωθεί. Αυτό είναι τεράστιο φάουλ. Δεν μπορείς να επιζητάς την αποθέωση του κόσμου και μετά το ματς με τον Πανιώνιο να λες δεν μου αξίζει να με βρίζουν. Αν βάζεις στην εξίσωση των σχέσεων σου με την ομάδα τον κόσμο, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να αντιμετωπίσεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Αν δεν είχε βγει έξω από τα αποδυτήρια πέρσι, είχε κάθε δικαίωμα να το πει.

13. Ο Παπαδόπουλος είχε χάσει το μυαλό του πολύ καιρό τώρα. Αυτό φάνηκε στην συνέντευξη Τύπου με τον Πανιώνιο όπου έκανε επίκληση στο συναίσθημα, λέγοντας "εγώ είμαι πιο Ο.Φ.Η. από τον καθένα". Συγνώμη Νίκο, αλλά είχες τη θέση του προπονητή στην ομάδα και όχι οπαδού. Δεν μπορεί λοιπόν αυτός να είναι θολωμένος και να απαιτεί από τους παίκτες του συγκέντρωση, που είναι μέσα στο γήπεδο και όχι έξω, όπου οι παλμοί είναι διπλάσιοι.

14. Το μοναδικό επιχείρημα που ακούω υπέρ του ότι αν δεν ήταν αυτός θα είχαμε διαλύσει δεν μου λέει τίποτα. Διαλύσαμε πέρσι. Με 12 παίκτες είχαμε μείνει. Από τους οποίους οι μισοί Ηρακλειωτάκια (Κοιλιάρας, Μπολάκης, Μονιάκης, Δερμιτζάκης, Πέρο, Φαζός) και τα αποπαίδια του (Μάνος – έπαιζε Κουσκουνάς και Ογκμποε, Λεάλ - έπαιζε Χαντί !!!!!!!!!, Κουτσιανικούλης – έπαιζαν Μάρτος, Ορτέγκα, Κομεσίδης - έπαιζε Ζιάμπαρης, Μπολάκης - έπαιζε Σιώπης). Οι δικοί του, την έκαναν όλοι! Πως κράτησε την ομάδα λοιπόν; Ή μήπως άλλες ανταγωνίστριες ομάδες ήταν πιο καλοπληρωμένοι; Ή μήπως πέφτετε από τα σύννεφα όταν ακούτε ότι μέρος της δουλειάς ενός προπονητή Β’ Εθνικής είναι να κρατάει την ομάδα στα δύσκολα.

Τον Παπαδόπουλο για όλους τους παραπάνω λόγους τον θεωρούσα λίγο για τον Ο.Φ.Η. της Α’ Εθνικής. Τέλος θεωρούσα πιο έντιμο να θέσει την παραίτηση του στη διάθεση της διοίκησης στη συνέντευξη Τύπου στο ματς με τον Άρη ΔΗΜΟΣΙΑ, όπως είπε ο ίδιος ότι έκανε μετά το ματς.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια μικρή κριτική και στη νυν διοίκηση που θεωρώ ότι όφειλε να απομακρύνει τον Παπαδόπουλο νωρίτερα, για αγωνιστικούς λόγους και να μην αφήσει την κατάσταση να φτάσει ως εδώ, που εξέθεσε και την ομάδα και τον Παπαδόπουλο.

Α. Τ.

Oficrete