Oficrete

Απολλωνάρα – Λεμεσός!

… γιατί είναι ο πιο τρελός Θεός, ΑΠΟΛΛΩΝΑΡΑ ΛΕΜΕΣΟΣ!
makrabet 300x250

Και να που έγινε το παλαβό και οι δύο ομάδες της καρδιάς μου παίζουν μεταξύ τους! Εντάξει, δίκαιος να είμαι, ο Ο.Φ.Η. είναι η ζωή μου όλη, πάνω από όλους και όλα. Αλλά και τον Απόλλωνα όλα αυτά τα χρόνια που μένω Λεμεσό τον έχω αγαπήσει, τον παρακολουθώ και ασφαλώς τον γνωρίζω απ’ έξω!

Δυστυχώς βρίσκομαι σε «διαβολοπερίοδο» με δουλειά και προσωπικά θέματα και δυσκολεύομαι πολύ να βρω χρόνο να γράψω όσα πολλά θέλω, όμως θα προσπαθήσω να το κάνω «σπαστά» έως τις 15/9! Επομένως σήμερα κάποιες πρώτες σκέψεις και τις επόμενες μέρες πιο αναλυτικά για τον τρόπο παιχνιδιού του Απόλλωνα, τις δύο διαφορετικές διατάξεις που δουλεύει ο Σοφρώνης και ποια εκτιμώ θα προτιμήσει με Ο.Φ.Η., για τους επικίνδυνους παίκτες και το ρόστερ συνολικά.

Είναι ο Απόλλων Λεμεσού μεγαλύτερος σύλλογος σε δυναμική από τον Ο.Φ.Η.;

Σε καμία περίπτωση, ΟΧΙ! Ο Ο.Φ.Η. είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο μέγεθος από τον Απόλλωνα. Κυρίως για την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει τα επόμενα χρόνια, για τις προοπτικές που έχει και για το γεγονός πως εκπροσωπεί πολλαπλάσιο πληθυσμιακό μέγεθος από εκείνο του Απόλλωνα. Ο οποίος «θεός» είναι η μία από τις 6 μεγάλες ομάδες της Κύπρου, δεν ανήκει όμως στο top-3 (Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση). Είναι αμέσως μετά, 4η ομάδα σε δυναμική, αρκετά πάνω από ΑΕΛ και ΑΕΚ!

Φανταστείτε πως η Κρήτη με λίγο μικρότερο πληθυσμό από όλη την Κύπρο, έχει… ΜΙΑ ομάδα επί της ουσίας. Τι δυναμική μπορεί να αναπτύξει με στοιχειώδεις κινήσεις η ομάδα αυτή; Όσο για τη Λεμεσό, αν αφαιρέσεις τους Ρώσους, είναι μια πόλη περίπου στο μέγεθος του Ηρακλείου, όμως ο Απόλλων δεν είναι μόνος του, καθώς υπάρχει πάντα η σαφώς ιστορικόρερη ΑΕΛ. Ιστορικότερη η ΑΕΛ, όμως σαφέστατη η υπεροχή του Απόλλωνα σαν ομάδα τα 20 τελευταία χρόνια, αλλά και σε κόσμο. Και αν οι μεγάλης ηλικίας Λεμεσανοί είναι 40% - 30% ΑΕΛίστες (υπάρχουν και πρόσφυγες Ανορθωσιάτες και κάποιοι ΑΠΟΕΛ/Ομόνοια γενίτσαροι), στις μικρές ηλικίες ο Απόλλων «χτυπάει» άνετο 65άρι!

Είναι ο Απόλλων καλύτερη ομάδα από τον Ο.Φ.Η.;

Ο Ο.Φ.Η. είναι καλύτερη ομάδα από τον Απόλλωνα! Είμαι κάθετος σε αυτό. Μιλάμε για έναν πλήρη Ο.Φ.Η. (με Τσιλιανίδη, Μεγιάδο, εξτρέμ, αριστερό μπακ και ολοκληρωμένο ρόστερ) και στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας. Πολύ μεγαλύτερο βάθος σαν ομάδα ο Ο.Φ.Η., πολύ πιο φιλόδοξο και νεανικό ρόστερ, σαφώς μεγαλύτερο ταλέντο.

