Oficrete

Τρομοκρατία και bullying

Επανέρχομαι μετά τα όσα έγιναν και όσα διάβασα χθες
makrabet 300x250

Δηλαδή για να καταλάβω, επειδή ασκήθηκε για πρώτη φορά μια ΗΠΙΟΤΑΤΗ κριτική στο πρότζεκτ (και ΟΧΙ στον κ. Μπούση), χωρίς ακρότητες, χωρίς πανό, συλλαλητήρια και κραυγές, ο κ. Μπούσης θα εγκαταλείψει ένα τόσο φιλόδοξο πλάνο, το οποίο διαφημίστηκε τόσο πολύ, για το οποίο έριξε τόσο χρήμα, κόπο και χρόνο και για το οποίο κινητοποιήθηκαν δεκάδες άνθρωποι, αφήνοντας άλλες δουλειές, οικογένεια, κλπ, για να έρθουν στο Ηράκλειο;

Είμαστε σοβαροί; Προφανώς, ΑΝ 1% συμβεί κάτι τέτοιο, η αιτία θα είναι εντελώς διαφορετική (επιχειρηματικά σχέδια που δε βγαίνουν λόγω κρίσης, επενδύσεις που δεν προχωρούν, πχ).

Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι όλη αυτή η τρομοκρατία, όλος αυτός ο συναισθηματικός εκβιασμός, στα όρια του bullying «βγάλτε το σκασμό, μην αντιδράτε σε τίποτα, μη χάσουμε τον επενδυτή». Τα ίδια που κάποτε ακριβώς οι ίδιοι έλεγαν, όταν οι μπαντελοκαζανάκηδες έλεγαν «ανεπσοφήσει γικατσίκα ίνταθελαπογίνομενε, απόις θα κανομενε εράνους να πάμενε να παιξομενε στην Αθηνα, όφουκιηνταθελαπαθομαι μονομημιλεικιανείς».

Ακούστε, είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά. Καθένας με τις απόψεις και τον χαρακτήρα του. Και τη νοημοσύνη του, προφανώς. Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη μας για τον Ο.Φ.Η. και πάνω σε αυτό πρέπει να σκεφτούμε ΟΛΟΙ μας, πως ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει το κακό της ομάδας. Για το καλό παλεύουμε όλοι.

Απλά κάποιοι εκτιμούν πως ο ορθός τρόπος συνεισφοράς, είναι να σκύβουν μια ζωή το κεφάλι, να κάνουν δημόσιες σχέσεις, για να τα έχουν καλά με όλους, να μην ασκούν ποτέ κριτική, να μην αντιδρούν σε τίποτα, να προσπαθούν να αιτιολογήσουν και να επιχειρηματολογήσουν υπέρ του ισχυρού, σε κάθε περίσταση. Γενικά μιλάω τώρα, με αφορμή τον Ο.Φ.Η., υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και ίσως αποτελούν και την πλειοψηφία. Δεν τους κατηγορώ για κάτι, είναι η φιλοσοφία της ζωής τους και τη σέβομαι.

Κάποιοι άλλοι πάλι, έχουν το θάρρος της γνώμης τους, δε φοβούνται και δεν ντρέπονται να την εκφράσουν. Ειδικά όταν είναι πεπεισμένοι πως είναι για καλό σκοπό. Διότι έχουν μάθει πως στη ζωή μόνο με την κριτική και μέσα από σφάλματα μαθαίνεις και εξελίσσεσαι. Έχουν επίσης μάθει στη ζωή τους, να φυλάγονται από κόλακες, σαλιάρηδες και γλείφτες, που πάντα θα τους αποθεώνουν, θα τους λένε πόσο καλοί και έξυπνοι είναι. Προτιμούν όσους δεν τους λένε συχνά λόγια όμορφα, είναι εκεί όμως να τους προστατέψουν με την (σκληρή πολλές φορές) κριτική τους, όταν παραπατούν ή βγαίνουν από τον δρόμο τους.

