Oficrete

Μόνο μαχητές πλέον!

Έχετε στο στήθος μια ασπίδα με βαριά Ιστορία, έχετε στην πλάτη μια Κρήτη και γύρω σας χιλιάδες κόσμου να σας στηρίζει, αλλά και να στηρίζεται από εσάς, για την περηφάνια του, για τον εγωισμό του, για την ομάδα του.
Και να που φτάνουμε στην 12η αγωνιστική με 7 βαθμούς, και η βαθμολογική θέση μας κατατάσσει φαβορί για υποβιβασμό (θεωρητικά) και όλοι νιώθουμε ότι έρχεται ακόμη ένας κρίσιμος Δεκέμβριος (έχει γίνει παράδοση).

Κανείς δεν το περίμενε αυτό, ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος - οπαδός πίστευε ότι κάτι θα άλλαζε, κάπου θα γυρνούσε αυτή η εικόνα. Δυστυχώς για κάποιους, που το καλοκαίρι ήταν θεοί και μάγκες στα μάτια του κόσμου και λίγους μήνες μετά κατάντησαν να εισπράττουν το άκρως αντίθετο.

Όχι δεν είναι ο κόσμος ο παράλογος, ούτε ο κόσμος είναι αχάριστος! Έχετε στο στήθος μια ασπίδα με βαριά Ιστορία, έχετε στην πλάτη μια Κρήτη και γύρω σας χιλιάδες κόσμου να σας στηρίζει, αλλά και να στηρίζεται από εσάς, για την περηφάνια του, για τον εγωισμό του, για την ομάδα του, και αντ’ αυτού χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν (μόνοι σας το κάνετε) φτάσατε στο σημείο η αμφισβήτηση προς εσάς να είναι έκδηλη από τον ίδιο σας τον κόσμο.

Πολλά τα προβλήματα μέχρι πριν λίγο καιρό, πολλές οι δικαιολογίες: Δύσκολο πρόγραμμα, οικονομικά θέματα, ψυχολογικά, θα βρούμε ρυθμό, υπομονή όλα θα φτιάξουν, θα δουλέψουμε, θα διορθώσουμε τα λάθη, κτλ. Έχουμε φτάσει στη 12η αγωνιστική και μπαίνουμε στο μήνα Δεκέμβριο σε λίγες ημέρες, και μένουν 4 δύσκολα παιχνίδια για να τελειώσει ο Α γύρος, σε ένα πρωτάθλημα που άρχισε τέλη Αύγουστου, και ουσιαστικά έχουμε δει την ομάδα που θέλουμε δυο 45λεπτα, ένα στη Νέα Σμύρνη και ένα με Ολυμπιακό, συν μερικά ολιγόλεπτα διαστήματά σε άλλα ματς.

Ενδεχομένως σε τακτικά θέματα η ομάδα να λειτουργεί σωστά, αλλά δυστυχώς αυτό από μόνο του δε φτάνει, γιατί δεν υπάρχει το δέσιμο, η ομοιογένεια, το πάθος που διέκρινε τον ΟΦΗ του περσινού 6μηνου από τον Ιανουάριο και μετά, κάτι που φάνηκε να υπήρξε μόνο στο παιχνίδι με Ολυμπιακό σε μέγιστο βαθμό, με αυταπάρνηση, αλληλοκαλύψεις, πρέσινγκ, πάθος, δύναμη, όρεξη, τρεξίματα, και ενδεχομένως και λίγη τύχη, αλλά ως γνωστόν η τύχη πάει με τους δυνατούς.

Και μετά από αυτή τη νίκη, που έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, περιμέναμε όλοι να αρχίσει η αντεπίθεση, τη στιγμή που έστρωνε και το πρόγραμμά. Όμως σαν κάποιος να πάτησε το κουμπί και να έσβησαν οι μηχανές, χάνοντας ακόμη περισσότερο έδαφος με κακά αποτελέσματα. Όχι, δε θα δεχθώ ως δικαιολογία το χαμηλό μπάτζετ, δε θα δεχθώ τα όσα ακούγονται για ρόστερ Β Εθνικής, δε θα δεχθώ τίποτε άλλο, πλην την έλλειψη ποδοσφαιρικού τσαμπουκά, και πάθους, και εκεί πρέπει να εστιάσουν οι ιθύνοντες.