Ναι, αλλά ο Απόλλων έχει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ από την βασική 11άδα του Ο.Φ.Η. και εκεί αξίζει να σταθώ: Ο Απόλλων στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα κινδύνευε με υποβιβασμό! Δεν είμαι καθόλου υπερβολικός, θα ήταν οριακά να πέσει! Γιατί; Διότι είναι έτσι δομημένος ώστε να έχει μια υπερ-ποιοτική αρχική 11άδα, αλλά που δεν είναι ταχυδυναμική και δεν έχει αντίστοιχες λύσεις στον πάγκο!

Είναι απλό: Το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι της πλάκας! Οι 8/14 ομάδες στην Ελλάδα θα έπαιζαν μεταξύ Β και Γ Εθνικής και μάλιστα χωρίς την «σκληράδα» αντίστοιχων Ελληνικών ομάδων. Μιλάμε τώρα για «σφραγίδες» που κόβουν 10 εισιτήρια… Για να πάρεις το Κυπριακό πρωτάθλημα επομένως δεν χρειάζεσαι βάθος στο ρόστερ ή υψηλές ταχύτητες, αλλά μια 14άδα σούπερ ποιοτικών, εμπειρότατων (αλλά και μεγάλης ηλικίας συχνά) παικτών, που με 2-3 κινήσεις θα σου «καθαρίζουν» τα 20/30 παιχνίδια (καμιά φορά με 6άρες). Στα άλλα 10 έχεις όλη την πολυτέλεια να κάνεις και σωστή διαχείριση ρόστερ και να τα παίξεις ξεκούραστος.

Το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τον Ο.Φ.Η.! Αν τον βάλεις στο Κυπριακό πρωτάθλημα, δεν έχει πιθανότητες να πάρει πρωτάθλημα και θα τερματίσει δεδομένα ΚΑΤΩ από τον Απόλλωνα!

Ποιος είναι φαβορί για την πρόκριση;

Φαβορί στην θεωρία είναι ο Απόλλων! Είναι ξεκάθαρο αυτό στο μυαλό μου. Οι λόγοι;

* Έδρα δεν υφίσταται χωρίς κόσμο και ο Απόλλων θα έχει άριστη φιλοξενία, με τις δύο ομάδες να γνωρίζονται καλά.

* Ο Ο.Φ.Η. κατεβαίνει να παίξει έναν «τελικό» χωρίς κανένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια του, με ελάχιστα φιλικά και σαφέστατα ανέτοιμος αγωνιστικά.

* Ο Ο.Φ.Η. δύο εβδομάδες πριν το παιχνίδι δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ, έχει βασικά ερωτηματικά (αριστερός μπακ, Μεγιάδο, Σεμέδο, Σολίς) και απουσίες (Τσιλιανίδης, ανέτοιμος ο Φερέιρα) και εξακολουθεί να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί μεσοεπιθετικά τον τραγικό (κατ’ εμέ) Βάζ.

* Η αρχική 11άδα του Απόλλωνα είναι ποιοτικότερη, με παίκτες που μπορούν σε μία κίνηση να βάλουν γκολ.

* Ο Απόλλων έχει σαφώς εμπειρότερο ρόστερ από το δικό μας.

Άρα θα περάσει ο Απόλλων;

Όχι, εκτιμώ θα περάσει ο Ο.Φ.Η.! Διότι θεωρία και πράξη απέχουν πολύ. Και διότι έχω δει κάποια πραγματάκια στον φετινό Απόλλωνα που σίγουρα θέλετε και εσείς να γνωρίζετε πριν τα παιχνίδια. Έχουμε ωστόσο χρόνο! Σας μπέρδεψα σήμερα, όμως 15/9 θα έχετε καθαρή εικόνα τι εστί Απόλλων και τι πρέπει να κάνει ο Ο.Φ.Η. για την πρόκριση.

Oficrete