Oficrete

Πόσο Βρέσκα να αντέξω;

Ελληνική διαιτησία και Έλληνες διαιτητές. Από που να το πιάσεις και πού να το αφήσεις…
makrabet 300x250

Από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω ποδόσφαιρο, μια ζωή θυμάμαι τον Ο.Φ.Η. σε ρόλο προβάτου και τους τύπους με τα μαύρα σε ρόλο χασάπη. Τις διαιτητικές σφαγές χωρίς εισαγωγικά που έχει δεχτεί ο Ο.Φ.Η. τα 30 τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα να τις έχει υποστεί.

Φέτος τα πράγματα είναι βελτιωμένα. Βελτιωμένα από την άποψη πως έχουμε δει τους χειρότερους και πιο άμπαλους διαιτητές όλων των εποχών, αλλά τουλάχιστον δεν είχαμε σφαγές με δόλο. Μιλάμε για ανικανότητα που καταντά κωμική και διαιτητές να μην γνωρίζουν τα στοιχειώδη. Αλλά δεν είχαμε δει φαινόμενα περασμένων ετών με δεκάδες ανθρώπινα λάθη και ΟΛΑ κατά έναν περίεργο τρόπο εις βάρος του Ο.Φ.Η.!

Αυτό, λοιπόν, το είδαμε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ από τον Βρέσκα (Πιερίας) και τους βοηθούς του. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι! Λέμε πως οι διαιτητές είναι ανθρώπινο να κάνουν λάθη. Δεκτό! Αυτά τα ανθρώπινα λάθη όμως θα πρέπει να είναι (έστω στο περίπου) μοιρασμένα. Όταν βλέπεις 30 ανθρώπινα λάθη να είναι ΟΛΑ μα ΟΛΑ εις βάρος της μίας ομάδας μιλάμε ξεκάθαρα για ΔΟΛΟ!

Αυτό ακριβώς είδαμε από τον Βρέσκα την Κυριακή. Έναν διαιτητή που ήταν ο μακράν κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Δεν έδωσε ένα πέναλτι – ορισμό, που αν γινόταν το 0-1 σε εκείνο το σημείο, με τα μαύρα χάλια της ΑΕΚ, όχι απλά δεν θα το γύριζε ποτέ, αλλά θα έτρωγε και δεύτερο. Υποθέσεις κάνουμε, αλλά δώσε το πέναλτι ρε κοράκι να μην κάνουμε υποθέσεις! Και δεν ήταν μόνο αυτό… Ο τύπος ήταν στοπεράρα – βράχος, έκοβε κάθε επίθεση του Ο.Φ.Η. με διάφορες αφορμές, δεν έδινε φάουλ έξω από την περιοχή, έβαζε συνεχώς την ΑΕΚ στην περιοχή μας και κάθε αμφισβητούμενη φάση ήταν υπέρ της ΑΕΚ.

Θα μου πει κανείς «έλα μωρέ, με ΑΕΚ έξω έπαιζες, άστο να πάμε παρακάτω». Και τι είμαι εγώ ρε καραγκιοζάκο; Λεβαδειακός είμαι; Πλατανιάς; Λαμία; Δεν κατάλαβα… Είμαι Ο.Φ.Η. και κοιτάζω τους πάντες στα μάτια μέσα και έξω. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ επί Ίσις (Αλέκος) όροις. Και ας χάσουμε. Αφήστε μας όμως…

Τα γράφω όλα αυτά διότι εκτός από την διαιτησία στο ΟΑΚΑ είχαμε και την εισήγηση της επιτροπάρας για υποβιβασμό του Ο.Φ.Η. και ορισμένα 100% εκ του… κουτοπόνηρου δημοσιεύματα σε αθηναϊκές φυλλάδες για βεβαιότητα Κομπότηδων και Λαμιών για υποβιβασμό του Ο.Φ.Η., προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα σε περίπτωση αθώωσης.

Ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και όσο δεν το καταλαβαίνουμε, τόσο θα τρώμε ξύλο. Η διοίκηση κάνει πολύ καλά και είναι συγκεντρωμένη στο αγωνιστικό, χαίρομαι πολύ που δεν διαβάζω ηλίθιες ανακοινώσεις (λες και αν βγάλουμε ανακοίνωση θα αλλάξει κάτι) και ΕΛΠΙΖΩ να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορεί ο Ο.Φ.Η. να παίζει ποδόσφαιρο. ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, δεν ζητάμε κάτι άλλο!

Το μήνυμα είναι για τον κόσμο του Ο.Φ.Η. και σε αυτόν απευθύνομαι. Την Δευτέρα πρέπει να είναι καμίνι το Γεντί Κουλέ. Η 4 πρέπει να θυμίζει παλιά χρόνια. Ανεξάρτητα από τη νέα φιλοσοφία της διοίκησης, η κερκίδα μας δεν πρέπει να χάσει την ταυτότητα της. Και δεν εννοώ να πετάμε πέτρες στο γήπεδο και να τραμπουκίζουμε, αλλά το ΠΑΘΟΣ είναι σήμα κατατεθέν του Ο.Φ.Η. και του Γεντί Κουλέ. Πάθος και ψυχή 90’ λεπτά εμείς και οι τρεις βαθμοί θα έρθουν!

Δείτε το Video

Oficrete