Oficrete
19/01/2021 - 14:23

Προς τη διοίκηση του ΟΦΗ μας

Γράφει ο φίλος του ΟΦΗ, Χρήστος Χριστοφοράκης

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Oficrete
Aγαπητοί απόμακροι παράγοντες και μη, του ΟΦΗ. 

Oι ποδοσφαιρικές ομάδες και ειδικά όταν δεν είστε ιδιοκτήτες, δεν είναι η εταιρεία σας, που κάνεις ό,τι θες και οπότε γουστάρεις την κλείνεις κιόλας και δε δίνεις λογαριασμό σε κανένα. 

Oι ομάδες στηρίζονται στον κόσμο, ομάδες χωρίς κόσμο δεν υπάρχουν και αν υπάρχουν εξαφανίζονται είναι φωτοβολίδες. Eδώ πλέον στον ΟΦΗ έχουμε μια καινοτομία, πήρανε μια ομάδα με πολύ κόσμο και αντί να κάνουνε τα πάντα να τον αυξήσουν και να τον έχουν κοντά τους, προσπαθούνε με κάθε τρόπο να τον ξενερώσουν και να τον διώξουν. 

Λειτουργούν αυταρχικά με εκβιασμούς και δε δίνουν σημασία στη γνώμη των φίλαθλων (π.χ. διάρκειας 2019, σήμα 2020 και τόσα ακόμα). Τη θέλουνε ομάδα με φίλαθλους χωρίς κριτική άποψη, χωρίς γνώμη, χωρίς μάτια. Όταν έχεις άποψη αντίθετη, είσαι εχθρός. Θέλουν μια ομάδα με τη βοήθεια, δυστυχώς και κάποιων δικών τους δημοσιογράφων, λίγων φίλαθλων παλαμακιστών, που για αυτούς είναι όλα ωραία. 

Συνεχώς ακούμε την πιπιλά που είμασταν, ποιον πρόεδρο είχαμε, σε ποια κατηγορία είμασταν κλπ. Ναι είμασταν στην β' κατηγορία 4χρονια και 1χρονο στην γ' κατηγορία. Ναι είχαμε πρόεδρο τον Βατσινά, τον Ξημέρη, τον Μυριοκεφαλιτάκη, τον Καζανάκη, τον Κουράκη, τον Μαχλά, τον Μανουσάκη, τον Πουλινακη, τους 12, τον Τσάλο, τον Αλετρά και δεν ξέρω ποιον άλλο ξεχνάω. 

Ναι η ομάδα χρωστούσε σε οποίον μιλούσε Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά κλπ. Ναι οι παίχτες έκαναν προσφυγές και ήταν απλήρωτοι. Αλλά "κότες" δεν ήταν ποτέ, πάντα όσο φορούσαν την φανέλα του ΟΦΗ, τα έδιναν όλα, ειδικά μέσα στο Ηράκλειο και μάτωναν τη φανέλα και έπαιζαν για τον κόσμο. 

Ποτέ δεν έγινε το πάρτι που γίνεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο Γεντί Κουλέ και χάνουμε από τον κάθε πικραμένο, με κάτω τα σώβρακα χωρίς πάθος και ποδοσφαιρικό εγωισμό. Εγώ πάω στο γήπεδο από το 1979. Τόσες πολλές ήττες, σε τόσο μικρό διάστημα στο Ηράκλειο, δεν τις θυμάμαι ποτέ. Το γήπεδο με όλα αυτά, ακόμα και στη β' και γ', γέμιζε και ο ΟΦΗ έκανε νέους φίλαθλους. 

