Oficrete
01/03/2020 - 13:55

Τι θα ψήφιζες σ΄αυτό το δίλημμα Ομιλίτη;

Γράφει ο φίλος του ΟΦΗ, Κώστας Μαχαιρίδης.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Τα παιδιά της 4
Ο ΟΦΗ δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα κόντρα στη Λαμία, προκειμένου να εξασφαλίσει την είσοδο του στα πλέι οφ. Ο λαός του Ομίλου, που περίμενε για πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή να έρθει, βρίσκεται σε ξεσηκωμό και αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά το Γεντί Κουλέ, για να σπρώξει τους παίχτες προς τη νίκη.

Μια ανάσα, λοιπόν, πριν το πλασάρισμα του ΟΦΗ στην πρώτη εξάδα, όπου θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο”, είναι ίσως σκόπιμο να διατυπωθεί το εξής ερώτημα, που ενδεχομένως δώσει σε κάποιους τροφή για σκέψη: Πλέι οφ ή καθαρός αέρας;

Είτε ο Όμιλος μπει στην πρώτη εξάδα είτε όχι, ένα είναι το σίγουρο. Έφτασε ως εδώ παίζοντας, στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, όμορφο ποδόσφαιρο και έστρεψε πάνω του όλα τα βλέμματα. Ο ΟΦΗ έλαμψε και ξεχώρισε σαν... τη μύγα μες στο γάλα για τους σωστούς λόγους, αποδεικνύοντας πως διαθέτει υγεία, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, σ' ένα τόσο τοξικό ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Καμάρι της Κρήτης, ο ΟΦΗ μας, είναι πλέον ΥΓΙΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και πατάει δυνατά στα πόδια του! Μα είναι αυτό αρκετό για τον φίλαθλο του συλλόγου; Δεν ήταν λίγοι αυτοί που γέμιζαν με μηνύματα τα social media, μετά από φετινές ήττες και κατά τη διάρκεια της κακής φόρμας που διένυσε η ομάδα , ζητώντας το... κεφάλι του Σίμου και βγάζοντας ακατάλληλους... εν μια νυκτί ορισμένους εκ των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ, που λίγους μήνες πριν αποθέωναν. Αυτές οι αντιδράσεις φυσικά και δεν προκαλούν έκπληξη. Είναι συνηθισμένες στη χώρα μας και κάνουν την εμφάνιση τους σε κάθε ομάδα από μέρος των φιλάθλων της.

Ωστόσο, προκύπτει αβίαστα η διαπίστωση πως ορισμένοι Ομιλίτες δεν έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση που βρίσκεται, πλέον, ο σύλλογος. Σταθερότητα και ΟΦΗ, ήταν λέξεις αντίθετες τα περασμένα χρόνια, πριν τον ερχομό του προέδρου Μπούση και προτού η διοίκηση στελεχωθεί από ανθρώπους του ποδοσφαίρου που έχουν το know how και όλοι μαζί να νοικοκυρέψουν τον σύλλογο και να βάλουν το τρένο στις σωστές ράγες.

Ποιός μπορεί άραγε να ξεχάσει πως πριν λίγα χρόνια ο πνιγμένος οικονομικά ΟΦΗ βολόδερνε στη Γ' και Β' Εθνική και είχε γίνει έρμαιο τυχοδιωκτών που χρησιμοποιούσαν το όνομά του για προσωπικό όφελος; Ποιός θα περίμενε πως αυτή η κατάσταση του παρελθόντος θα αντιστραφεί και σήμερα ο ΟΦΗ να φτάσει σε σημείο να κοιτάει στα μάτια κάθε αντίπαλο, φέρνοντας μνήμες απ' την εποχή του αείμνηστου Ευγένιου Γκέραρντ;

Είναι φυσιολογικό άπαντες να περιμένουν σαν... τρελοί την είσοδο στα πλέι οφ. Άλλωστε, ποιος μπορεί να αδικήσει κάποιον που ανυπομονεί να πάρει χαρά από την επιτυχία της ομάδας του, που τα περασμένα χρόνια του έχει χαρίσει τόσες πίκρες; Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να νιώθουμε ευγνώμονες για την τωρινή κατάσταση της ομάδας, να μην παρασυρθούμε από την επιτυχία και γίνουμε αχάριστοι.

Αυτό που πρέπει να μπει καλά στο μυαλό του κάθε Ομιλίτη, είναι πως η πραγματική επιτυχία δε θα έρθει με την είσοδο του ΟΦΗ στα πλέι οφ και την διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Πραγματική επιτυχία πρέπει να θεωρείται το γεγονός πως ο Όμιλος, μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, οδηγείται με κανονικό καπετάνιο και εξειδικευμένο πλήρωμα και πάλι εκεί που ανήκει. Εξάλλου στο χειρότερο δυνατό σενάριο, που η είσοδος στην εξάδα δεν έρθει απέναντι στη Λαμία, τότε είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ έχει τις βάσεις να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και να γευτεί τη χαρά, όχι μόνο της εισόδου στα πλέι οφ, αλλά και της Ευρώπης.

Ομιλίτη, θα θυσίαζες λοιπόν τη φετινή είσοδο στα πλέι οφ, με την προϋπόθεση πως ο γεμάτος υγεία, πλέον, σύλλογος σου θα πάρει τον ίδιο και ακόμη πιο ανηφορικό δρόμο τα επόμενα χρόνια;;;

Oficrete