Oficrete
25/05/2020 - 12:45

Φώτης Παπουλής και... Ο.Φ.Η.!

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της πράσινης Αθηναϊκής ομάδας (δυσκολεύομαι να την αναφέρω) με τον συμπαθέστατο Πρόεδρο και μεγαλομέτοχο Γιάννη Αλαφούζο (καλός άνθρωπος…).

Συνέχισε στον Αχαρναϊκό (47/7) της Γ’ Εθνικής, ακολούθησαν Λαμία (14/4) με Κούγια πρόεδρο και Παναχαϊκή (5/0, πάλι με Κούγια). Και επειδή με πράσινα τριφύλλια και Κούγια πρόεδρο προκοπή δεν είδε κανείς, ο Φώτης τα μάζεψε και πήγε στον Πυρσό Γρεβενών (19/3). Έπαιξε μπαλάρα για 6 μήνες, τον ανακάλυψε ο Πανθρακικός (29/5) και από εκεί και πέρα η πορεία του μέχρι να βρεθεί στον Ο.Φ.Η. (46/10) και στον Απόλλων Λεμεσού (249/95) λίγο – πολύ γνωστή.

Ζω στην Λεμεσό, έχω δει αρκετές φορές τον Φώτη στο Τσίρειο, στηρίζω Απόλλωνα στην Κύπρο και έχω πολλούς φίλους Απολλωνίστες. Ο σεβασμός που απολαμβάνει ο Παπουλής σε ΟΛΗ την Κύπρο είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να καταλάβει ο μέσος Έλληνας οπαδός. Στον Απόλλωνα τον έχουν Θεό τους, πρόσφατα ο κολλητός μου έλεγε «όλη η δυσκολία των επόμενων ετών είναι πώς θα βρούμε τρόπο να κλωνοποιήσουμε τον Παπουλή».

8 χρόνια πλέον στην Κύπρο, με 249 συμμετοχές και 95 γκολ και 25 ασίστ με τη φανέλα του Απόλλωνα (τρομάζουν οι αριθμοί…). Δεν είναι τυχαίο πως έστω και στα 33 του χρόνια, πήρε την κυπριακή υπηκοότητα και αγωνίστηκε με την Εθνική Κύπρου (12 συμμετοχές, 2 γκολ).

Πού θέλω να καταλήξω και γιατί αναφέρω όλα τα παραπάνω; Διότι στον Ο.Φ.Η. τον αδικήσαμε πολύ τον Φώτη. Διότι ο Ο.Φ.Η. κάποτε είχε το πιο ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας, ένα κοινό που είχε μάθει ΜΠΑΛΑ από τον μεγάλο Ολλανδό, ένα κοινό που καταλάβαινε αμέσως τις αξίες και τα… σκουπίδια. Κάποτε… Θυμάμαι χαρακτηριστικά από την πρώτη λάθος πάσα να ακούω στην 4 (ήταν τα χρόνια που ζούσα Κρήτη και δεν έχανα αγώνα…) «ποιος έφερε αυτό το κατσίκι εδώ ρε» και μετά ειρωνικά σχόλια τύπου «τι παπουλιά έκανες πάλι ρε άθρωπα». Η «παπουλιά» έμεινε βέβαια και μετά που έφυγε ο Φώτης σαν φράση…

Μια χαρά παίκτης ήταν ο Παπουλής του Ο.Φ.Η. και βοήθησε τα μέγιστα και για την άνοδο της ομάδας και για την εξαιρετική πρώτη σεζόν μετά την άνοδο (με Αναστόπουλο «προπονητή/εμψυχωτή», Σίσιτς, Μάντζιο, Ταυλαρίδη και άλλους πολλούς). Όταν όμως βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες να ΔΟΥΛΕΨΕΙ, απογείωσε την καριέρα του. Έγινε άλλος παίκτης στην Κύπρο, τεράστια διαφορά ποιότητας από αυτό που εμείς θυμόμαστε. Δούλεψε σκληρά και ανταμείφθηκε με την αναγνώριση που απολαμβάνει σήμερα…

Κλείνω: Θεωρώ το λιγότερο ΝΤΡΟΠΗ που ο Φώτης Παπουλής δεν αγωνίστηκε στην Εθνική Ελλάδος. Επειδή παίζει στο Κυπριακό πρωτάθλημα (το οποίο έχουμε την τάση να υποτιμάμε, μέχρι να κληρωθούμε με καμιά Κυπριακή ομάδα στην Ευρώπη και να μαζεύουμε τα δόντια μας) ή επειδή δε μας αρέσει το όνομά του. Να μην θυμίσω ποδοσφαιρικά ανέκδοτα που είχε καλέσει ο τραγικά άμπαλος Σκίμπε τα προηγούμενα χρόνια…

Στην Ελλάδα ποτέ δεν καταλάβαμε το μέγεθος της εξέλιξης του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, ίσως επειδή και ο ίδιος είναι ταπεινός και δε μιλά πολύ.

Oficrete