Oficrete
01/04/2019 - 16:43

Ο Αργόσχολος στα άδυτα της Sport Radar!

Άκουσε πολλά, έμαθε λιγότερα και θυμάται ελάχιστα!

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ο Αργόσχολος
Ήρθε πρωταπριλιάτικα η Sportradar να κάνει σεμινάριο στον ΟΦΗ για τον παράνομο στοιχηματισμό. Είναι, λέει, υποχρέωση από την UEFA για όλες τις ομάδες. Φυσικά το oficrete.gr κινητοποιήθηκε ακαριαία. Ή είμαστε λαγωνικά ή δεν είμαστε...

Καταρχάς, μήπως είναι πρωταπριλιάτικο fake news ή όντως ήρθαν; Κι αν ήρθαν, γιατί ήρθαν τώρα; Τι μας κρύβουν; Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά; (κάμερα σ'εμένα!)

Αποφασίστηκε να πάει κάποιος εκεί να δει και να ακούσει. Να μπει στα άδυτα της Sportsradar και να βγάλει λαβράκια. Ή έστω χταπόδια. Ο μοναδικός undercover από τους 173 συντάκτες του site είμαι εγώ. Και με ανάγκασαν να πάω.

Τελευταία, μία τρέχω σε μέντιουμ, μία σε σεμινάρια, θα με ξεκάνουν οι κερατάδες!

Πήγα λοιπόν αποβραδίς στο Γεντί Κουλέ και κοιμήθηκα σε μια σκοτεινή γωνιά της αίθουσας σεμιναρίων. Κατά τις 12:00 το μεσημέρι, με ξύπνησαν φωνές και κάτι τύποι με κοστούμια που ετοίμαζαν το laptop για την παρουσίαση. Άραξα (όχι ότι έκανα και κάτι άλλο) και περίμενα. Έβγαλα και το κασετόφωνο να κάνω ηχογράφηση (αργότερα κατάλαβα ότι θέλει και κασέτα μέσα, οπότε θα γράψω ό,τι θυμάμαι).

Μαζεύτηκε η ομάδα, οι προπονητές, η διοίκηση, ήρθαν και οι κουστουμάτοι που είχαν πεταχτεί στο καφενείο του Τσιντάρη στην Αγιά Βαρβάρα και αρχίσανε. Σκοπός λέει να ενημερώσουν με παραδείγματα και με testimonials ειδικών.

Αρχικά άνοιξαν το internet και διάβασαν από sites κάτι πολύ ψαγμένα, ανώνυμα κουίζ που έλεγαν πώς γίνεται η δουλειά και ποιος τα κανονίζει. Κατά διαβολική σύμπτωση, το site που διάβασαν ήταν από την Κρήτη!

Μετά είπαν ότι προχωρούν και στο επόμενο βήμα. Συνδέονται στο facebook. Εδώ λέει ο αρχικουστουμάτος, θα βρείτε και σχόλια εξειδικευμένων στημενολόγων που μπορούν από την τηλεόραση ακόμα να διακρίνουν το τρύπημα (μιλούσε την αργκό του χώρου). Αν κάνεις λάθος πάσα επίτηδες ή καταλάθoς. Αν τραυματίστηκες ή το παίζεις τραυματίας για να αποδράσεις. Αν μαρκάρεις με τα μάτια επειδή κόλλησες ή επειδή κόλλησες με τον τζόγο. Χαρτί και καλαμάρι οι στημενολόγοι τα ήξεραν όλα! Με ονόματα και επίθετα. Κατά διαβολική σύμπτωση κι αυτοί που έδειξαν, «ένιωθαν ξερόλες - εξαγριωμένοι στην τοποθεσία Ηράκλειο».

Από τα λίγα που κατάλαβα, το εργαλείο με τους στημενολόγους μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε αρνητικά αποτελέσματα για την ομάδα τους. Σε περίπτωση νίκης δε λειτουργεί, δυσκολεύοντας το έργο της διασταύρωσης για τους κουστουμάτους.

Αλλά μην τα θέλουν και όλα! Να κάνουν κι αυτοί κάτι. Δεν είμαστε όλοι Αργόσχολοι!

Μετά από μία ώρα παρουσίασης έγινε διάλειμμα για καφέ, χυμό, αναψυκτικό, μαξιλαράκιααα! Θα ακολουθούσε παρουσίαση από φιλοξενούμενο ειδικό, κορυφαία περίπτωση του χώρου, διακεκριμένου ποδοσφαιρικού παράγοντα.

Τελειώνει το διάλειμμα και εμφανίζεται ένας πρώην Πρόεδρος με καλυμμένο το πρόσωπο, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Ήταν λέει σε μεγάλη ομάδα της επαρχίας που την έσωσε από διάλυση, την έφτιαξε, της έμαθε να καθίζει 5αρες, βάζοντας πολύ χρήμα και ήρθαν μετά κάτι λαμόγια και με το έτσι θέλω του πήραν την ομάδα.

Ξεπεράσαμε όλοι τη συγκίνησή μας από το ανθρώπινο δράμα αυτό και προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε στο θέμα.

Ο άνθρωπος τα είπε ωραία. "Εγώ (λέει) αυτά τα διακρίνω και τα ξέρω. Αλλά συνειδητά επέλεξα να μένω απ’ έξω. Δε με αφορούν και δεν τα αποδέχομαι. Από όταν έφυγα από την ομάδα και μετά πολύ βρώμα όμως. Βρωμάει το πράγμα. Εγώ ουδέποτε είχα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη!" Οι τωρινοί (αυτοί που του πήραν την ομάδα με το έτσι θέλω και στο τσάμπα ντε) πάλι δεν ξέρει, του φαίνονται ύποπτοι.

Μας προέτρεψε μάλιστα να βλέπουμε Football League, να χαιρόμαστε ποδόσφαιρο. Πιο πάνω, λέει, όλα είναι βρώμικα. Κάποια στιγμή ακούστηκαν κάτι φωνές απ'έξω και κορναρίσματα. Μας είπε τότε, ότι κάτι προέκυψε και πρέπει να φύγει και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ως δια μαγείας. Τελικά είχε στραβοπαρκάρει ο κηπουρός του Γεντί Κουλέ κι εμπόδιζε…

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ειδικός παράγοντας με πολύχρονη εμπειρία στη Football League, αλλά και επιλεγμένες συνεργασίες με τους κορυφαίους της Super League, ο οποίος ανέλυσε - στη Sportradar, όχι στην ομάδα - κενά, γκρίζες ζώνες και πιθανούς κινδύνους που η εταιρεία δεν είχε εντοπίσει στην παρουσίασή της. Κλείνοντας τόνισε πως "σας τα λέω να βελτιωθείτε, γιατί τα μισά τα χάνετε και δε βγαίνει προς τα έξω η δουλειά μας"!

Με όλη αυτή τη φλυαρία, πέρασε η ώρα, μας έκοψε κι η λόρδα. Οι κουστουμάτοι ευχαρίστησαν το ακροατήριο για την προσοχή του και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη σαιζόν που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα θα τα βρουν όλα καθαρά και ξάστερα. Γέλασαν, είπαν και καλό μήνα και το λήξαμε.

Αυτά θυμάμαι, αυτά σας λέω. Για ό,τι άλλη απορία έχετε, ξέρετε πια ποιους να (μη) ρωτήσετε!

giphy

Oficrete