Oficrete
03/03/2020 - 16:45

Ωραίος, Ευρωπαίος και με κίνητρο!

Γράφει ο φίλος του ΟΦΗ, Μιχάλης.
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Τα παιδιά της 4
Η νίκη του ΟΦΗ επί της Λαμίας, μπορεί να χαρακτηριστεί μεγαλειώδης. Μη με πείτε υπερβολικό, αλλά πιστεύω πως είναι πιο μεγάλη από όσες νίκες έχουμε κάνει, επί των ομάδων του ΠΟΚ, εδώ και 20 χρόνια. Γιατί; Επειδή γίνεται ξανά ωραίος και Ευρωπαίος.

Πέρασε μια χρονιά, με έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο και έναν μέτριο - έως κακό - δεύτερο. Ο ΟΦΗ είναι επάξια στην εξάδα (και μάλιστα πέμπτος), αφού υπήρξε καλύτερος όλων των ομάδων που βρίσκονται από κάτω του και που είχαν τόσες ευκαιρίες στο δεύτερο γύρο να τον προσπεράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο ΟΦΗ με επιτυχημένες μεταγραφικές επιλογές, όπως του αγίου Νικόλα Μαρινάκη του σωτήρα, του Γιώργου Κουτρουμπή που παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος και βράχος της άμυνας, του μόνιμα παθιασμένου Κοσμά Τσιλιανίδη, του μπουκαδόρου (όπως θα έλεγε κι ο Αλέφαντος!) Λισάντρο Σεμέντο, του πανέξυπνου (και άκουα φόρτε, αφού μυρίζεται το γκολ από χιλιόμετρα) Βραζιλιάνου φορ Ζοάο Φιγκερέιδο, καθώς και όλα τα υπόλοιπα παιδιά, επιστρέφει εκεί που του ανήκει. Εντάξει, σίγουρα μας έλειψε το καθαρόαιμο έμπειρο στόπερ, όμως η ομάδα αυτό που ήθελε δεν κατάφερε να το πάρει, αλλά δε θα μείνει έτσι.

Διαβάζω ότι στον Άρη με τα παχουλά συμβόλαια που πρόσφεραν, τώρα προσπαθούν να φτιάξουν καλύτερα τα οικονομικά τους και να γίνει ορθολογισμός. Ο ΟΦΗ σχεδόν δύο χρόνια τώρα, δεν έκανε υπερβολές στα ποσά που ξόδεψε και ούτε και τώρα νομίζω θα κάνει, επειδή απλά και μόνο βγαίνει στην Ευρώπη. Η επιτυχία άλλωστε μιας ευρωπαϊκής εξόδου, ήρθε νωρίτερα του αναμενόμενου. Μόλις σε 15 μήνες, χωρίς βέβαια να χαλάει κανέναν!

Υποθέτω πως ίσως γίνει μια μικρή αύξηση στα ποσά που θα δοθούν για μεταγραφές μεν, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ΟΦΗ κινείται σε ένα πυλώνα ανάπτυξης του πρότζεκτ. Ένα πρότζεκτ που προμηνύει, για μένα, ότι σε λίγα χρόνια θα παίζουν παιδιά από την Κρήτη, στη βασική ομάδα. Κανείς μέσα από την ομάδα δε θέλει να πέσει έξω. Ο ΟΦΗ θέλει και μπορεί να γίνει ένας σταθερός ποδοσφαιρικός (και μόνο) πυλώνας στην Ελλάδα. Φασούλι, φασούλι γεμίζει το σακούλι.

Όλα τα παραπάνω, είναι σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, δημιούργημα του πραγματικού ηγέτη Μάικλ Μπούση, των Παλυβών, των Σαμαράδων, του Πουρσανίδη και κάθε άλλου αφανή ήρωα, μέσα στην ομάδα.

Τα play off δεν είναι αδιάφορα για κανέναν. Σίγουρα, ο κάθε οπαδός αυτής της ομάδας θα ήθελε και γουστάρει να δει καλές εμφανίσεις και μπαλίτσα με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, ακόμα κι αν συνοδεύονται στο τέλος από τρία ή τέσσερα γκολ στην πλάτη. Και γιατί όχι; Νίκες. Δεν θέλω όμως γκρίνια, γιατί είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θέλουν και όλοι μέσα στην ομάδα! Χωρίς άγχος όμως, γιατί έτσι κι αλλιώς ο ΟΦΗ της φετινής χρονιάς είναι πετυχημένος.

Τι εννοείτε δεν υπάρχει κίνητρο;; Φυσικά και υπάρχει κίνητρο! Είναι η διατήρηση της 5ης θέσης για τον ΟΦΗ, μιας σίγουρης, δηλαδή, ευρωπαϊκής θέσης, αντί να εξαρτόμαστε από τον Παναθηναϊκό. Κερδίσαμε τον Άρη; Μπορούμε να το ξανακάνουμε. Κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό; Μπορούμε να το ξανά κάνουμε. Κερδίσαμε την ΑΕΚ; Εννοείται ότι μπορούμε να το ξανά κάνουμε. Ακόμα κι από τους δύο πρωτοπόρους, ο καλός ΟΦΗ μπορεί να πάρει κάτι.

Και στην Ευρώπη να βγούμε, ποιος δε θέλει να παίξουμε στους ομίλους; Αλλά ακόμα και 2 ματς μόνο, μέσα έξω, να παίξουμε στα προκριματικά και να αποκλειστούμε, μας φτάνει προς το παρόν. Ξέρετε γιατί; Γιατί θα πάρουμε ξανά γεύση ευρωπαϊκού παιχνιδιού στο Ηράκλειο. Γιατί τώρα αρχίζουν τα καλά.

Φανταστείτε που μπορεί να φτάσει ο ΟΦΗ σε μερικά χρόνια...

Συνεχίζουμε...

Oficrete