Oficrete
20/07/2020 - 19:45

ΟΦΗ ή OFI CRETE (part 1)

Ο ... γκρινιάρης OFIMONO γράφει στο άρθρο, που ήρθε νωρίτερα από ό,τι έπρεπε, για τα play offs, το "αήττητο" με τον Παναθηναϊκό που έσπασε, την Ευρώπη και τον Γίγαντα με τα ξύλινα πόδια...
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete
Τάλως. Ο μυθικός ρομποτικός γιγάντιος φύλακας της Κρήτης, που δεν άφηνε κανένα ανεπιθύμητο ή εχθρικό καράβι να προσαράξει στο νησί. Με έναν γιγάντιο ογκόλιθο, βύθιζε τα εχθρικά πλοία και κατέπνιγε τους εχθρούς.

Ολα, βέβαια, έχουν ένα τέλος. Το ίδιο και ο μυθικός μας προστάτης. Μια μέρα, έτσι απλά, στο νησί προσάραξε ένα διαφορετικό πλοίο, αυτό των Αργοναυτών. Η πολυμήχανη συν παμπόνηρη Μήδεια (ναι αυτή που έσφαξε αργότερα τα παιδιά της) πρότεινε στον Τάλω μια συμφωνία. Αν έβγαζε μια βίδα από τη φτέρνα του και της την έδινε θα του χάριζε αιώνια ζωή. Ο Τάλως τυφλωμένος από φιλοδοξίες και μη γνωρίζοντας ότι ως ρομπότ έχει ήδη αιώνια ζωή, της έδωσε τη βίδα.

Ελα όμως, που εκείνη η βίδα ήταν το αδύναμο σημείο, που είχε αφήσει επίτηδες ο Ήφαιστος (ο δημιουργός του) και όταν αυτή βγήκε, όλο το ιχώρ του πανίσχυρου Γίγαντα χύθηκε έξω, με αποτέλεσμα, να πέσει κάτω χάνοντας τη δύναμή του...

Θα μου πείτε και με το δίκιο σας: τι μας τα πρήζεις με τον Τάλω και τη Μήδεια; Εμείς θέλουμε να ακούσουμε για μπάλα, για την ΟΦΑΡΑ, για τον Σίμο, για τον Παναθηναϊκό και το αήττητο.

Και όμως, η εισαγωγή είναι πολύ σχετική με το θέμα. Ο ΟΦΗ μας ήταν βλέπετε κάποτε OFI CRETE. Ηταν η ομάδα που βύθιζε κάθε άλλη ομάδα που πατούσε στο νησί, ήταν η ομάδα που μπορούσε να σταθεί με ζήλο ακόμα και στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως, η περίοδος αυτή τελείωσε και ο ΟΦΗ από τότε ως κοιμώμενος γίγαντας προσπαθεί να βρει τη δύναμη να ορθοποδήσει. Στο πάρα πέντε βρέθηκε μια ικανή διοίκηση να δώσει πατερίτσες στον ΟΦΗ. Τον βοήθησε αγωνιστικά με φρέσκο "ίχωρ", δηλαδή μεταγραφές. Και πάνω από όλα, έδωσε ελπίδα και όραμα, κάτι που χρειαζόταν περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Έτσι ο ΟΦΗ (έστω και στο 95') ορθοπόδησε. Και τότε κάτι παράδοξο συνέβη. Αντί για απλά βήματα, άρχισε να κάνει άλματα. Ίσως πριν δέσει καλά σε γερές βάσεις, μη ξεχνώντας την ένδοξη Ιστορία και δυναμική του, εκτοξεύθηκε. Όμως, αυτά τα "ξύλινα πόδια" κουράστηκαν. Ίσως δεν μπόρεσαν να αντέξουν το "μεταλλικό" βάρος του συλλόγου. Ίσως και οι καθοδηγητές έκαναν κάποια λάθη στην πορεία.

Αναφέροντας λίγα αγωνιστικά λοιπόν, ο ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια μάζεψε από τις ομάδες των play offs 11 βαθμούς, ενώ στα ίδια τα play offs μόλις 2. Ποιος φταίει, λοιπόν, γι' αυτήν την κατάπτωση;

Ναι, πιστεύω ότι οι παίκτες δε συσπειρώθηκαν και δεν πάλεψαν, όπως έπρεπε, στα play offs. Πολλές φορές ήταν αδιάφοροι, πολλές φορές είχαν λάθος καθοδήγηση και στήσιμο, πολλές φορές έχαναν την ουσία και πολλές φορές δεν είχαν τη σωστή έμπνευση και κίνητρο.

Χωρίς να παραβλέψουμε ότι οι ίδιοι παίκτες έβαλαν πλάτη εκεί που μέτρησε, η αλήθεια είναι ότι ο κύριος λόγος αυτής της κατάπτωσης, είναι γιατί απλά μέχρι εκεί μπορούν. Το ίδιο ρόστερ φορμαρίστηκε όταν έπρεπε, μπήκε δυναμικά, πήρε τα αποτελέσματα που έπρεπε και μετά έμεινε από δυνάμεις.

Είμαστε, λοιπόν, σε ένα κρίσιμο ορόσημο. Ο Γίγαντας έχει σταθεί όρθιος. Το πρόβλημα είναι ότι τα πόδια του είναι ξύλινα.

Έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση, ότι δε θα αγνοήσει την αγωνία του κόσμου, ότι θα κάνει έξυπνες οικονομικές κινήσεις αναβαθμίζοντας το αγωνιστικό κομμάτι, για να διεκδικήσουμε όποιες ελπίδες έχουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Άλλωστε, είχε ένα χρόνο για να "το ψάξει".

Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να ξέρουμε ότι ο στόχος δεν είναι οι όμιλοι, ούτε οι μεγάλες πορείες στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος μπορεί να αποκτήσει καλύτερες πατερίτσες, αλλά ποτέ δε θα σταθεί μόνος του ξανά στα πόδια του, αν δεν χτίσει τις βάσεις. Αυτός είναι ο κύριος στόχος και γι' αυτόν θα κριθεί η διοίκηση.

Ποια είναι η απάντηση, λοιπόν, στο ερώτημα ΟΦΗ ή OFI CRETE; Για μένα δεν έχει καμία σημασία. Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή έχει αυτά που πρέπει να έχει, για να συνεχίσει να ελπίζει. Και ίσως το μόνο που χρειάζεται, αυτή τη στιγμή, είναι ελπίδα. Ναι είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε, ναι και εγώ στενοχωρήθηκα για το αήττητο που χάσαμε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Ας μην κάνουμε, λοιπόν, το ίδιο λάθος με τον Τάλω. Ας μην καταστραφούμε στην αναζήτηση, για κάτι που ήδη έχουμε...

ΥΓ1: Οχι Σιμο από τα Γιάννενα, δεν είναι αθωωτικό κείμενο και δε θα γλυτώσεις τόσο εύκολα από μένα...

ΥΓ2: Θα υπάρξει part 2, μετά το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι

OFIMONO

Oficrete