Oficrete

Περί αναδιάρθρωσης

Μας ζάλισαν το τελευταίο διάστημα με την πιθανή αναδιάρθρωση που προωθούσε ο Βασιλειάδης σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
makrabet 300x250

Πραγματικά δεν θυμάμαι όσα χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο κάτι αθλιότερο και συνάμα αστειότερο.

Αίσθησή μου είναι πως ο σκοπός για όλα αυτά είναι προφανέστατος: ψηφοθηρία! «Εκλογές έρχονται, έργο ιδιαίτερο να παρουσιάσω δεν έχω, ας κάνω μια φασαρία να δείξω πως υπήρξα και κάτι άφησα πίσω μου». Και αυτή είναι η καλή εκδοχή, διότι υπάρχει και η άλλη που λέει πως θα ευνοηθεί η Παναχαϊκή και ο ίδιος θα πολιτευθεί στην Πάτρα, ενώ στα Χανιά (Πλατανιάς και Κισσαμικός…) υπάρχουν καλοί φίλοι και στην τελική ανεβάζουμε Μπύρο από το «παράθυρο», κρατάμε και την Κέρκυρα και εξασφαλίζουμε ακόμα 12 ποντάκια χορηγία στον «δικό μας» Ιβάν.

Και το ποδόσφαιρο; Και ποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο; Ρε την δουλειά μας να κάνουμε εμείς, τα ψηφαλάκια να πάρουμε και ας πάνε να κουρεύονται και το ποδόσφαιρο και οι ομάδες και οι φίλαθλοι. Θα τους πουλήσουμε και προπαγάνδα πως ότι κάνουμε είναι για να… βελτιώσουμε το προϊόν, είναι και ο κόσμος χαζός και απογοητευμένος από την κατάσταση – μια χαρά θα φάνε ακόμα μία παραμύθα!

20 ομάδες ήθελε ο υφυπουργός αθλητισμού. Άμεσα, όχι από την μεθεπόμενη σεζόν όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Ποιοι κανονισμοί; Εδώ έχουν διαλύσει το σύμπαν, ποιος λογαριάζει τώρα νόμους και κανονισμούς… 20 ομάδες. Να μην υποβιβαστεί δηλαδή κανείς από την Σούπερ Λίγκα, ούτε η Κέρκυρα (που σίγουρη για τον υποβιβασμό δεν κατέθεσε καν φάκελο αδειοδότησης), ούτε ο Πλατανιάς (που στο μεταξύ έχει διαλύσει). Και να ανεβάσουμε Παναχαϊκή και Κισσαμικό. Και να προωθήσουμε και συγχώνευση Πλατανιά / Κισσαμικού, για να ανεβάσουμε και την Δόξα Δράμας. Και τα έρμα τα Τρίκαλα ή ο Απόλλων Πόντου, που πιστεύοντας πως ανεβαίνουν μόλις δύο ομάδες στον Β’ γύρο έκαναν δοκιμές παικτών; Ας κουρεύονται και αυτοί!

Και το πρωτάθλημα που θα υποβαθμιστεί περαιτέρω με 20 ομάδες; Να κουρεύεται! Και η γελοιοποίηση πανευρωπαϊκά με υποβιβασμό 8 (!!) ομάδων; Δε βαριέσαι... Ακούστε για να καταλάβετε τι θέλει να κάνει ο Βασιλειάδης: για να μειώσει τις ομάδες από 16 σε 12, τις αυξάνει πρώτα σε 20 (τα ψηφαλάκια που λέγαμε)!!! Αδιανόητο; Ε, καλά, έχουμε δει και χειρότερα τα τελευταία χρόνια (είτε πιάσεις Υγεία ή Παιδεία ή Εξωτερική πολιτική ή Συνταξιοδοτικό ή ότι άλλο θέλεις…).

Τι κι αν γελάει το ΣΥΜΠΑΝ με το πλάνο του πρωταθλήματος, που ακόμα και κοριτσάκι δημοτικού θα σκεφτόταν το αυτονόητο: μα πώς θα βγει κάποιος πρωταθλητής χωρίς να έχει αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος; Πρωτάθλημα συζητάμε ή Κύπελλο; 10 ομάδες λέει σε κάθε όμιλο με κορώνα – γράμματα ή φλιτζάνι (ή κάτι τέτοιο με αυθαίρετα κριτήρια) και οι 5 πρώτες πέρα – πόδες παίζουν αναμεταξύ ντος και βγάνουμε Πρωταθλητή. Κλάμα… Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά.

Ευτυχώς φαίνεται πως η ίδια η ΟΥΕΦΑ έριξε «άκυρο» στο πανέξυπνο και πρωτοποριακό αυτό σχέδιο του κ. Βασιλειάδη και ο Ο.Φ.Η. θα αγωνιστεί σε ένα κανονικό πρωτάθλημα 16 ομάδων, αντιμετωπίζοντας όλες τις ομάδες μέσα – έξω. Με υποβιβασμό ΔΥΟ ομάδων, αν και με κάθε ειλικρίνεια πιστεύω πως η ΟΜΙΛΑΡΑ του χρόνου θα είναι στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα και ακόμα και με 20 ομάδες θα μπαίναμε στο γκρουπ των 10 που θα πάλευαν για τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Oficrete