Oficrete
08/08/2020 - 16:35

Η απομυθοποίηση ενός γεγονότος

Γράφει ο φίλος του ΟΦΗ, Μιχάλης
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Τα παιδιά της 4
Από τη συνέντευξη Τύπου του επιτελείου του ΟΦΗ και έπειτα, γίνεται μεγάλος ντόρος για το νέο σήμα της ομάδας. Οι περισσότεροι οπαδοί, από τα σχόλια που διαβάζω, τάσσονται κατά του νέου σήματος και όχι κατά της εξέλιξης - αλλαγής του παλιού.

Προσωπικά, η υπόθεση του νέου σήματος μου περνάει κατά κύριο λόγο αδιάφορη, ωστόσο θα ήθελα να διατυπώσω τη γνώμη μου. Σίγουρα επικοινωνιακά η ΠΑΕ δεν έχει πετύχει προσωρινά αυτό που θα περίμενε και δυστυχώς τα επικοινωνιακά λάθη της ξεκινάνε από πέρυσι, με τη μεγάλη αύξηση στα εισιτήρια διάρκειας.

Το νέο σήμα επιλέχθηκε, ενδεχομένως για να δείξει τη μοντερνοποίηση και την ανανέωση της ομάδας τη νέα εποχή, έτσι ώστε να φέρει νέες χορηγικές συμφωνίες και νέα έσοδα στον ΟΦΗ. Το νέο σήμα του ΟΦΗ, μάλλον επιλέχθηκε για να προσελκύσει και άλλους ποδοσφαιριστές πιο εύκολα, με το σκεπτικό ότι ο ΟΦΗ αλλάζει και γίνεται καλύτερος. Ίσως το νέο σήμα να επιλέχθηκε και για να προσελκύσει περισσότερο τις νέες γενιές φιλάθλων, πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε ότι στην 1η μέρα ανακοίνωσης του, το πετυχαίνει. Επίσης, δεν γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να κρύβει το μυαλό του Λεωνίδα Παπαβασιλάκη, που εμείς δεν έχουμε σκεφτεί, αφού αποδεδειγμένα αποτελεί έναν επιτυχημένο άνθρωπο στον κόσμο του Marketing του αθλήματος. Αυτό δε σημαίνει ότι δε γίνονται και ανθρώπινα λάθη.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι την πρόοδο που έχει συντελέσει η διοίκηση Μπούση, αυτά τα 2 χρόνια παρουσία της, δε συγκρίνεται με καμία άλλη διοίκηση. Τα καλύτερα έρχονται. Όμως δεν μπορώ να διαβάζω σχόλια μηδενισμού και ισοπέδωσης, όπως ότι "κάποτε παλέψαμε γι αυτό το σήμα ενάντια στο προηγούμενο καθεστώς, αν χρειαστεί θα το κάνουμε ξανά" και ότι "δεν ξαναπατάμε στο γήπεδο". Δεν παλέψαμε για το σήμα στο προηγούμενο καθεστώς, αλλά για την περηφάνεια και την τιμή μας. Για να μην είναι ο ΟΦΗ υποχείριο του καθενός. Και αυτό το πετύχαμε με την παρούσα διοίκηση και όλοι το ξέρουν αυτό.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την κατάσταση αυτή, με μια αλλαγή του σήματος. Όσο για το αν θα.. ξαναπατήσουμε στο γήπεδο ή όχι, περιττό να σας αναφέρω ότι με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκα 7 ομάδες οι οποίες έχουν αλλάξει σήμα και στις οποίες οι οπαδοί γκρίνιαξαν, αλλά ακόμα γεμίζουν το γήπεδο! Αυτές είναι, η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Έβερτον, Άστον Βίλα και Φούλαμ. Μόνο εμείς θα το κρατήσουμε μανιάτικο;

Δυστυχώς, σαν οπαδοί θέλουμε να έχουμε λόγο στον προπονητή, στους παίκτες, στο ποιος μπαίνει και στο ποιος βγαίνει στη διοίκηση, στο σήμα σε όλα. Και να πεις, ότι γεμίζουμε το γήπεδο σε κάθε αγώνα, δεν το κάνουμε. Δεν μπορούμε να γεμίσουμε ένα γήπεδο 7000 θέσεων. Τα έσοδα της ομάδας από εμάς, είναι σίγουρα πενιχρά, έτσι ώστε να μπορεί να σταθεί μια εταιρεία με το μέγεθος του ΟΦΗ.

Το παλιό σήμα του ΟΦΗ, αποτελεί από μόνο του ένα θρύλο, καθώς με αυτό ο ΟΦΗ δημιούργησε την ιστορία του. Ανεξάρτητα από το αν η διοίκηση κάνει πίσω σε αυτό το κομμάτι ή όχι, η ασπίδα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά του οπαδού του ΟΦΗ και κανείς δεν μπορεί να του απαγορεύσει να τη φοράει στο στήθος.

Το κακό είναι ότι με την μεγάλη ένταση που δημιουργήσαμε σε αυτό το κομμάτι, δίνουμε το δικαίωμα σε... φαντάσματα του παρελθόντος, να αποκτήσουν λόγο ξαφνικά και να σταθούν ενάντια (άλλο που δεν θέλουν). Ας απομυθοποιήσουμε λίγο το γεγονός και ας αλαφρύνουμε λίγο το κλίμα, για να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά.

Oficrete