ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ & ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ OFICRETE

Oficrete
21/06/2018 - 10:45

Φέρτε πίσω το Μουντιάλ μας

Πάνω που λες ότι «κάτι πάει να γίνει» με μερικά ματς που βγάζουν γκολ, έρχονται μέρες όπως η χθεσινή για να ψάχνεις τα κολλύρια στο ντουλαπάκι του μπάνιου.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Makrabet
makrabet 300x250

Ο πονόματος από το θέαμα κόντεψε να γίνει κυριολεκτικός. Είναι από τις σπάνιες φορές που δεν κατάφερα να δω τρία σερί ματς μεγάλης διοργάνωσης και ήμουν χαρούμενος γι’ αυτό. Ομάδες ανέμπνευστες, προβληματικές, που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και σίγουρα άξιζαν τουλάχιστον να δεχτούν γκολ από υποδεέστερους –στα χαρτιά– αντιπάλους. Τελικά είδαμε τρία 1-0 και κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος (εκτός από τις ομάδες και τους φιλάθλους της εκάστοτε νικήτριας χώρας).

Φρέσκα κουλούρια με το σημερινό «σετ» αγώνων και ένα τεράστιο ματς που δεν αποκλείεται να κρίνει την τύχη μίας υπερδύναμης. Ας ελπίσουμε σε καλύτερη μπάλα και περισσότερα γκολ διότι όσο προχωράει η διοργάνωση, τόσο περισσότερο απογοητευόμαστε με την έλλειψη ποιότητας.

ΔΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (15.00)

* Τρεις φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, όλες σε φιλικά και καμία είχε ισοπαλία (2 νίκες Δανίας).

* Διαιτητής είναι ο ισπανός Ματέου Λαόθ.

ΔΑΝΙΑ: Στάθηκε τυχερή κόντρα στο Περού, κέρδισε με 1-0 ενώ η αντίπαλος έχασε ένα πέναλτι και είχε ένα κάρο ευκαιρίες που σταμάτησαν στον Κάσπερ Σμάιχελ. Σημασία έχει όμως το αποτέλεσμα και ότι έχει κάνει άλμα για την πρόκριση. Παίζει χωρίς άγχος σε αυτό το ματς, ο Άγκε Χαρέιντε είναι πιο ήρεμος μετά την πίεση που είχε στην πρεμιέρα. Ξέρει ότι στον όμιλο δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, εφιστά την προσοχή στους παίκτες του.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο σημαντικός μέσος Κβιστ είναι νοκ άουτ με δύο σπασμένα πλευρά, πιθανώς να μην ξαναπαίξει ως το φινάλε του Μουντιάλ. Ο Χαρέιντε δεν έχει, όμως, άλλες απουσίες. Η ομάδα του μόνο το 1986 κέρδισε και τα δύο πρώτα παιχνίδια της στη διοργάνωση. Κράτησε το μηδέν παθητικό με το Περού, αλλά ποτέ δεν τα έχει καταφέρει σε δύο συνεχόμενα ματς Μουντιάλ. Όλα τα γκολ της σε Παγκόσμιο Κύπελλο (28) έχουν μπει μέσα από τη μεγάλη περιοχή! Ο Κάσπερ Σμάιχελ έχει κρατήσει μηδέν παθητικό στα τελευταία πέντε ματς, μετράει 534 λεπτά χωρίς να δεχτεί τέρμα. Ο Κρίστιαν Έρικσεν έχει συμμετοχή σε 17 γκολ της ομάδας του στις τελευταίες 14 αναμετρήσεις.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Τα έδωσε όλα με τη Γαλλία, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε. Δεν άξιζε την ήττα με 2-1, έχασε από ένα πέναλτι και ένα τυχερό γκολ με κόντρα που οριακά η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Το πρόβλημα είναι ότι δέχτηκε χαστούκι η ψυχολογία της, ο Φαν Μάρβαϊκ θεωρεί όμως ότι οι παίκτες του έχουν τα ψυχικά αποθέματα για να ανακάμψουν. Το πρόβλημα είναι ότι ψάχνει νίκη, η ισοπαλία δεν την βολεύει.

