Oficrete
20/12/2020 - 13:49

Τις πταίει;

Γράφει ο φίλος του ΟΦΗ, Μιχάλης Ρ.
Ετικέτες:

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Τα παιδιά της 4
"Να δεχόμαστε λιγότερα γκολ..."

"Να σκοράρουμε περισσότερο..."

"Να τερματίσουμε ψηλά..."

Οι παραπάνω φράσεις ανήκουν στον Γιώργο Σίμο, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, ποιοι είναι οι στόχοι του ΟΦΗ φέτος.

Στις μεταγραφές του καλοκαιριού ήρθαν παιδιά όπως ο Βούρος και ο Σελίμοβιτς, που θεωρητικά, είναι καλύτεροι ποδοσφαιριστές από τους περσινούς Νάστο και Κουτρουμπή, με τους οποίους ο ΟΦΗ τερμάτισε 6ος. Και όμως, η ομάδα εξακολουθεί να διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, μετά τη Λαμία. Κανένας από τους στόχους που έθεσε στην 1η προπόνηση του καλοκαιριού, δε φαίνεται να επιτυγχάνεται. Η ομάδα φέτος δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, καθώς δε διαθέτει ούτε σταθερότητα, ούτε συγκέντρωση, ούτε ευελιξία, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Συνεχίζουμε και βλέπουμε σε πολλούς αγώνες τα ίδια λάθη από το προπονητικό team, πειραματική ενδεκάδα, αλλαγές μετά το 65', όταν η ομάδα τις έχει ανάγκη νωρίτερα, παίκτες καλύτερους από εκείνους που μπαίνουν ως αλλαγή, να παραμένουν στον πάγκο. Στο χθεσινό παιχνίδι, ο Άρης δεν παρουσίασε καμία ομάδα φόβητρο, παρά το ότι θεωρείται η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Σίγουρα όμως, διαθέτει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο Γ. Σίμος, ενώ παρέταξε την ομάδα με τριάδα στα στόπερ και πέντε στην άμυνα συνολικά, με τη χειρότερη ΑΕΛ των τελευταίων χρόνων, αποφάσισε λανθασμένα να παίξει επιθετικά με 4-3-3, απέναντι στον Άρη. Μάλιστα, οι 3 από τους 4 ήταν οι εξελίξιμοι μεν, αλλά άπειροι δε, Διαμαντής, Βαφέας, Λυμπεράκης, όταν θα μπορούσε να ξεκινήσει ξανά με πέντε στην άμυνα, τοποθετώντας τους Βούρο, Σελίμοβιτς (παρά το ότι δεν τα πήγαινε καλά, θεωρείται πιο έμπειρος) και Διαμαντή στα στόπερ και στα άκρα να κάνει ελεύθερα πειραματισμούς, χρησιμοποιώντας τους Λυμπεράκη στο ένα και Κοροβέση στο άλλο. Η κοινή λογική δηλαδή, ακόμα και αν δεν είμαστε προπονητές, όσοι γράφουμε στο oficrete.

Και φτάνουμε στο 0-2. Κάπου εκεί το προπονητικό team επιλέγει τον Γρίβα (!!!) ως αντικαταστάτη, που το παιδί ναι μεν είναι αξιόλογος ποδοσφαιριστής, αλλά μικρός, άπειρος επίσης και σίγουρα δεν μπορεί να γυρίσει τον αγώνα, από το 0-2. Και παραμένουν στον πάγκο έμπειροι παίκτες όπως ο Σολίς, που το παιδί ήρθε για να παίξει και είναι από τους καλύτερους που έχουμε στο ένας με έναν, ο Γιάννου (παρά το γεγονός ότι δεν έχει προσφέρει πολλά), ακόμα και ο Τσιλιανίδης, έστω και για τα 20 τελευταία λεπτά του αγώνα. Και μοιραία, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί με τη στρατηγική "γιουρούσι" να βγει μπροστά, χωρίς κανένα εμφανές πλάνο και να επιτίθεται, έρχεται η αντεπίθεση του Άρη, το πέναλτι στον Μάνο και το 0-3. Ήταν λες έβλεπε εφιάλτες το προπονητικό team το προηγούμενο βράδυ και τα έκανε όλα λάθος την επόμενη.

Πάμε τώρα στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Σίγουρα, χρειαζόμαστε ένα φορ τύπου Φιγκερέιδο. Ο Σαρδινέρο τίμιος, έχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω ως φορ, παρά το ότι δεν είναι η θέση του, αλλά σίγουρα δε μπορεί πάντα να μας ξελασπώνει. Επιπλέον χρειαζόμαστε και κάτι ακόμα στα χαφ. Έναν έμπειρο παίκτη ενδεχομένως στη θέση του δεκαριού, επειδή χάσαμε τον Ναμπί. Σύνολο δηλαδή 2 παίκτες.

Διότι πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται στους παίκτες, αλλά στον τρόπο διαχείρισης της ομάδας από το προπονητικό team και μόνο. Τα στατιστικά του Γ. Σίμου στον ΟΦΗ τον 1,5 χρόνο παρουσίας του στην ομάδα, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, με τον ΟΦΗ να έχει διπλάσιες ήττες από ότι νίκες. Θα τολμήσω μάλιστα να πω, ότι το καλοκαίρι, έχουμε ανάγκη αλλαγής του προπονητικού team, αν θέλουμε τον ΟΦΗ να πάει ψηλότερα. Δεν έχει νόημα άλλωστε να μιλάμε τώρα, στα μισά της περιόδου, για μια τέτοια αλλαγή.

Μιχάλης Ρ.

Oficrete