Oficrete
08/08/2018 - 10:20

Ένας μαχητής μέσα και έξω από τα γήπεδα

Το πάθος του όταν παίζει μπάλα και το γεγονός που τον έκανε να μείνει εκτός ποδοσφαίρου.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete

Ένα γκουγκλάρισμα “Χρήστος Αραβίδης” σου βγάζει δεκάδες φωτογραφίες με έναν παίκτη γεμάτο πάθος - και λιγότερα δόντια. Βασικά, το δύσκολο είναι να τον βρεις φωτογραφημένο σε ήρεμη πόζα.

Η αγκωνιά του Μποτία στον τελικό του Κυπέλλου, του στέρησε 3 δόντια και τον έκανε να γίνει πρωταγωνιστής σε στιγμιότυπα που θα αναδημοσιεύονται για πολλά πολλά χρόνια.

Πριν ένα χρόνο, ένα σοβαρό πρόβλημα κοντινού του προσώπου τον έκανε να πάρει τη μεγάλη απόφαση να μην αγωνιστεί, προκειμένου να μη λείψει από κοντά του.

Πλέον είναι ο επόμενος υποψήφιος να αναγεννηθεί στον ΟΦΗ, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι.

Το Ιούνιο του 2018 έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα Sport24 και εξηγούσε τους λόγους που τον έκαναν να μείνει ένα χρόνο εκτός, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα επιστρέψει έτοιμος στους αγωνιστικούς χώρους και αποκάλυψε ότι το Γενάρη είχε φθάσει ένα βήμα από τον Παναθηναϊκό:

- Σε έχουμε χάσει αγωνιστικά ένα χρόνο. Που ήσουν αυτό το διάστημα, γιατί σε χάσαμε;

«Πραγματικά τον τελευταίο χρόνο έχω απομακρυνθεί. Ήταν καθαρά προσωπική μου επιλογή, λόγω ενός σοβαρότατου προβλήματος υγείας ενός πολύ αγαπημένου μου ατόμου, το οποίο αποφάσισα να στηρίξω έμπρακτα και να είμαι δίπλα του σε μία πολύ δύσκολη φάση της ζωής του. Έτσι πήρα την απόφαση να μείνω εδώ στην Αθήνα θέλοντας να είμαι κοντά του».

- Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι είχες προτάσεις από ομάδες εκτός Αθηνών και δεν τις επέλεξες για αυτό το πρόβλημα;

«Ναι. Όχι μόνο εκτός Αθηνών, αλλά και εκτός Ελλάδος. Κοίταξε είχα κάτι πολύ καλό από το εξωτερικό, τη Γαλλία συγκεκριμένα. Μία πρόταση που με ικανοποιούσε σε απόλυτο βαθμό. Είχα ουσιαστικά συμφωνήσει προς το τέλος του καλοκαιριού του 2017 με μια ομάδα από το Σαμπιονά, συμφωνία που αθέτησα ο ίδιος λόγω αυτού του προβλήματος που σου ανέφερα και πριν. Κάτι που σεβάστηκαν οι άνθρωποι εκεί στην Γαλλία και αυτός είναι ο λόγος που ουσιαστικά έμεινα εδώ. Από την Ελλάδα σαφέστατα είχα πολλές κρούσεις, αλλά όχι τόσο καλές όσο αυτή της Γαλλίας. Ο λόγος που είπα όχι εκεί, ήταν ο ίδιος που είπα όχι και στις εκτός Αθηνών προτάσεις. Αν δεν υπήρχε αυτό το σοβαρό και απροσδόκητο πρόβλημα για εμένα, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα».

“Πληρώνω το τίμημα της απόφασής μου”

(Τον είδα αρκετά γυμνασμένο, απρόσμενα θα έλεγα για ποδοσφαιριστή που έχει χάσει μία χρονιά).

- Ένα χρόνο που έχεις μείνει εκτός, πόσο σου έχει λείψει το κομμάτι ποδόσφαιρο;

«Πάρα πολύ. Απίστευτα πολύ. Είμαι ένας άνθρωπος που ακόμα και τώρα που δεν έχω πάει σε κάποια ομάδα, ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, την προπόνηση δηλαδή δεν έχω μείνει έτσι, ούτως ώστε όταν επιστρέψω στα γήπεδα, να είμαι σε υψηλό επίπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι όλη μου η ζωή. Και ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσα να τον θυσιάσω ήταν αυτός που σου είπα.

Ήμουν και είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου και αν αποφασίζω να κάνω κάτι τόσο σοβαρό για εμένα πάει να πει ότι, πρώτον αγαπάω τον άνθρωπο για τον οποίο το έκανα και θεωρώ το πιο σημαντικό πράγμα την ανθρώπινη σχέση και την ανθρώπινη αγάπη. Αυτό βέβαια είναι και στο άτομο, στον χαρακτήρα γιατί κάποιος άνθρωπος μπορεί να το κάνει, κάποιος άλλος όχι.

Εγώ αποφάσισα να το κάνω και ουσιαστικά πληρώνω το ‘’τίμημα’’ στο ότι εγώ πολεμάω τον εαυτό μου γιατί μου λείπει το άθλημα, μου λείπει να μπω στα γήπεδα, να παίξω, να αγωνιστώ, να κάνω πρωταθλητισμό. Είναι αυτό που αγαπάω".