Σήμερα αν είχε κόσμο ή θα τα είχαν σπάσει όλα ή θα πήγαιναν 200-300 άτομα. Επιτέλους κύριε Γιάννη Σαμαρά διώξτε το φίλο σας προπονητή Κ15 της ΑΕΚ & του ΠΑΟ που έχετε φέρει μαζί με όλο του το τιμ και προσλάβετε επιτέλους έναν κανονικό προπονητή, επιπέδου ΟΦΗ και Super League. Kαι αν δεν αντέχετε χωρίς αυτόν τον προπονητή, που δεν είναι ικανός από τον πάγκο να γυρίσει ένα παιχνίδι, να κατεβάσει την ομάδα σωστά προετοιμασμένη, αγωνιστικά και ψυχολογικά, πάρτε τον στις ακαδημίες. απαλλάξτε μας από όσα λέει, μετά από κάθε αγώνα, που ενώ ο κόσμος χάνεται, για αυτόν βαρκούλες αρμενίζουν και είναι σαν χαμένος, εκτός τόπου και χρόνου.

Επιτέλους κύριε Γιάννη Σαμαρά, κάντε μια μεταγραφή επιπέδου ΟΦΗ, δεν είναι δυνατόν μετά από 5 μεταγραφικές περιόδους που είστε υπεύθυνος μεταγραφών, να είναι ακόμα κορυφαίοι παίκτες του ΟΦΗ, ο Νέιρα και ο Μεγιάδο, που τους έφερε χωρίς λεφτά, με έρανο και χωρίς τις δίκες σας προπονητικές γνώσεις, η διοίκηση Αλετρά. 

Δεν είναι δυνατόν, η παγκόσμια πρωτοτυπία, πέρσι να παίζουμε χωρίς κεντρικούς αμυντικούς και φέτος χωρίς σέντερ φορ, θα μας τρελάνετε εντελώς. Ποιους έχετε φέρει εσείς που έχετε γνώσεις και λεφτά και έχετε καλώς μαζευτεί, Γιάννης Σαμαράς, Γιώργος Σαμαράς, Πουρσανίδης, Τσινός, Νιόπλιας, Αδάμος, Αλεξούδης, Πατεμτζής, Βάβουλας, Σταυρακάκης, Δερμιτζάκης, Κωφίδης, Ανδριανιδης, Μάρκος, 14 τόσοι μεγάλοι ποδοσφαιρανθρωποι στην ομάδα. 

Δεν μπορείτε όλοι αυτοί, που είναι μεγάλη τιμή για τον ΟΦΗ να σας έχει στην ομάδα, να συγκεντρωθείτε να μιλήσετε στους παίχτες και στον προπονητή, να τους εμπνεύσετε και να τους δώσετε να καταλάβουν ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι της δεκαετίας του 1990 και ότι είναι τιμή τους που φοράνε αυτή τη φανέλα και θα πρέπει να τα δίνουν όλα και να μη συμβιβάζονται με την ήττα; 

Να τους δώσετε να καταλάβουν ότι δεν ισχύει αυτό που λέει ο Σίμος και ο Παπαπαναγής, ότι χάσουμε κερδίσουμε δεν τρέχει και τίποτα, γιατί παίζουν στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ και όχι στην Κ15 της ΑΕΚ και της Κύπρου. Δεν μπορείτε να καθίσετέ όλοι μαζί, με τις τόσο μεγάλες γνώσεις και εμπειρία να τα βάλετε κάτω, να βρείτε τα προβλήματα και να τα λύσετε; 

Και επιτέλους, να ακούσετε και λίγο τον πελάτη που είναι ο κόσμος, να έρθετε κοντά του όπως όταν ήσασταν παίχτες, που οφείλετε πολλά στην αγάπη και την στήριξή του. Εδώ ολόκληροι μεγιστάνες Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισανίδης, ασχολούνται με τον κόσμο και είναι κοντά του και τον ακούνε και εσείς κύριοι του ΟΦΗ, δεν καταδέχεστε να ασχοληθείτε με τον κόσμο. 

Έλεος, προσγειωθείτε στη Γη όσο είναι νωρίς, γιατί χωρίς κόσμο και καλή πορεία της πρώτης ομάδας, που είναι η βιτρίνα, το πλάνο που έχετε για τις ακαδημίες, θα καταρρεύσει πριν ξεκινήσει και θα σηκώσει πολλή σκόνη.

Ευχαριστώ, Χρήστος

Oficrete