Oficrete
22/05/2020 - 14:01

ΟΦΗ: Η μόνη ομάδα που σέβεται το ποδόσφαιρο

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω σήμερα από την πρόταση Πουρσανίδη στο Δ.Σ. της Λίγκας.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μύρων Κανάκης
Πρόκειται για κάτι που είχαμε προτείνει στο προηγούμενο άρθρο, ώστε να γλυτώσουμε την παγωμάρα που προκαλεί ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών. Ακόμη και αν διεξάγεται με 30 βαθμούς Κελσίου. Δεν ξέρω αν μας διαβάζει η διοίκηση της ομάδας, τιμή μας αν το κάνει, αλλά και χρέος μας να συνεχίσουμε να τους έχουμε στο αναγνωστικό κοινό.

Εννοείται ότι για να περάσει η πρόταση, είτε για τα play offs, είτε για την επόμενη χρονιά, θυμίζω ότι αρκετές λίγκες έχουν αποφασίσει ότι για όλο το 2020 τα ματς θα είναι κεκλεισμένων, θα πρέπει να δώσουν το ΟΚ οι επιστήμονες. Δεν νοείται να διακινδυνέψει κανενός φιλάθλου η υγεία. Όπως ακριβώς, το ίδιο συμβαίνει και για τους πρωταγωνιστές, φυσικά. Στην περίπτωση την δική μας, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Γιατί σε άλλες ομάδες, προφανώς τις περισσότερες της Λίγκας. αυτοί είναι οι παράγοντες.

Αλλά εμείς είμαστε το ασπρόμαυρο πρόβατο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το ξεχωριστό, το Άλφα (εκ του alpha male, αν με νοείς, αγαπητέ/ή αναγνώστη/στρια). Το πρότυπο, που αν ξυπνήσουν και μας ακολουθήσουν και άλλοι, ακόμη και από τα βουβάλια (ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ) και τα βουβαλάκια (ΠΑΟ, ΑΕΚ), μόνο κερδισμένοι θα είναι. Οι ίδιοι και το ελληνικό ποδόσφαιρο, γενικότερα.

Εννοείται επίσης, ότι η Λίγκα πρέπει να ορίσει όλα τα ματς βραδινά. Αν υπάρξει έστω και μια περίπτωση να δούμε ματς ορισμένο στις 5μ.μ, ακόμη και στις 6 μ.μ ή τις 7.30, θα πρόκειται - επιεικώς - για ηλίθιους. Ηλίθιους, που δε σέβονται ούτε το προϊόν, ούτε τους αθλητές, ούτε ακόμη τους φιλάθλους. Ακόμη και αν γίνουν κεκλεισμένων τα ματς τελικά, δεν χρειάζεται να είσαι κανένας σούπερ-ειδικός για να καταλάβεις ότι θα χάσουν κομμάτι του τηλεοπτικού κοινού, εφόσον τα ματς διεξαχθούν πριν τις 8 μ.μ. Ορίστε μια πρόταση, εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, να δοθεί η ευκαιρία για φοβερά πλάνα στους τηλεσκηνοθέτες. Πέρα από τον αστεϊσμό, εφόσον οι θερμοκρασίες τον Ιούνη που θα διεξαχθούν τα ματς αγγίζουν ή ξεπερνούν τους 28 βαθμούς, μετά μάλιστα και από 2 μήνες απραξίας, δε θα είναι και οι καλύτερες των συνθηκών για ένα ποδοσφαιρικό ματς.

ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ

Για να πω την μαυρόασπρη αλήθεια μου, ήταν η είδηση για χορηγικό ενδιαφέρον γνωστής στοιχηματικής εταιρίας (καλά όχι τόσο γνωστής, όχι από τα κυρίαρχα brands του χώρου), που μου έδωσε το έναυσμα για αρθράκι.

Προσφέρουν λέει 6 εκατομμύρια ευρ(ά) για 3ετή χορηγία. Όπερ, 2 χαρτιά το χρόνο. Αν το διαιρέσουμε με το 14, κάθε ομάδα θα εισπράττει λιγότερα από 143 χιλιάρικα το χρόνο. Αν μάλιστα αφαιρέσουμε κάποιο ποσοστό που λογικά θα μείνει στη διοργανώτρια αρχή, πχ 20%, πάμε σε λιγότερα από 120 χιλιάρικα. Μπυρ παρά, το λέγανε οι συμπαθείς Μικρασιάτες έμποροι του προηγούμενου αιώνα. Δηλαδή τέρμα ξεφτίλα, για να δώσω το δικό μου χαρακτηρισμό.

Θα μου πεις, αυτός ο μύλος αυτό το στάρι αλέθει. Φυσικά, όταν έχεις ξεφτιλίσει το προϊόν, ποιος θα το αγοράσει. Κι αυτός που θα βρεθεί, ψίχουλα θα δώσει. Κάποιοι μάλιστα ίσως να κάνουν και κωλοτούμπες για αυτό το ποσό. Να το σπάσουν σε πολλά κομμάτια, ώστε να πάει έναντι στους ποδοσφαιριστές, που τους χρωστάνε για μήνες. Αλλά, να ‘ναι σίγουροι, ούτε έτσι πρόκειται να πάρουν αδειοδότηση, εφόσον λειτουργήσουν οι νόμοι δηλαδή και δεν προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους, όπως στο παρελθόν, όταν Βενιζέλοι, Ψωμιάδηδες, Τσοχατζόπουλοι, Παπαγεωργόπουλοι τους μοίραζαν εκατομμύρια, καλυμμένα με μια εικονική σαχλαμάρα, αναβάθμισης αθλητικών χώρων, που ποτέ δεν γίνονταν τελικά. Εμείς βέβαια, ο μπαραντάνης λαός (που λέγε και ένας ωραίος στην ψυχή Παντελής, όχι ο μασέρ, οι παλιοί ξέρουν), πληρώσαμε τη λυπητερή στο τέλος, ακόμη την πληρώνουμε.

Έτσι είναι, όταν απαξιώνεις το προϊόν, η τιμή του καταρρέει. Αν έχει, δηλαδή, τιμή.

Αφού φτάσαμε στο σημείο να αυτοπροτείνεται και ο Κούγιας για πρόεδρος της Λίγκας, που τις ζυγές μέρες είναι σκοτωμένος με τους μίσους και τις μονές με όλους, τότε καταλαβαίνετε.
Ο οποίος βέβαια, σε μερικά μπορεί να έχει δίκιο, από τα μυριάδες που εξαπολύει συνεχώς, ανάλογα τα κέφια του. Αλλά ακόμη και δίκιο να έχει, η γραφικότητά του τον οδηγεί να το χάσει. Αλλά, για να τελειώνουμε, να πάμε και για καμιά βουτιά δηλαδή, μήπως θα πρέπει επιτέλους τη Λίγκα να την διοικήσει μια ανεξάρτητη αρχή, που θα αποτελείται από τεχνοκράτες, που δε θα έχουν καμιά απολύτως σχέση με καμιά ομάδα;
 
Μια αρχή που θα έχει διασφαλισμένη την ακεραιότητά της, που όλοι θα δέχονται τις εισηγήσεις της, με σκοπό αφενός να ξεμαγαρίσει το προϊόν και έπειτα να το αναβαθμίσει, με θεμελιώδη θεώρημα την ισονομία και την αξιοκρατία. Λέω τώρα εγώ, αλλά το αφήνω. Καλιά να ρίξω μια βουτιά.

ΥΓ: Αντεράρα από τις λίγες, όλοι κουβά!

Oficrete