- Καλοκαίρι του 2017 όλα αυτά. Καλοκαίρι του 2018, σε τι φάση σε πετυχαίνουμε; Τι προτάσεις κοιτάς, υπάρχει κάποια άλλη στόχευση, πρέπει να μείνεις στην Αθήνα, να σταματήσεις το ποδόσφαιρο;

«Το να σταματήσω δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Σίγουρα, το χαρούμενο της υπόθεσης είναι ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και θα μπορέσω να φύγω, να κοιτάξω κάποιες προτάσεις τις οποίες έχω, ξέρω πάρα πολύ καλά ότι είμαι σε καλή κατάσταση και ηλικία. Μπορώ να πετύχω ακόμα, και με την δύναμη του Θεού και την δίψα που έχω μέσα μου, θα πετύχω το καλύτερο που μπορώ".

- Δεν πιστεύεις ότι ο ένας χρόνος που έχεις μείνει εκτός θα σου κοστίσει στην απόδοσή σου;

«Στην απόδοση μου όχι. Σε καμία των περιπτώσεων γιατί όπως είπα όλο αυτό το διάστημα δεν έχω κάτσει, παρόλο που μου λείπουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, οι οποίοι θα έλειπαν από τον καθένα που δεν έχει αγωνιστεί για ένα χρόνο. Στο θέμα της προπόνησης είμαι πάρα πολύ καλά και σε καλό επίπεδο, έχω φροντίσει να συντηρηθώ σε τέτοιο επίπεδο ο ίδιος, κάνοντας προπονήσεις, ενώ έχω πάει δύο-τρεις φορές και στο εξωτερικό κάτι το οποίο μπορούν να μου το επιτρέψουν και οι υποχρεώσεις μου, για να μπορέσω να είμαι σε υψηλό επίπεδο».

Είχα σχεδόν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό

- Είχε ακουστεί ότι το όνομα σου είχε «παίξει» για τον Παναθηναϊκό, και μάλιστα παρουσιαζόσουν ως η ιδανική λύση δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός δοκιμαζόταν τότε, δεν είχε επιθετικούς, και έχεις κάνει μια πορεία που ξέρουν τι μπορείς να δώσεις. Τι έγινε;

«Τον Ιανουάριο εφέτος, που είχε ανοίξει πάλι η αγορά και εγώ ήμουν λίγο πιο άνετος, υπήρξε επαφή, υπήρξε και σχεδόν συμφωνία θα έλεγα. Αντιλαμβάνεσαι ότι εμένα μου άρεσε και με κάλυπτε αυτή η προοπτική γιατί θα έμενα και το δεύτερο εξάμηνο στην Αθήνα, που το ήθελα πολύ. Και φυσικά μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Τα χρήματα δεν με απασχόλησαν».

- Υπήρχε επαφή, δηλαδή, που δεν προχώρησε. Τι έγινε και χάλασε η δουλειά;

«Υπήρχε ναι, υπήρχε επαφή αλλά δεν προχώρησε. Χάλασε στο 90’ που λένε. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι, τους ξέρουν εκείνοι που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο».

- Ποια είναι η σωστή θέση για εσένα;

«Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να παίζω επίθεση. Μου αρέσει πολύ να παίζω σαν δεύτερος επιθετικός, και είναι ανάλογα με την ομάδα που είσαι το τι χημεία έχεις, τι συμπαίκτες έχεις, ανάλογα το πώς μπορείς να παίξεις. Απλά μου αρέσει να μπορώ να βρίσκομαι κοντά στο γκολ. Αυτός ήταν ο αυτοσκοπός μου μια ζωή και θα ήθελα τα επόμενα χρόνια να το πραγματοποιήσω. Αυτό είναι το ζητούμενο για έναν επιθετικό. Εμένα οι προπονητές μου επέτρεπαν να είμαι κοντά στην περιοχή, οπότε είτε έπαιζα πλάγια είτε μπροστά πάντα ήμουν μέσα στο γκολ. Δούλευα πολύ στην αντοχή και στην έκρηξη για να μπορώ μετά το 60’ να μη μένω από δυνάμεις, αλλά να κερδίζω μονομαχίες".

πηγή: www.sport24.gr

Για την απόφαση του Χρήστου Αραβίδη να μείνει εκτός ποδοσφαίρου για ένα χρόνο, προκειμένου να είναι κοντά σε δικό του πρόσωπο είχε εκφραστεί με θαυμασμό ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φως:

- Εσύ; Το θεωρείς μειονέκτημα να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους;

«Θεωρώ μεγάλο προτέρημα το να κρίνεις ποιον εμπιστεύεσαι. Να επιλέγεις ποιον εμπιστεύεσαι. Σε όλους τους τομείς πιστεύω ισχύει το ότι είμαστε οι επιλογές μας. Όταν για παράδειγμα, δικός σου άνθρωπος, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, πρέπει να επιλέξεις αν θα του σταθείς, ή αν θα κυνηγήσεις την καριέρα σου και το όνειρό σου. Το όνειρό σου που πολλές φορές μπορεί να είναι εξιδανικευμένο και μακρινό. Προσωπικά, προτιμώ τους στόχους από τα όνειρα. Ο στόχος έχει και ορατά εμπόδια, τα οποία καλείσαι σε χρόνο ενεστώτα να αντιμετωπίσεις. Θέλω να πω, σε αυτό το σημείο πόσο θαυμάζω τον Χρήστο Αραβίδη, έναν ποδοσφαιριστή που έφτασε σε τόσο υψηλό επίπεδο, να παίζει στην Εθνική, στην ΑΕΚ κι όμως εδώ κι ένα χρόνο να μένει εκτός, επειδή θέλει να βρίσκεται δίπλα στον δικό του άνθρωπο, στον πιο αγαπημένο του άνθρωπο που αντιμετωπίζει θέμα υγείας. Αυτό για μένα, είναι μεγαλείο ψυχής».

πηγή: www.fosonline.gr  

Oficrete