Αγωνιστική κατάσταση: Δεν έχει απουσίες. Έχει χάσει τα επτά από τα τελευταία εννέα παιχνίδια Μουντιάλ με αντιπάλους ομάδες από την Ευρώπη. Επίσης έχει ηττηθεί στα τέσσερα τελευταία ματς στη διοργάνωση, σε όλα δέχτηκε τουλάχιστον δύο τέρματα. Την πρώτη φορά που πέρασε από τον όμιλο (2010) είχε ηττηθεί στο εναρκτήριο ματς. Ποτέ δεν έχει κερδίσει στη δεύτερη αγωνιστική ομίλου Μουντιάλ (0-1-3). Στα 14 ματς όπου έχει δώσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο έχει κρατήσει μηδέν παθητικό μόνο μία φορά (0-0 με τη Χιλή το 1974).

-------------------------------------

ΓΑΛΛΙΑ-ΠΕΡΟΥ (18.00)

* Μία φορά έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, το 1982 το Περού κέρδισε με 1-0 σε φιλικό.

* Διαιτητής είναι ο Μοχάμεντ Αμπντουλά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΓΑΛΛΙΑ: Στα χαρτιά είναι πανίσχυρη, με εντυπωσιακό ρόστερ. Στην πράξη χωλαίνει. Βαριόταν; Δεν μπορούσε; Ήταν κουρασμένη; Στην πρεμιέρα πάντως δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο, κέρδισε με 2-1 την Αυστραλία με αρκετή δόση τύχης (ένα πέναλτι και ένα γκολ από κόντρα), πρόβλημα το γεγονός ότι δεν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Ίσως σε αυτό φταίει και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος θεωρητικά είναι ο αδύναμος κρίκος σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν τον τεχνικό και κάποιες εμμονές του, ειδικά για το 4-4-2 (ή 4-2-3-1 με τον Γκριζμάν ελεύθερο) που δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά.

Αγωνιστική κατάσταση:
Οι Σιντιμπέ, Μεντί παραμένουν εκτός μάχης. Η τελευταία φορά που έχασε από ομάδα της Νότιας Αμερικής ήταν το 1978 από την Αργεντινή. Από τότε είναι αήττητη σε επτά ματς Μουντιάλ κόντρα σε αντίπαλο από την CONMEBOL (4-3-0), αλλά τα τρία τελευταία ματς της έληξαν χωρίς γκολ. Έχει κρατήσει μηδέν παθητικό στα έξι τελευταία με αντίπαλο από τη Νότια Αμερική, τελευταία φορά σκόραρε εναντίον της ο βραζιλιάνος Καρέκα το 1986. Είναι αήττητη σε τέσσερα ματς ομίλου (3-1-0), οι προηγούμενες ήττες της ήρθαν από Μεξικό και Νότια Αφρική (διαδοχικές) το 2010.

ΠΕΡΟΥ: Ήταν πάρα πολύ άτυχο (και άστοχο) με τη Δανία, έχασε 1-0 χωρίς να το αξίζει. Έχασε πέναλτι στο τέλος του ημιχρόνου, είχε μεγάλες φάσεις που σταμάτησαν σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Πλέον δεν αντέχει γκέλα, ίσως ούτε καν την ισοπαλία, ειδικά από τη στιγμή που θα ξέρει το αποτέλεσμα της Δανίας λίγο νωρίτερα. Τεράστιας σημασίας η παρουσία περίπου 50 χιλιάδων οπαδών του στη Ρωσία για να το υποστηρίξουν, αλλά μερικές φορές αυτό προσθέτει πίεση στην ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Γκαρέκα σκέφτεται τις αλλαγές, με πρώτη και καλύτερη την προσθήκη του Γκερέρο στο βασικό σχήμα. Άλλωστε ο Καρίγιο είναι τραυματίας και λογικά θα προστατευθεί. Αμφίβολος είναι ο Τάπια. Δεν έχει κερδίσει σε πέντε ματς Μουντιάλ κόντρα σε ομάδα από την Ευρώπη (0-2-3), τελευταία φορά κέρδισε τη Σκωτία το 1978. Είναι επίσης χωρίς νίκη σε επτά ματς Μουντιάλ συνολικά (0-2-5).