Εμείς δεν είμαστε εχθροί σας, ούτε έχουμε όρεξη να αποδοκιμάζουμε κανέναν, απλά κάποια πράγματα σταματούν για όλους, εκεί που αρχίζει η υπερηφάνεια της ασπίδας μας. Η ασπίδα είναι η ψυχή μας και εσείς είστε οι εκπρόσωποι της ψυχής μας στο γήπεδο, και οι ψυχές όλων των ΟΜΙΛΙΤΩΝ είναι μαθημένες να μάχονται και ποτέ δεν έριξαν λευκή πετσέτα, πουθενά! Ενωθείτε, αφήνοντας πίσω ό,τι τυχόν πρόβλημα υπάρχει (εάν υπάρχει), βρείτε που είναι το λάθος, ξυπνήστε τον εγωισμό σας, διότι η ομάδα που βρίσκεστε είναι ένα μεγάλο Club και πλέον διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να ξαναγίνει αυτό που ήταν και που θέλουμε... μη μας σκοτώνετε το όνειρο!

Επιβάλλεται να κάνετε όλοι την αυτοκριτική σας, παίχτες, προπονητής, γυμναστές, ακόμη και οι καθαρίστριες που λέει ο λόγος, να δείτε όλοι μαζί τα λάθη που τυχόν έχετε κάνει και να αποφασίσετε τι θέλετε για τη συνέχεια, διότι είναι κρίμα μεγάλο αυτό που γίνεται, για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που ζουν για αυτήν την ομάδα, υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τα πάντα για να βρεθούν στο γήπεδο να σας στηρίξουν, υπάρχουν, άνθρωποι που κλαίνε, άνθρωποι που αγωνιούν, άνθρωποι που στηρίζονται επάνω σας, άνθρωποι που δεν κοιμούνται μετά από κακά αποτελέσματα. Ίσως για κάποιους ο ΟΦΗ να είναι μόνο επάγγελμα, για κάποιους άλλους πολλούς περισσότερους όμως, είναι τρόπος ζωής!

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που όταν κυκλοφορείτε στην πόλη, σας αγκαλιάζουν, σας μιλάνε, σας δέχονται με ένα χαμόγελο και σας προσφέρουν ζεστασιά, αγάπη και στήριξη συνεχώς. Ότι και αν έχει γίνει έως τώρα, δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει, άλλα μπορεί να βελτιωθεί και να ξεχαστεί.
Σαν ΟΜΙΛΙΤΗΣ περιμένω να δω τον εγωισμό όλων σας και την ψυχή σας στο γήπεδο! Περιμένω να ενωθείτε και να ξαναγίνετε μια «οικογένειά», που θα κάνει τα πάντα για να βγάλει από αυτή τη θέση την ομάδα.

Το ερχόμενο παιχνίδι στα Γιάννενα είναι καταλυτικής σημασίας για τη συνέχεια και πρέπει να πάτε αποφασισμένοι να δώσετε τα πάντα! Βρεθείτε λοιπόν όλοι μαζί, παίχτες, προπονητές, κτλ, και αποφασίστε ποιοι είστε διατεθειμένοι να πάτε να δώσετε ψυχή και σώμα, ώστε να έρθει μια βαθμολογική ανάσα για την ομάδα, ποιοι είστε διατεθειμένοι να βάλετε το καλό του συλλόγου πάνω από τους εαυτούς σας, και να πάτε να δώσετε τη δική σας μάχη, ακόμη και αν είστε 10 ποδοσφαιριστές, αλλά 10 αποφασισμένοι να χτυπήσετε όλα τα ματς, σαν ΟΦΗ!

Ο κόσμος του ΟΦΗ θέλει παίχτες μαχητές και αυτό ξέρει να το αναγνωρίζει και να το βάζει πάνω από κάθε αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση ο κόσμος δεν έχει την όρεξη να αποδοκιμάζει την ομάδα του, αλλά μόνο όταν νιώθει απογοήτευση και πικρία, και όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για την εικόνα!

Ο κόσμος πάλι εκεί θα είναι, πάντα εκεί ήταν, είναι, και θα είναι σε κάθε δύσκολη ή εύκολη στιγμή. Κάντε αυτό που πρέπει στα επόμενα παιχνίδια και δώστε μας εσείς το ρυθμό στην κερκίδα!

Περιμένουμε το σύνθημα!

Oficrete