Oficrete

Ο ΟΦΗ μεγαλώνει σωστά!

Επενδυτές, εντός και εκτός εισαγωγικών, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ΟΦΗ που ετοιμάζει το μέλλον του.
Το "επενδυτής" στην Ελλάδα και ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχει πολλές έννοιες και τύπους επενδυτή.

1) Υπάρχει αυτός που επενδύει και χάνει λεφτά και φεύγει, άρα τον έπιασαν κορόιδο.

2) Αυτός που μπαίνει σε μια ομάδα, κονομάει την καταστρέφει και φεύγει, άρα τους έπιασε κορόιδα.

3) Αυτός που μπήκε γιατί τον έβαλαν να μπει, ως αχυράνθρωπος, μπροστινός.

4) Αυτός που πλέον έχει γίνει επαγγελματίας του είδους, έχoντας αλλάξει 2-3 ΠΑΕ στο παρελθόν.

5) Και υπάρχει και ο επενδυτής ο σωστός, με υπομονή, όραμα, φιλοδοξίες, αλλά κυρίως με κίνητρο, αρκεί να δει σε βάθος χρόνου τις προοπτικές που του δίνει η κάθε ομάδα που αναλαμβάνει.

Ο ΟΦΗ έχει βρει τον επενδυτή Νο5 της λίστας και πρόκειται για μια "ήρεμη δύναμη", με low profile που δεν ήρθε να στρέψει τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ελλάδας επάνω του, αλλά ούτε για να μπει στο ρουθούνι κανενός και απέχει από τα γνωστά και γραφικά τερτίπια επενδυτών και μεγαλοεπενδυτών προέδρων.

Είναι επενδυτής που έχει βρει κίνητρο και επενδυτική ευκαιρία να στήσει κάτι πολύ καλό και ενδεχομένως κερδοφόρο, σε βάθος χρόνου, με τα σωστά εργαλεία (ανθρώπους).

Ελάτε τώρα, ποιος περίμενε να δει "Συντονιστή ποδοσφαίρου" στον ΟΦΗ, μάλλον θα το θέσω διαφορετικά, ποιος ήξερε μέχρι εχθές τι είναι ο "συντονιστής ποδοσφαίρου" ή γνωρίζει, ακόμη και σήμερα;

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να τρέξουν και να φέρουν εις πέρας το project, γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν.

Τα σύνορα του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο οργανωτικό κομμάτι, η ομάδα τα έχει περάσει και συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με την ημέρα, δεν είναι λίγο μέσα σε μερικούς μήνες να δουλεύεις στα ευρωπαϊκά πρότυπα και καθόλου λίγο να έχεις φτάσει, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο λειτουργίας, ελληνικές ομάδες με υπερπολλαπλάσιο μπάτζετ.

Η ομάδα στήνεται από κάτω προς τα πάνω και χρειάζεται υπομονή, ας μην ψαρώνουμε με μεταγραφές και μεγάλα συμβόλαια που κάνουν άλλες ομάδες, αλλά ούτε και με τους φτασμένους "προπονητές".

Και για να μιλάμε και να γράφουμε απλά και κατανοητά, μιας και το συγκεκριμένο σάιτ μου δίνει απόλυτη ελευθερία στο τι θα γράψω και κυρίως ότι εγώ δεν είμαι καν δημοσιογράφος, το "αγγούρι" το έχουν αυτοί που στήνουν την ομάδα και ο Γιάννης Σαμαράς και οι ευθύνες που έχει απέναντι στον Μιχάλη Μπούση και στην ομάδα είναι τεράστιες. Οπότε, τι πιο απλό για αυτόν, να φέρει έναν προπονητή με μεγάλο συμβόλαιο και να απαλλαγεί από μέρος των ευθυνών.

Αλλά το ζητούμενο δεν είναι ο προπονητής, το ζητούμενο είναι να υπάρχει ο προπονητής που ταιριάζει σε αυτό που έχουν στο μυαλό τους.

Σαφώς και τίθεται ένα θέμα εμπειρίας με τον υποψήφιο προπονητή, αλλά όπως διαφορετικό είναι αυτό που κάνει ο ΟΦΗ, τόσο διαφορετικό είναι και το θέμα προπονητή.

Δε θα αργήσει να έρθει η στιγμή που η ομάδα θα είναι στο επίπεδο, που θα μπορεί να κοιτάζει στα μάτια όλες τις ομάδες και κυρίως να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν θέλουν προπονητή τον Μήτσο, το Γιώργο ή τον Ισμαήλ Ατάμ Κουζούρ, είναι δικό τους θέμα και σίγουρα κάτι γνωρίζουν παραπάνω και κυρίως γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί Ο.Φ.Η και ποιο το βάρος και η πίεση και στο τι πρέπει να δώσει ο εκάστοτε προπονητής.

Από εκεί και μετά, το "λάθος" είναι λογικό, αν και όταν γίνει, αλλά ακόμη και αυτό έχει προβλεφθεί και υπάρχει στην ατζέντα, αλλά η ουσία είναι να μην είναι συχνό φαινόμενο και όλα μέχρι τώρα δείχνουν ότι δεν είναι.

Και, κλείνοντας, θέλω να πω ότι ακόμη και αν ο ΟΦΗ αρχίζει να βρίσκει το δρόμο του και έχει μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης, δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται την βοήθειά μας και τη στήριξή μας.

Τώρα πραγματικά χρειάζεται και το κάθε ευρώ, διότι υπάρχει μέρος να επενδυθεί, για το μέλλον του ΟΦΗ και δε χάνεται σε μυστικές διαδρομές.

Oficrete