Oficrete
27/08/2019 - 09:40

Φιλοξενία ναι! Αλλά σε αυτούς που πρέπει!

Ο φίλος του ΟΦΗ, Γιάννης Κουκλάκης, γράφει για το ενδεχόμενο φιλοξενίας οπαδών άλλων ομάδων στο Γεντί Κουλέ.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Τα παιδιά της 4
Τελειώνει λοιπόν το πρώτο, μετά από χρόνια, «φυσιολογικό» καλοκαίρι για την ομάδα μας.

Δεν ανησύχησα, ούτε για τις μεταγραφές, ούτε για την καθυστερημένη άφιξη των κεντρικών αμυντικών, ούτε για το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ότι πρέπει να γίνει, θα γίνει όσο καλύτερα γίνεται. Trust the process, που λέει και ο πρόεδρος.

Από τις 12 Αυγούστου όμως, υπάρχει ένα αγκάθι. Αγκάθι, που κατά κάποιο τρόπο πέρασε στα ψιλά, αλλά νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό. Διαβάσαμε πως ο κ. Αυγενάκης επιθυμεί την επανέναρξη της οργανωμένης μετακίνησης οπαδών. Ωραία ιδέα. Σε μια ιδανική αθλητικά κοινωνία όμως.

Από την άλλη, διάβασα στα Social Media φήμες, πως η διοίκηση της ομάδας μας προγραμματίζει να κρατήσει μέρος της Θύρας 1, για τους φιλοξενούμενους. Της Θύρας 1, που δεν έχει διαχωριστικό κάγκελο. Της Θύρας που φιλοξενεί πια, πολύ κόσμο από αυτούς που παλιότερα σύχναζαν στη Θύρα 4 και που γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί οργανωμένη εκδρομή οπαδών ομάδας του Π.Ο.Κ.

Και καλά, οι κ.κ. Μπούσης και Παλυβός, ίσως δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. Όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., είμαι βέβαιος, γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν είναι δυνατόν να βρεθεί ο Ομιλίτης και ο οπαδός ομάδας από τις λεγόμενες "μεγάλες" του κέντρου στην ίδια κερκίδα, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Δεκάδες χρόνια άθλιας συμπεριφοράς, οπαδικά και διοικητικά, εκ μέρους των «μεγάλων» δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Και το πρόβλημα θα το έχει η ΠΑΕ Ο.Φ.Η. 1925 (τιμωρία έδρας ή πρόστιμο ή αφαίρεση βαθμών ή όλα μαζί) και όχι ο λεγόμενος «μεγάλος». Σε περίπτωση επεισοδίων, ο λεγόμενος «μεγάλος» όπως τα τελευταία 70 χρόνια, θα έχει την εύνοια του Τύπου, της Δικαιοσύνης κ.λ.π.

Δεν έχουν περάσει πάνω από 10 μήνες, από την πιο πρόσφατη, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ επιδρομή της πειραιώτικης συμμορίας, στα καφενεία της πλατείας της Αγίας Βαρβάρας, πριν τον αγώνα ΟΦΗ - ΟΣΦΠ. Είδατε εσείς να τιμωρείται κάποιος από αυτούς; Μόνο ο ΟΦΗ πλήρωσε πρόστιμο!

Από τη μια λοιπόν η ηγεσία της Γ.Γ.Α. επιθυμεί την μετακίνηση οπαδών και από την άλλη σε ανακοίνωσή της , της 12/08/19 λέει πως «Συμφωνήθηκε η εφαρμογή του δόγματος της μηδενικής ανοχής σε όλα τα επίπεδα».

Με την ελπίδα πως θα εξακολουθήσει να ισχύει ο όρος που λέει πως αν μια ΠΑΕ, δε θέλει να δώσει εισιτήρια σε φιλοξενούμενους, δε δίνει, αλλά και επειδή «ΟΦΗ είσαι» και πρέπει να προχωράς μπροστά, χωρίζω τους φίλαθλους των φετινών αντιπάλων του ΟΦΗ σε 3 κατηγορίες και προτείνω τα εξής:

1. Λαμία, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Βόλος, Παναιτωλικός, Ξάνθη

Όχι απλά να τους δώσει εισιτήρια η ΠΑΕ, αλλά και οι σύνδεσμοι μας να τους προσκαλέσουν, σε μια κίνηση καλής θέλησης. Ευκαιρία να μπουν στην άκρη πιθανές προστριβές τους παρελθόντος, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο ακούγεται ρομαντικό και δύσκολο.

2. ΠΑΟΚ, Άρης

Οι ΠΑΟΚτσήδες, όσο θυμάμαι, έρχονται σχεδόν πάντα και δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα, τα τελευταία χρόνια.
Τους Αρειανούς, τους θυμάμαι κοντά στο 1980 να φιλοξενούνται και να κάνουν παρέα με τους Ομιλίτες μετά το ματς. Γνωρίζω πως σήμερα υπάρχει μια (κυρίως διαδικτυακή) κόντρα, φέτος δε μας άνοιξαν θύρα, αλλά πριν 3-4 χρόνια μας δέχτηκαν στο Βικελίδης. Ας έλθουν οπαδοί και από τις δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης και ας παρακολουθούμε στενά τη συμπεριφορά τους.

3. ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ

Να μη φιλοξενηθούν. Η ΠΑΕ, να εκτιμήσει τη συμπεριφορά τους στα άλλα γήπεδα που θα φιλοξενηθούν φέτος και να πράξει ανάλογα την επόμενη σαιζόν.

Η διοίκηση της ομάδας μας πρέπει να προστατεύσει τη φήμη της, το ταμείο της, το project, τον κόσμο της.

Γιάννης Κουκλάκης

Oficrete