Oficrete

Γιώργος Σίμος: Η άποψή μου

Να το ξαναγράψω: θα μοιραστώ μαζί σας απλά ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, τίποτα περισσότερο. Και θέλω και την δική σας στα σχόλια.
makrabet 300x250

Πριν γράψω οτιδήποτε, θα σχολιάσω αρνητικά όσους έσπευσαν μετά το διπλό στη Λαμία να κάνουν βαρύγδουπες αναρτήσεις στα social τύπου «έτσι σας αγαπάει ο Σίμος». Παιδιά, μαζέψτε λίγο τα σάλια σας, διότι ο Σίμος δεν έχει ανάγκη την δική σας στήριξη. Την στήριξη δηλαδή ανθρώπων που διαχρονικά «πιπιλίζουν» τον ισχυρό και όποιον έχει εξουσία στον Ο.Φ.Η.!

Πάμε στην ουσία. Το απόλυτο δεν θα το βρούμε ποτέ. Πάντα κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Θα τα γράψω όσο πιο απλά μπορώ.

ΣΥΝ: Ο Σίμος φαίνεται ένας καταπληκτικός άνθρωπος, με ήθος και παιδεία. Η επικοινωνία του με τους διοικούντες και τους ανθρώπους που «τρέχουν» το project είναι άριστη. Εκτός αυτού καταλαβαίνω πως έχει μεγάλες θεωρητικές γνώσεις, καθώς και σύγχρονες ιδέες στο αντικείμενο και θέλει να τις εφαρμόσει και να τις εξελίξει.

ΠΛΗΝ: Φαίνεται πως δεν έχει την προσωπικότητα να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές και αποτελέσει ηγέτη, όπως ήταν για παράδειγμα ο μεγάλος Ολλανδός (άλλες εποχές, αλλά αυτό το έχεις ή όχι). Καλή είναι η φιλική σχέση με τους παίκτες, μόνο όμως όταν υπάρχει μέγιστος σεβασμός στον προπονητή. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερο πάθος. Δεν ξέρω επίσης αν έχει την δύναμη να διαφωνήσει σε επιμέρους θέματα με το project.

ΣΥΝ: Η άποψή μου είναι πως είναι ένας εξαιρετικός προπονητής στο να προετοιμάσει μια ομάδα σε τακτικό επίπεδο ενόψει μιας αναμέτρησης. Είναι σχεδόν πάντα διαβασμένος και παρατάσσει σωστά την ομάδα. Επίσης συντονίζει εξαιρετικά το προπονητικό staff και δεν έχουμε προβλήματα συμπεριφορών ή κακής φυσικής κατάστασης. Επομένως στο pregame κομμάτι της προετοιμασίας έχει κερδίσει τον σεβασμό μου.

ΠΛΗΝ: Δεν έχει το ποδοσφαιρικό «μάτι» που θα έκανε την διαφορά κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Είναι λίγο αργός στις αντιδράσεις του σε ροή αγώνα και πολλές φορές η παρεμβατικότητά του ακόμα και όταν είναι εμφανές πως ένα παιχνίδι «στραβώνει» είναι ελάχιστη. Μην γελιόμαστε, δεν είναι τυχαίο ότι μας έχουν γυρίσει τόσα παιχνίδια (με αποκορύφωμα το παιχνίδι στην Λάρισα πέρυσι και όσα έγιναν για να φτάσουμε στην ανατροπή) ή τα τόσα γκολ που δεχόμαστε στο τέλος των αγώνων (όταν οι αντίπαλοι προπονητές έχουν κάνει τις κινήσεις τους).

Συμπέρασμα: Ο Γιώργος Σίμος όπως είναι σήμερα (μελλοντικά μπορεί να εξελιχθεί, είναι δεδομένο αυτό) δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στον πάγκο ομάδας με σοβαρούς στόχους. Για παράδειγμα σε μια ΑΕΚ ή ένα ΠΑΟΚ – ακόμα και σε ένα Άρη θα είχε φύγει νύχτα.

Ο Γιώργος Σίμος όμως αποτελεί τον ΙΔΑΝΙΚΟ προπονητή για το ξεκίνημα αυτού του νέου project στον Ο.Φ.Η.! Σε μια εποχή που η ομάδα «χτίζεται» και δεν έχει ανάγκη ούτε συγκρουσιακούς χαρακτήρες, ούτε κόντρες στα αποδυτήρια. Είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να επικοινωνήσει με τον Γιάννη Σαμαρά, είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να εξωτερικεύσει το νέο ήθος που πρεσβεύει ο Ο.Φ.Η. στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να δουλέψει υπό τις παρούσες συνθήκες στην ομάδα.

Ναι, χάνουμε βαθμούς και θα χάσουμε και άλλους μελλοντικά.

Και όχι, όταν είσαι Ο.Φ.Η. (και όχι Πλατανιάς) αυτό δεν είναι αποδεκτό, πονάει και επιφέρει γκρίνια και πίεση. Πρέπει όμως όλοι να κοιτάμε την ΜΕΓΑΛΗ εικόνα και όχι την μικρή. Μακροπρόθεσμα, λοιπόν, το σημερινό πέρασμα του Σίμου από τον Ο.Φ.Η. στο συγκεκριμένο πόστο είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως θα έχει λειτουργήσει θετικά. Κυρίως διότι θα έχει επιτρέψει στο project να εξελιχθεί ακριβώς όπως σχεδιάζεται από την διοίκηση και τον Γιάννη Σαμαρά.

Oficrete