Oficrete

Έρικ Πέρσον και Αντίλ Ναμπί στο Football Manager 2019

«Σκιαγραφούμε» τις νέες μεταγραφές του ΟΦΗ, μέσα από το δημοφιλές video game.
Ετικέτες:
Λίγο οι γιορτές, λίγο η διακοπή στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι σκάουτερς - εξωτερικοί συνεργάτες της ιστοσελίδας μας είναι ακόμη διακοπές. Όμως, επειδή ο ΟΦΗ συνεχίζει να ενισχύεται μεταγραφικά και η δίψα για να μάθουμε περισσότερα γύρω από τα νέα μας αποκτήματα είναι μεγάλη, αναζητήσαμε και μάθαμε για τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Αρχικά, κάτσαμε και είδαμε πολλά βιντεάκια για τους Έρικ Πέρσον και Αντίλ Ναμπί, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τις αξιόπιστες εκθέσεις των σκάουτερς του Football Manager 2019.

Έρικ Πέρσον

Ο υψηλόσωμος κεντρικός επιθετικός της ομάδας, σε αντίθεση με ότι είδαμε στα βίντεο, ότι πρόκειται δηλαδή για ένα φορ που κινείται εκτός περιοχής, τρέχει αρκετά με την μπάλα και έχει έξοχα τελειώματα (ένας ποδοσφαιριστής, όπως ο Μάνος), στο Football Manager χρησιμοποιείται κυρίως ως Επιθετικός - Στόχος, δηλαδή μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος τροφοδοτείται αρκετά και από το έδαφος και απ’ τον αέρα, τραβάει πάνω του την αντίπαλη άμυνα και ανοίγει χώρο μέσω της σωματοδομής του για τον ίδιο, αλλά δίνει κυρίως χώρο στους συμπαίχτες του, τους οποίους μπορεί να βρει ελεύθερους με κάποια από τις πάσες του. Άλλωστε τα χαρακτηριστικά του ενδείκνυνται για τέτοιες ενέργειες, αφού εκτός από τις πάσες στις οποίες βαθμολογείται με 9 στα 20, έχει αξιοπρεπέστατη βαθμολογία στο Άλμα (14/20), στη Δύναμη (14/20) και στη Γενναιότητα (13/20).

Η χρήση του ως Κυνηγός έρχεται δευτερεύουσα, αφού η κίνηση του χωρίς μπάλα βαθμολογείται με 12/20, όπως και τα τελειώματα 12/20. Ένα ακόμη ενδιαφέρον του στοιχείο είναι η σχετικά καλή του βαθμολόγηση στις Κεφαλιές με 13/20. Άλλωστε το ύψος του (1,91) πρέπει να αξιοποιηθεί με κάποιο τρόπο. Μένει τελικά να δούμε και μέσα στο γήπεδο ποιοι ρόλοι θα του δοθούν και σε ποια στοιχεία του θα εστιάσει ο Νίκος Παπαδόπουλος.

4puved

Αντίλ Ναμπί

Ο Αντίλ Ναμπί είναι η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση μεταγραφής του ΟΦΗ μέχρι στιγμής. Πρόκειται για έναν παίχτη που βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (24), μπορεί να μην έχει τρομερό βιογραφικό, όμως το γεγονός ότι «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά στην Γουέστ Μπρομ, κατέκτησε βραβείο του πολυτιμότερου νεαρού Ασιάτη ποδοσφαιριστή το 2013, με ολόκληρα αφιερώματα από το Skysports, τον καθιστούν έναν ιδανικό παίχτη για τον ΟΦΗ. Όταν μάλιστα είδαμε και βιντεάκια με τις καταπληκτικές εκτελέσεις του φάουλ, τον «μαεστρικό» έλεγχο της μπάλας, την οργάνωση του παιχνιδιού από τα πίσω και τις εξαίσιες μεταβιβάσεις του από την μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, περιμέναμε ότι μπαίνοντας στο Football Manager θα συναντούσαμε ένα wonderkid.

H πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού συναντήσαμε έναν ποδοσφαιριστή με φτωχά χαρακτηριστικά. Ο ρόλος που προτιμάται είναι κυρίως Κρυφός Επιθετικός, δηλαδή έρχεται συνήθως πίσω από τον επιθετικό εκμεταλλευόμενος κενούς χώρους, και δευτερευόντως αγωνίζεται και ως Προωθημένος Οργανωτής έχοντας ουσιαστικά το ρόλο ρου 10αριού που λίγο πιο πίσω από την επιθετική γραμμή οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας. Οι βαθμολογίες του είναι μέτριες με τις καλύτερες από αυτές να είναι 14/20 στη φυσική αντοχή, 13/20 στη ταχύτητα και 12/20 στη ντρίπλα, δηλαδή μιλάμε για έναν παίχτη με καλά τρεξίματα.Σε άλλες, όμως εξίσου σημαντικές κατηγορίες είναι μετριότατες έχοντας βαθμολογηθεί με 11/20 στις πάσες, την αντίληψη, τη ψυχραιμία, την κίνηση χωρίς μπάλα, την αντοχή και την επιτάχυνση. Τα στατιστικά του, επίσης, δείχνουν ότι τα τελειώματα του δεν αποτελούν και το καλύτερο του στοιχείο, αφού διαθέτει 9/20.

Καταληκτικά, ο Ναμπί είναι ένας παίχτης που μεν μας εντυπωσίασε από τα βίντεο, αλλά μας αποθάρρυνε δε από την αυστηρή βαθμολόγηση που του έχει δοθεί από τους ανθρώπους του Football Manager. Όλοι, όμως, κρίνονται καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

1zxm61y

Oficrete