Oficrete
09/01/2020 - 15:00

Η ισοπέδωση δεν αξίζει στο νέο ΟΦΗ

Στήριξη και εποικοδομητική κριτική. Γράφει ο φίλος του ΟΦΗ, Μιχάλης.
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete
Δεδομένης της κακής πορείας της ομάδας στα εκτός έδρας, αλλά και το κακό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο, ξεκίνησε πάλι η κριτική, αλλά και η ισοπέδωση. Φτάσαμε να διαβάσουμε στα σόσιαλ μίντια, ακόμα και να φύγουν Σαμαράδες και Πουρσανίδης.

Μάλλον όμως δεν πάμε καλά. Στο τέλος, θα ζητήσουμε και την αποχώρηση όλης της ηγεσίας. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, στα 20 χρόνια που η ομάδα έσερνε το άψυχο σώμα της μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Είναι λογικό να έχουμε απαιτήσεις, αλλά καλό θα είναι να είμαστε και ρεαλιστικοί στις απαιτήσεις αυτές, στον ένα μόλις χρόνο παρουσίας του Μιχάλη Μπούση, των Παλυβών, των Σαμαράδων και του Πουρσανίδη, στην ηγεσία της ΠΑΕ. Κανείς από τους παραπάνω δε μας υποσχέθηκε ότι η ομάδα φέτος θα πάει Ευρώπη κι ότι αυτός είναι ο στόχος.

Αντίθετα, πριν ακόμα ξεκινήσει η κατά τ' άλλα κακή πορεία της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, ο ίδιος ο Γιώργος Σαμαράς στην τελευταία του συνέντευξη on camera, διόρθωσε μάλιστα τον λάθος τίτλο ("Στόχος ΗΤΑΝ η παραμονή") που έβαλε στην οθόνη το σχετικό site, λέγοντας: "Ο τίτλος είναι λάθος. Στόχος ΕΙΝΑΙ η παραμονή στην κατηγορία, δεν ΗΤΑΝ"). Τρανή απόδειξη ότι ο νέος ΟΦΗ προσέχει και τη λεπτομέρεια, ούτως ώστε να μη δώσει λάθος εντυπώσεις, ακόμα και στον ίδιο τον κόσμο του.

Πως δημιουργήθηκαν αυτές οι προσδοκίες όμως, αφού η ίδια ηγεσία δεν έδειξε ποτέ τον δρόμο της Ευρώπης; Ας τα διαχωρίσουμε...

Σαφώς, η καλή πορεία της ομάδας που την έφερε πολύ γρήγορα στην πρώτη εξάδα, άναψε μέσα στον ήδη διψασμένο κόσμο του ΟΦΗ, τη φλόγα της ευρωπαϊκής εξόδου. Όμως, εμείς και μόνο εμείς, καλλιεργήσαμε μέσα μας αυτές τις προσδοκίες (θα μου πείτε, δηλαδή η ηγεσία της ομάδας δεν το σκέφτεται; Μπορεί, μπορεί όμως και όχι, αν σκεφτούμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που εργάζονται αυστηρά επαγγελματικά και γνωρίζουν από την αρχή, τι πάνε να χτίσουν!).

Για μένα δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη χρονιά για να βγει ο ΟΦΗ στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε, ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Θα περάσουμε τα προκριματικά; Είναι και αυτό. Προς το παρόν, ας ξανά ψάξουμε στο διαδίκτυο, τα άλματα προόδου που έχει κάνει ο ΟΦΗ, σε θέματα επικοινωνίας, θέματα μάρκετινγκ, θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, εδώ και ένα χρόνο...

Κι εγώ στεναχωρήθηκα με την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Κι εγώ φωνάζω ότι η ομάδα θέλει μεταγραφές (κριτική), όμως δε ζητάω και δε θέλω την αποχώρηση κανενός (ισοπέδωση). Αυτόν τον ΠΑΟΚ άλλωστε, ούτε ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον κερδίσει στο μεταξύ τους παιχνίδι. Δεν μπορείς να τον κοντράρεις εύκολα. Και ο Άρης που τον κέρδισε (και δεν ξέρω αν θα τον κερδίσει ξανά), μάλλον είχε και αρκετή δόση τύχης.

Όπως είχαμε τύχη και εμείς, σε παιχνίδια στα οποία, χωρίς καλή άμυνα, δεν πληρώσαμε με γκολ τις ευκαιρίες των αντιπάλων και τα κερδίσαμε. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι.

Στήριξη και μόνο στήριξη στον ΟΦΗ. Αυτό αξίζει.

Μιχάλης

Oficrete