Oficrete
19/07/2020 - 10:00

Είμαι υγιής οπαδός της ομάδας και εναντίον του pasillo;

Γράφει ο φίλος του ΟΦΗ, Α. Τ.
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Τα παιδιά της 4
Κατ’ αρχάς, στο συγκεκριμένο κομμάτι, το επικοινωνιακό επιτελείο της ομάδας λειτούργησε με άκριτο μιμητισμό. Το κάνουν στο εξωτερικό, άρα είναι καλό. Όπως στην δεκαετία του ’80 είχαμε τον Λαλάκη τον εισαγόμενο. Κάθε χώρα έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και το ταμπεραμέντο της. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους τους λαούς. Ούτε μια ενέργεια που παράγει πολιτισμό σε μια χώρα, παράγει αυτόματα πολιτισμό και σε μία άλλη.

Στην ουσία του θέματος, ο ΟΦΗ δεν μπορεί να χειροκροτεί την ομάδα, που κατά γενική ομολογία, της χρεώνεται τουλάχιστον το 80% της καταστροφής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αφού ασχολείσαι, όπως λες, με το ποδόσφαιρο και τον πολιτισμό σαν σωματείο, οφείλεις να αντιλαμβάνεσαι ότι η συγκεκριμένη ομάδα ελέγχει όλες τις μεταγραφές που γίνονται από το ελληνικό πρωτάθλημα, ελέγχει και εκφοβίζει διαιτητές, διαλύει τους αντιπάλους και λειτουργεί σαν νταβατζής μικρότερων θεωρητικά ομάδων, αποφασίζοντας ποιος θα πέσει και ποιος θα ανέβει για 30 χρόνια.

Το επιχείρημα ότι δε χειροκροτήσαμε την ομάδα, αλλά τους παίκτες και τον προπονητή, είναι εντελώς ανεδαφικό. Οι παίκτες τις συγκεκριμένης ομάδας, έχοντας τη διοικητική κάλυψη και κατακτώντας τα τελευταία 25 χρόνια τα πρωταθλήματα, όπως τα κατακτούν, κερδίζουν καλύτερα συμβόλαια, δεν πιστεύω να θεωρεί κάποιος ότι παίκτες όπως ο Ανατολάκης, ο Αμανατίδης ο Πάντος, θα έβγαζαν τα χρήματα που έβγαζαν, αν δεν έπαιρναν τα πρωταθλήματα, κάνουν μεταγραφές π.χ. Ρέτσος, Σάμαρης, που ίσως δεν αξίζουν και καλούνται σε εθνικές ομάδες π.χ. Διαμαντάκος, πάντα εις βάρος συναδέρφων τους. Επίσης, για τον προπονητή δεν ξέρω αν έπαιζε τόσο καλή μπάλα η ομάδα του, αν στην άμυνα είχε το Νάστο, στα χαφ τον Κυριακίδη και επιθετικό τον Πέρσον. Η ποιότητα σε παίκτες αυτής της ομάδας κάπως παραχαράχθηκε, δε δημιουργήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη.

Θέλω να θίξω επίσης ότι ο διαχειριστής των social media της ΠΑΕ, διέγραψε σχόλια που δεν έβριζαν, στο άρθρο που αφορούσε το pasillo, στο facebook της ΠΑΕ. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου, είναι δείγματα πολιτισμού.

Η Λίβερπουλ επέστρεψε τα χρήματα στους κατόχους διαρκείας, λόγω κορονοϊού. Αφού τους αρέσει να αντιγράφουν ενέργειες, είναι μια επίσης καλή ιδέα.

Δείγμα πολιτισμού είναι, να μην είσαι αγνώμων και να τιμάς την ιστορία σου. Η συγκεκριμένη ομάδα καθόταν το 2007 και έτρωγε γκολ από τον Ιωνικό για να σε ρίξει. Γενικά, έχει ασελγήσει πάνω στον ΟΦΗ όποτε μπορούσε, γιατί ευτυχώς τώρα δεν μπορεί. Συγνώμη, αλλά εμένα δε μου κάνει καρδιά να χειροκροτήσω αυτήν την ομάδα. Κάντε το εσείς που είστε τόσο διαφορετικοί και πιο υγιείς από εμένα. Εγώ ίσως είμαι άρρωστος. Ίσως έχω και καλύτερη μνήμη. Όταν κάποιος μου σκοτώσει τη μάνα, μπορώ απλά να είμαι αδιάφορος απέναντι του, όχι να τον χειροκροτώ κιόλας. ΕΛΕΟΣ!

Υ.Γ. 1: Αγωνιστικά, η ομάδα φέτος άγγιξε το τέλειο

Υ.Γ. 2: Λίγο σεβασμό, σε αυτούς που ήταν στην κερκίδα και στη Γ και στη Β και όχι μόνο στους περιστασιακούς φιλάθλους της ομάδας.

Υ.Γ. 4: Καλό καλοκαίρι

Oficrete