Oficrete
21/01/2021 - 10:30

O βασιλιάς, προς το παρόν, είναι γυμνός

Γράφει ο φίλος του ΟΦΗ, Μιχάλης Ρ.
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Τα παιδιά της 4
Ακόμα μια ήττα για την ομάδα. Αυτή τη φορά για τον θεσμό του κυπέλλου και από το πρώτο παιχνίδι. Ένα θεσμό, που ελπίζαμε ο ΟΦΗ φέτος να μπει με το δεξί και να ακολουθήσει μια καλή πορεία, έτσι ώστε να αντισταθμίσει την κάτω του μετρίου χρονιά, στο πρωτάθλημα. Το σκορ δύσκολα ανατρέπεται με αυτόν τον ΟΦΗ, έτσι όπως παρουσιάζεται μέχρι τώρα, στη ρεβάνς, αλλά απαγορευτικό σκορ δεν είναι.

Ακολουθεί το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον, πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους της ομάδας αυτής, που δε θα ήθελαν τόσο μια απλή ήττα, όσο το κυριότερο μια ήττα με βαρύ σκορ, από μια ομάδα με την οποία υπάρχουν προηγούμενα. Η διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες δεν ξέρουμε πώς το βλέπουν. Και όχι μόνο πώς βλέπουν αυτό το παιχνίδι, αλλά πώς βλέπουν γενικότερα τον ΟΦΗ φέτος.

Αν θεωρούν ότι οι μεταγραφικές επιλογές είναι επιτυχημένες ή πόσες από εκείνες είναι επιτυχημένες, αν πιστεύουν ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι ή πόσοι από εκείνους φαίνεται να επιτυγχάνονται μέχρι τώρα για την ομάδα, έτσι όπως τους έθεσε ο ίδιος ο Γιώργος ο Σίμος στην πρώτη προπόνηση του καλοκαιριού ή αν υπάρχουν τέλος πάντων άλλοι στόχοι, που απλά δεν έχουν βγει προς τα έξω (να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπονοώ τίποτα κακό) ή αν εκτιμούν πως το προπονητικό επιτελείο πάει καλά.

Όλοι πιστεύουμε στο πρότζεκτ. Όσο δε γίνονται αλλαγές όμως, στο αγωνιστικό σκέλος και η πρώτη ομάδα δε βελτιώνεται, αλλά αντίθετα κάνει βήματα προς τα πίσω, τόσο αυτή η εικόνα δε θα βοηθάει τον ΟΦΗ να εξελιχθεί. Διότι η πρώτη ομάδα, η ομάδα των ανδρών, είναι ουσιαστικά ο επίσημος εκπρόσωπος της ΠΑΕ και του τι πρεσβεύει η ΠΑΕ. Έτσι το βλέπω εγώ.

Και οι φωνές ναι μεν μπορεί να διογκώθηκαν μετά τον ΠΑΟΚ, αλλά νομίζω οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν στο γιατί δεν έπαιξαν οι Διαμαντής και Μπαλογιάννης, αναφέροντας μήπως υπήρξε κάποια συμφωνία ή προβλέπεται κάτι σχετικό στα συμβόλαια τους, παρά το γεγονός ότι το ερώτημα αυτό, εκ των υστέρων απαντήθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Όμως, καλό θα είναι η ομάδα να βελτιώσει την επικοινωνία της με τον κόσμο.

Ο κόσμος της ομάδας δεν ζήτησε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια κάτι δύσκολο από την εκάστοτε διοίκηση, αλλά το αυτονόητο. Να βγαίνουν όλα όσα πρέπει να βγουν στο φως, έτσι ώστε να μη "λερώνουν" τον ΟΦΗ. Όλα όσα δεν κάνουν κακό στον ΟΦΗ. Για παράδειγμα, όταν αφήνεις τοπικά σάιτ της Θεσσαλονίκης, να λένε ότι υπάρχει μικρό buy out εξαγοράς των παικτών από τον ΠΑΟΚ, χωρίς να βγεις είτε να το επιβεβαιώσεις (ακόμα κι αν έγινε κανένα πρόβλημα, αρκεί να εξηγήσεις γιατί έγινε αυτό), είτε να το διαψεύσεις, τότε αφήνεις παράθυρο στον φίλαθλο να σκεφτεί καχύποπτα, όπως δηλαδή του έχει μάθει το ελληνικό ποδόσφαιρο να σκέφτεται.

Και ειδικά στο φίλαθλο του ΟΦΗ, που έχει πάθει και έχει μάθει, όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος θέλει να αλλάξει τα πάντα πάνω του, ακόμα και τον τρόπο σκέψης του, όπως αλλάζει και η ομάδα σταδιακά 2 χρόνια τώρα. Αλήθεια, το θέλει. Αρκεί η ΠΑΕ να γίνει αρωγός σε αυτό και να τον βοηθήσει. Πώς; Με καλύτερη και πιο ουσιαστική επικοινωνία.

Χωρίς βελτίωση, αγωνιστικά και επικοινωνιακά, ο βασιλιάς είναι και θα συνεχίσει να είναι, γυμνός.

Μιχάλης Ρ.

Oficrete