Επιστροφή στον Ο.Φ.Η.! Οι Ομιλίτες έχουμε περάσει ΠΟΛΛΑ, αίμα έχουμε φτύσει τόσα χρόνια. Απαιτώ, λοιπόν, από τους Ομιλίτες να μην είναι φοβικοί! Δεν περάσαμε όσα περάσαμε, για να φοβόμαστε να πούμε την γνώμη μας. Ούτε ο Ο.Φ.Η. θα σβήσει ποτέ, ο Ο.Φ.Η. είναι τεράστιος σύλλογος και είναι κρίμα να υπάρχουν Ομιλίτες που δεν το νιώθουν.

Και το oficrete.gr και εγώ προσωπικά, από ΠΡΙΝ ακόμα έρθει ο κ. Μπούσης, έχουμε σταθεί και έχουμε στηρίξει το project με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ και γιατί ήδη νιώθουμε τον Big Mike δικό μας άνθρωπο. Οι σύνδεσμοι του Ο.Φ.Η. φέτος είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ οργανωμένων σε όλα τα επίπεδα. Από χθες έχει προκύψει μια έντονη διαφωνία για ένα σημαντικότατο θέμα, όπως είναι το σήμα της ομάδας μας. Και για πρώτη φορά ασκήθηκε κριτική! Προσέξτε όμως: κανείς δεν άσκησε κριτική στον Μπούση και κανείς δεν είπε να μην αλλάξει το σήμα της ομάδας, ειδικά αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι (χρέη σε παλιούς παίκτες)!

Αυτό που φωνάζουμε είναι ΟΧΙ με αυτό τον τρόπο και ΟΧΙ σε αυτό το πατοσίφωνο, πάνω σε μια μονόχρωμη φανέλα που δεν θυμίζει σε ΤΙΠΟΤΑ τον Ο.Φ.Η. μας!

Αυτή είναι η ουσία και πρέπει, χωρίς φοβικά σύνδρομα και συναισθηματικούς εκβιασμούς, η οικογένεια του Ο.Φ.Η. να βρει τη λύση, σε ένα θέμα που δεν αφορά μόνο το project, αλλά όλο τον οργανισμό που λέγεται Ο.Φ.Η.!

Και κλείνοντας ξαναλέω: Αν επιμείνουν σε αυτό το πατοσίφωνο που επέλεξαν, πάλι ΣΕΒΑΣΤΟ θα είναι από εμένα και πιστεύω από όλους. Ούτε συλλαλητήρια, ούτε πολεμικές ιαχές, ούτε τίποτα. Είπαμε την γνώμη μας, απορρίφθηκε, προχωράμε. Η μόνη αντίδραση προσωπικά, θα είναι να μη δώσω ποτέ ούτε μισό ευρώ για φανέλα ή άλλο αντικείμενο που να έχει πάνω το πατοσίφωνο και να στηρίξω με όλη την δύναμή μου την ασπίδα, που κάποιοι έχουν τατουάζ στο κορμί και άλλοι στην ψυχή τους! Τόσο απλά, τόσο δημοκρατικά και πάλι όλοι Ο.Φ.Η. είμαστε και όλοι το καλό του Ο.Φ.Η. επιθυμούμε.

ΥΓ. Όσο για τους «μαϊντανούς», πολύ καλά τα έγραψαν οι οργανωμένοι. Αν ήθελα να συμπληρώσω κάτι, θα ήταν πως όσοι σήμερα «σαλιώνουν» με κάθε αφορμή και αποτελούν τους αυλικούς της νέας διοίκησης, είναι οι ίδιοι που κάποτε «σάλιωναν» Παντελή, Καζανάκη, Φανούρη, Μάνθο και δε συμμαζεύεται. Για την αυλή μιλάω, όχι τον απλό κόσμο, για όσους έχουν θέση στα επίσημα, βγάζουν σέλφι και σαλιαρίζουν στα σόσιαλ. Αν οι ίδιοι οι συντελεστές του project, δεν έχουν κριτήριο ή παιδεία να αξιολογήσουν όσους τους περιτριγυρίζουν, θα βρεθούν προ δυσάρεστης εκπλήξεως, όταν βρεθούν (ελπίζω ποτέ, από καρδιάς) σε ευάλωτη θέση.

Oficrete