ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
02/06/2018 - 16:57

1977: Οι γυμνιστές στα Μάταλα προκαλούν σοκ!

Σάλος στη συντηρητική κοινωνία της εποχής!

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete

Ήρθε το καλοκαιράκι, οπότε βρήκαμε αφορμή να σας παρουσιάσουμε κάτι ανάλαφρο που ανακαλύψαμε στα περιθώρια της έρευνας για τον ΟΦΗ, στο αρχειο εφημερίδων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης.

Καλοκαίρι του 1977 και η κοινωνία του Ηρακλείου παθαίνει σοκ από την είδηση ότι στα Μάταλα λειτουργεί παραλία γυμνιστών! Η εφημερίδα "Η Αλήθεια" παρουσιάζει το θέμα λες και ανακάλυψε το μεγαλύτερο σκάνδαλο.

Σημείωση: Επειδή πρόκειται για σχετικά κοντινό χρονικό σημείο στο σήμερα, επιλέξαμε να κρύψουμε τα ονόματα του συντάκτη και του φωτογράφου, γιατί είμαστε σίγουροι ότι δε θα είναι και πολύ περήφανοι για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αν είναι εν ζωή, καλά να είναι οι άνθρωποι.

InkedInked98799 LI

Inked98802 LI

Στην ίδια εφημερίδα, το 1980 στηλιτεύεται το κόστος που χρειάζεται για μια οικογένεια που θέλει να πάει στη θάλασσα. Κάτι μας θυμίζει το θέμα (ρεπόρτερ του Star και του Alpha εσάς κοιτάω). Για το απόσπασμα με τα υπολείμματα των σφαγείων, δεν έχουμε λόγια - τουλάχιστον μπορεί να πει κάποιος ότι είναι οικολογικό σε σχέση με άλλα σκουπίδια που βρίσκουμε στη θάλασσα.

91234

Δείτε το Video

Oficrete