Oficrete
09/07/2019 - 09:45

Κυβέρνηση ΟΦΗ με αυτοδυναμία Γκέραρντ!

Ο ΟΦΗ προχωρά με παιδιά του μεγάλου Ολλανδού. Κι αυτό είναι μία ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή της νέας διοίκησης.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Χρίστος Σμπώκος
728x90 general
Εκεί που περιμέναμε να μάθουμε τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης της χώρας, μετά τις εκλογές, ξαφνικά ο ΟΦΗ έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε τη δική του Κυβέρνηση. Βασικά την επέκταση της ήδη υπάρχουσας - ποδοσφαιρικής καθαρά - Κυβέρνησης.

Δε φτάνει λοιπόν που είχαμε… στο κεφάλι μας Σαμαράδες, Πουρσανίδη, Πατεμτζή, Αδάμο, Ανδρεανίδη, Βάβουλα, Δερμιτζάκη και Σταυρακάκη, τώρα μας φόρτωσαν και Νιόπλια, Κωφίδη, Αλεξούδη και Τσινό! Γέμισε το ΒΑΚ με παιδιά του Ολλανδού! Εδώ, μιλάμε για Κυβέρνηση ΟΦΗ με αυτοδυναμία Γκέραρντ!

Όλο αυτό που συμβαίνει με τη στελέχωση του ΟΦΗ, σε προπονητικό και διοικητικό επίπεδο με τις παλιές δόξες του μεγάλου ΟΦΗ της δεκαετίας του ’90, υπάρχουν δύο τρόποι να το δούμε.

Ο πρώτος είναι με μιζέρια. Με τα γνωστά «πάλι τους φίλους τους μαζέψανε» και «αντί να πάρουμε παίκτες, γεμίσαμε προπονητές». Και με τις κλασσικές θεωρίες συνωμοσίας για ρουσφέτια, βύσματα και χάρες. Με βάση τα ψυχικά μας τραύματα σαν ομάδα, ακόμα αυτή η οπτική δε μου προκαλεί εντύπωση. Θα πάρει καιρό να επουλωθούν οι πληγές της μιζέριας, αλλά και της καχυποψίας.

Υπάρχει και δεύτερος τρόπος, ο θετικός. Οι άνθρωποι της νέας εποχής, "έψησαν" έναν επενδυτή να μπει στην ομάδα, παρουσιάζοντάς του ένα μοντέλο που αποτελεί μετεξέλιξη του μοντέλου Γκέραρντ. Και όσο προχωράμε προς την υλοποίηση, επιλέγουν ανθρώπους που μεγάλωσαν, γαλουχήθηκαν και πέτυχαν μέσα από το μοντέλο αυτό. Γιατί να μην το δούμε ως μία λογική και ασφαλής επιλογή και όχι ως «βόλεμα των φίλων»; Επιδιώκουν να στήσουν την ομάδα, στελεχώνοντάς τη με κόσμο που και συμβολίζει και κυρίως γνωρίζει καλά, τη φιλοσοφία που θέλουν να έρθει ξανά στον ΟΦΗ.

Ο καθένας διαλέγει και παίρνει την οπτική που τον εκφράζει. Ζυγίζει την εμπιστοσύνη που έχει στη νέα διοίκηση και αναλόγως κρίνει.

Πάμε και στα λίγο πιο πρακτικά όμως. Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ έχει ένα πλήρως στελεχωμένο προπονητικό επιτελείο στις Ακαδημίες του. Με προπονητές που αποτελούν κράμα των παιδιών Γκέραρντ (Πατεμτζής, Δερμιτζάκης Μανώλης κλπ) και των εγγονών του (Κώστας Δερμιτζάκης, Πετράς, Συκιωτάκης), καθώς και με εξειδικευμένους συνεργάτες (αναλυτές, γυμναστές, προπονητές τερματοφυλάκων, εκπαιδευτές προπονητών). Όλοι αυτοί πια θα είναι κάτω από την επίβλεψη ενός παιδαγωγού - κατά βάση - προπονητή, με προσωπικότητα και καλλιέργεια σπάνια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Σάββα Κωφίδη.

Παράλληλα, δημιουργεί και μία ομάδα ποδοσφαιρανθρώπων υψηλότατου επιπέδου, κατ’ εμέ μπροστά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, με πιο οργανωτικό και θεωρητικό ρόλο, όπως ο Γιάννης Σαμαράς, ο Νιόπλιας και ο Τσινός. Η οποία θα υποστηρίζεται και από ένα δυνατό τμήμα scouting (Μάρκος, Αλεξούδης, αλλά και Στιβ Κιν). Οι άνθρωποι αυτοί θα κληθούν να στήσουν το μοντέλο συνολικά και να βάλουν σε σειρά το οικοδόμημα, πάνω σε στέρεες και υγιείς ποδοσφαιρικά βάσεις.

Να το πω και όπως ακριβώς το σκέφτομαι. Ο σημερινός ΟΦΗ ξέρει και καταλαβαίνει περισσότερη μπάλα, από όση όλη η υπόλοιπη Super League μαζί!

Θα μου πει κανείς, όλα αυτά εγγυώνται την επιτυχία; Φυσικά και όχι. Δεν υπάρχει τέτοια εγγύηση. Όμως η παρουσία όλων αυτών μπορεί να εγγυηθεί ότι θα γίνει μία καλή προσπάθεια βγαλμένη μέσα από τον πανίσχυρο ΟΦΗ του Μίστερ. Πιάνει το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο Γκέραρντ, πριν σχεδόν 20 χρόνια. Ποτέ δεν είναι αργά….

Για το τέλος, κρατάω ένα μικρό αστερίσκο. Είναι πολύ σημαντικό όλες αυτές οι ισχυρές προσωπικότητες και οι προικισμένοι ποδοσφαιρικά άνθρωποι να φροντίσουν να σεβαστούν τα όρια του ρόλου τους. Να μείνει ο καθένας στο κομμάτι του, χωρίς παρεμβολές και παρεμβάσεις στα χωράφια του άλλου. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά μεγάλα παιδιά είναι, κίνητρο να πετύχουν έχουν, ας το διαφυλάξουν, όσο καλύτερα μπορούν, αυτό το μοίρασμα των ρόλων.

Oficrete