-------------------------------------

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΚΡΟΑΤΙΑ (21.00)

* Έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές, δύο φορές έχει κερδίσει η Αργεντινή (μία φορά σε τελική φάση το 1998) και μία η Κροατία.

* Διαιτητής είναι ο ουζμπέκος Ραβζάν Ερμάτοφ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Η ισοπαλία (1-1) με την Ισλανδία ίσως ξεχνιόταν αν ο Μέσι σκόραρε από το σημείο του πέναλτι. Τώρα η γκρίνια είναι τεράστια. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι μπλοκαρίστηκε από ένα σύνολο που έπαιξε σφιχτά, αλλά την κοίταξε στα μάτια. Η άμυνα ήταν προβληματική, όλοι έψαχναν τον Μέσι, αυτός είχε εξαφανιστεί από τους αντιπάλους και το χαμένο πέναλτι ήταν το κερασάκι. Ο Μέσι πήρε πάνω του την ευθύνη, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μόνος που έπρεπε να το κάνει. Η πίεση είναι τεράστια πλέον, υπάρχουν φήμες για κακό κλίμα στα αποδυτήρια.

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Τύπος αναφέρει ότι ο Μέσι ζήτησε από τον Σαμπάολι τουλάχιστον τρεις αλλαγές, ο τεχνικός ετοιμάζει αλλαγή σχήματος (3-4-3) και προσώπων. Ο Μέσι έχει σκοράρει και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις του με την Κροατία. Παρ’ όλα αυτά έχει αποτύχει να βρει δίχτυα στα τελευταία 21 συνεχόμενα σουτ που έχει επιχειρήσει σε Μουντιάλ (σκόραρε τελευταία φορά με τη Νιγηρία το 2014). Η Αργεντινή δεν έχει μείνει χωρίς νίκη στα δύο πρώτα παιχνίδια της στη διοργάνωση από το 1974.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Η εικόνα της στο 2-0 με τη Νιγηρία δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, κέρδισε με αυτογκόλ και πέναλτι. Παρ’ όλα αυτά, σημασία έχει η ουσία για την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς. Ο τεχνικός ζήτησε τη βοήθεια του Ιβάν Ράκιτιτς, αφού ο μέσος της Μπαρτσελόνα ξέρει καλύτερα από τον καθένα τις συνήθειες του Μέσι και πώς μπορεί κανείς να τον σταματήσει! Συμβουλές θα δώσουν και οι Κόβασιτς, Μόντριτς που τον αντιμετωπίζουν ως αντίπαλο. Στόχος του Ντάλιτς είναι να «κλειδώσει» με συλλογική προσπάθεια τον Μέσι και να κτυπήσει την αδύναμη άμυνα της Αργεντινής από τον άξονα κι όχι από τα άκρα.\

Αγωνιστική κατάσταση: Ο Κάλινιτς αποτελεί παρελθόν από την εθνική, αφού επέστρεψε σπίτι του επειδή αρνήθηκε να μπει αλλαγή στα τελευταία λεπτά με τη Νιγηρία. Σιδηρά πειθαρχία από τον Ντάλιτς, που δεν έχει άλλες απουσίες. Η Κροατία έχει χάσει και τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει με ομάδα από τη Νότια Αμερική, μία φορά σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει. Δεν έχει κερδίσει συνεχόμενα ματς Μουντιάλ από το 1998. Έχει σκοράρει στα πέντε τελευταία ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, το μεγαλύτερο σερί που έχει κάνει ποτέ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Oficrete