Oficrete

Πίτκας/Κούρος/Κυριακίδης/Σιατραβάνης: Μπορούν;

Πολλά ονόματα θα ακούσουμε τις επόμενες μέρες για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους του Ο.Φ.Η., λίγοι από αυτούς θα έρθουν τελικά.
makrabet 300x250
Σε κάθε περίπτωση στο oficrete.gr θα είμαστε στις επάλξεις, παρακολουθώντας το ρεπορτάζ και αναλύοντας τα δεδομένα. Σε πρώτη φάση πάμε να δούμε τα τέσσερα ονόματα που διαβάσαμε σήμερα.

Πίτκας (τερματοφύλακας, 35 ετών): Γιατί; Απλά ρωτάω γιατί; Λογικά ο Παπαδόπουλος θέλει να προσφέρει ανταγωνισμό στον Στρέζο και θεωρεί τους Δερμιτζάκη – Γιαγκιόζη – Παναγιώτου «λίγους» για κάτι τέτοιο. Άρα θέλει να πάρει ένα δεύτερο τέρμα, να κρατήσει άλλον ένα από τους παραπάνω για τρίτο (Γιαγκιόζης ίσως…) και οι άλλοι να μείνουν ελεύθεροι (ή δανεικός έστω ο ένας). Ναι, ωραία και θα προσφέρει ο Πίτκας, ο 3ος πέρυσι τερματοφύλακας της Λαμίας (πίσω από Παπαδόπουλο, Μελίσσα) ανταγωνισμό στον Στρέζο; Στα 35 του; Εκτός απλά αν θέλει να βάλει κάποιον έμπειρο στην 3άδα, αλλά πάλι δεν βρίσκω καμία λογική στην επιλογή Πίτκα. Καλό τέρμα είναι, έμπειρος, αλλά όχι σταθερός. Σε ένα παιχνίδι μπορεί να σου κατεβάσει τον ουρανό, στο άλλο να σε «κρεμάσει»…

Κούρος (αριστερός μπακ, 25 ετών): Φέρτε τον αύριο κιόλας αν μπορείτε. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, είναι παίκτης που θα πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι του και θα βοηθήσει τα μέγιστα. Άριστος αμυντικά/τακτικά, υστερεί στο επιθετικό κομμάτι, αλλά για μια ομάδα σαν τον Ο.Φ.Η. της ερχόμενης σεζόν είναι ιδανική επιλογή. Συμπληρώνει άριστα και τον Κοιλιάρα σε χαρακτηριστικά.

Κυριακίδης (μέσος, 27 ετών): Με κλειστά μάτια! Πολυεργαλείο… Μπορεί να σου παίξει από μπακ (κυρίως δεξιά), έως 8άρι (θέση Παπαστεριανού) σε 4-2-3-1 ή εσωτερικός μέσος σε 4-4-2/4-3-3, ενώ έχει παίξει σε όλες τις θέσεις στο «3» στο 4-2-3-1! Μόνο τερματοφύλακας, στόπερ και φορ δεν παίζει… Σούπερ επιλογή, λογικά «διψασμένος» από την περσινή κακή σεζόν, τον γνωρίζει και ο Παπαδόπουλος, μακάρι να έρθει. Ταχυδυναμικός, με πολύ καλό σουτ και σωστές μεταβιβάσεις.

Σιατραβάνης (ακραίος επιθετικός, 26 ετών): Κακή περίπτωση δεν είναι, αλλά δεν ενθουσιάζει κιόλας. Είχε ταλέντο να κάνει πολλά πράγματα, αλλά δεν δούλεψε όσο έπρεπε. Ξέρει απίστευτη μπάλα, είναι ταχύτατος και ικανότατος να «ξεκλειδώνει» άμυνες πλαγιοκοπόντας. Τα τελειώματά του είναι μέτρια. Υστερεί υπερβολικά στο τακτικό κομμάτι, σπάνια θα τον δεις να βοηθάει τον μπακ ή να προσφέρει τρεξίματα συγκλίνοντας στη μεσαία γραμμή, ενώ είναι ασταθέστατος (μπορεί να σου κάνει σούπερ παιχνίδια ή να μην ακουμπήσει μπάλα). Γενικά σαν αλλαγή, σαν αναπληρωματικός, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος και να προσφέρει λύσεις.

Καταλαβαίνω πως ο Σιατραβάνης προορίζεται για αντικαταστάτης του Κουτσιανικούλη, εάν αυτός δεν ανανεώσει. Προτιμώ Κούτσια μετά τη σεζόν που έκανε, χωρίς να καίγομαι…

Καίγομαι αντιθέτως για τον Ποτουρίδη και η καθυστέρηση δεν μου αρέσει καθόλου! Ούτε η φημολογία για «κοινοτικό στόπερ που θα αντικαταστήσει τον Ποτουρίδη αν δεν ανανεώσει». Με την άμυνά σου δεν παίζεις και ο Πότου φέτος ήταν ο ΜΑΚΡΑΝ πολυτιμότερος παίκτης της 11άδας μετά τους Στρέζο – Μάνο! Και ξεκάθαρα Σουπερλιγκάτος παίκτης.

Συνοψίζοντας: Αν ανανεώσουμε Ποτουρίδη/Κούτσια και υπογράψουμε Κούρο/Κυριακίδη θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο για εμένα. Ελληνικός κορμός, από τα χρόνια του Γκέραρντ είχαμε να το δούμε σε επίπεδο Α’ Εθνικής…

Δείτε το Video

Oficrete