Oficrete
29/09/2018 - 16:30

"Κομβική χρονιά για την άνοδο του ΟΦΗ"

Συνέντευξη του προπονητή της ομάδας Βόλεϊ του ΟΦΗ, Δημήτρη Ζλατιλίδη στο oficrete.gr

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete

Φέτος ακούγεται πολύ η φράση “γίνονται ωραία πράγματα στο βόλεϊ του ΟΦΗ”. Όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν τονίσει ότι μεγάλη τους επιθυμία είναι το τέλος της περιόδου να βρει τον ΟΦΗ στη Volley League.

Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Ζλατιλίδης μιλάει στο oficrete.gr για τη νέα σεζόν που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες.

Ποιοι είναι οι στόχοι του ΟΦΗ φέτος;

Φέτος είναι μια κομβική χρονιά για την ομάδα. Μετά από προσπάθεια 3 ετών, από τότε που ανέλαβα την ομάδα, φέτος έχουμε φθάσει στην κορύφωση. Έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια από τη διοίκηση και τον Πρόεδρο, τον Γιάννη το Δανδάλη, έχουν γίνει κινήσεις μεταγραφικές, αρκετά καλές για να μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε και να μπορέσουμε να πετύχουμε την πολυπόθητη άνοδο.

ΜΜΕ ακόμα από την Αθήνα, αλλά και από την πατρίδα σας τη Θράκη συμφωνούν: ο ΟΦΗ φέτος πάει για άνοδο.

Το φανερώνουν αυτό οι παίκτες, η δυναμική των παικτών. Αλλά από εκεί και πέρα, το όλο εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και έχουμε δύσκολο σύστημα διεξαγωγής και όχι ένα απλό πρωτάθλημα, να παίξουμε 12, 14 ομάδες και οι 1,2 καλύτερες να ανέβουν στη Volley League. Έχει μπαράζ, έχει παιχνίδια - τελικούς, οπότε εκεί μπορούν να συμβούν διάφορα πράγματα. Επίσης και ο δικός μας όμιλος είναι αρκετά δυνατός. Υπάρχουν ομάδες που είναι πολύ καλές, έχουν κάνει και αυτές πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις. Οπότε, θα έχει τεράστια δυσκολία το όλο εγχείρημα, αλλά βέβαια εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στον ΟΦΗ, στον Πρόεδρο, και θα κοιτάξουμε να τους βγάλουμε όλους ασπροπρόσωπους και να ανέβουμε την κατηγορία.

Ποιες ομάδες πιστεύετε ότι θα παλέψουν για την άνοδο;

Στο δικό μας όμιλο, καλές ομάδες είναι η Ρόδος, η Καλαμάτα, ο Πανερυθραϊκός, ο Πανιώνιος και άλλες... Στον άλλο όμιλο, είναι ο Απόλλωνας Αθηνών... Ο δικός μας όμιλος είναι ο πιο δύσκολος. Είμαστε 8 ομάδες και οι 6-7 είναι αρκετά ανταγωνιστικές.

Είστε από τον Έβρο, ένα μέρος με τεράστια παράδοση στο Βόλεϊ. Πιστεύετε ότι υπάρχει προοπτική για το άθλημα στην Κρήτη, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο; Μιας και είστε και εκπαιδευτικός και έχετε επαφή με νέα παιδιά.

Διαφωνώ με την άποψη ότι η Κρήτη δεν έχει προοπτική. Τα τελευταία χρόνια κινείται αρκετά το άθλημα και στην Κρήτη. Για παράδειγμα, η ΓΕΗ την προηγούμενη χρονιά πήγε στην 4άδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Έχει ξεκινήσει και γίνεται σοβαρή δουλειά, δεν είναι αμελητέα ποσότητα το νησί. Και στις μικρές ηλικίες. Οπότε, μπορούμε να πούμε ότι η Κρήτη μπαίνει στο χάρτη του Βόλεϊ, με μεγάλη δυναμική.

Πρόσφατα η ομάδα Μπάσκετ του ΟΦΗ μετακόμισε στα Δύο Αοράκια. Ένας από τους λόγους που επικαλέστηκαν οι διοικούντες ήταν ότι το ΒΑΚ θα απελευθερωνόταν, ώστε να το χρησιμοποιούν περισσότερες ώρες και οι ακαδημίες του Μπάσκετ, αλλά και τα άλλα τμήματα. Εσάς σας έχει διευκολύνει αυτό το γεγονός; Έχετε περισσότερες ώρες διαθέσιμο το κλειστό;

Εγώ είχα μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με το Μπάσκετ και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα. Είχαμε τις ώρες που χρειαζόμασταν. Φέτος βέβαια έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά εννοείται ότι έχω όσες ώρες θέλω για να δουλέψω τους αθλητές μου, που έχουμε καθημερινά διπλές προπονήσεις δύο και δυόμιση ωρών. Γενικά, είναι μεγάλο δώρο που έχουμε ιδιόκτητο γήπεδο. Δεν ξέρω πόσες ομάδες στην Ελλάδα το διαθέτουν, πρέπει να είναι πολύ λίγες.

Είστε πολλά χρόνια στον ΟΦΗ πλέον και ως παίκτης και ως προπονητής και σε παλιότερη συνέντευξη είχατε πει ότι νιώθετε το βάρος από τον κόσμο και τη δυναμική. Πιστεύετε ότι μια άνοδος μπορεί να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο Βόλεϊ;

Τον κόσμο θα τον φέρουμε εμείς στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε να του γνωρίσουμε και το Βόλεϊ, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ επαφή με το άθλημα. Να έρθουν και να το δουν, είναι ένα ωραίο άθλημα, να διασκεδάσουν σε αυτό και να το γνωρίσουν. Νομίζω ότι τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας θα ξεκινήσουν και σιγά σιγά θα φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο, ώστε να γεμίζουμε το γήπεδό μας και να γίνει μια καυτή έδρα.

Μετά από τόσα χρόνια, τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που κάνει Κρητικούς και Βορειοελλαδίτες ή/και Πόντιους να δένονται και να ταιριάζουν;

Βασικά εγώ πλέον είμαι Κρητικός, αισθάνομαι Κρητικός, είμαι πολλά χρόνια εδώ, όλοι οι φίλοι μου είναι εδώ. Η σύνδεση που έχω εδώ με τους ανθρώπους είναι τεράστια. Η αποδοχή που έχω στο βολεϊκό κομμάτι, αλλά και στο εκπαιδευτικό και στο κοινωνικό είναι πολύ καλή. Νομίζω ότι έχουμε πάρα πολλά κοινά και ο τρόπος σκέψης είναι ανάλογος και δένουμε πάρα πολύ.

- Θυμίζουμε ότι η Α2 Βόλεϊ Ανδρών ξεκινάει στις αρχές Νοεμβρίου και ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στα Μελίσσια, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φοίβο.

Oficrete