ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
09/06/2022 - 10:10

1965: Τα εγκαίνια του Συνδέσμου Φίλων ΟΦΗ στην οδό 1821

Από τους παλαιότερους στην Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΟΦΗ ήταν ένας από τους παλαιότερους και ιστορικότερους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννη Ζαϊμάκη, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1959 και αναγνωρίστηκε επίσημα από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Κατά μια έννοια βέβαια, μπορεί κάποιος να πει ότι ο ίδιος ο ΟΦΗ ήταν ένας σύνδεσμος φιλάθλων, από την ίδρυσή του το 1925, το λένε και τα αρχικά του άλλωστε: Όμιλος Φιλάθλων Ηρακλείου!

Σε άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα Αθλητική Ηχώ, τον Ιούνιο του 1965, εντοπίσαμε τα εγκαίνια των γραφείων του Συνδέσμου Φίλων ΟΦΗ, στην οδό 1821 του Ηρακλείου, στις 23 Μαΐου του 1965.

Ένα δημοσίευμα που ταιριάζει απόλυτα και με μία από τις πιο ιστορικές φωτογραφίες που υπάρχει στα Ομιλίτικα αρχεία, την κεντρική του παρόντος άρθρου, που αναγράφει "Σύνδεσμος Φίλων ΟΦΗ - Ο Σύνδεσμος το 1965".

Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε και για την απόφαση της διοίκησης του ΟΦΗ να διατηρήσει το τμήμα αμειβομένων ποδοσφαιριστών του, όταν η ομάδα έπαιζε ακόμα στη Β' Εθνική, αποτελούμενο από 22 (ημι)επαγγελματίες παίκτες, αλλά και να κατεβάσει δύο ομάδες ερασιτεχνών, που θα αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα του Ηρακλείου.

Αθλητική Ηχώ (3/6/1965):

lesxh3 6 65
Δυνατότητα σχολιασμού και πρόσβασης στο chat room με ΔΩΡΕΑΝ απλή εγγραφή στο oficrete.gr

Oficrete