Oficrete
06/08/2020 - 14:33

Έλεγχος προόδου (part 1)

To πρώτο μέρος της αξιολόγησης του έμψυχου δυναμικού του Μύρωνα Κανάκη, με αρχή το προπονητικό team του ΟΦΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μύρων Κανάκης
Oφείλω να απολογηθώ, για την καθυστερημένη βαθμολόγηση προπονητικού και ποδοσφαιρικού τιμ, ξέρω ότι δεν μπορούσατε να κοιμηθείτε το βράδυ από την αγωνία, για το τι βαθμό θα βάλει ο Κανάκης στον Στάικο και τον Κοροβέση. Δε νομίζω να είσαστε τίποτις παλιόπαιδα, που γυρνάτε σε μπιτσόμπαρα ορθίων και δεν κοιμάστε. Άντε, γιατί σε λίγο θα ενεργοποιήσουν και το Νόμο 4000 περι τεντυμποϊσμού.

Καθυστέρησα και να με συγχωράτε, εξαιτίας μιας ζόρικης απονεύρωσης στο δεξιό τραπεζίτη, που με ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες. Αλλά για σταθείτε, σε 4 λέξεις βρέθηκε η λύση για τα προβλήματα που απασχολούν την εποχή μας:

«Απονεύρωση στο δεξιό τραπεζίτη!»

Μήπως αυτό δε θα έλυνε λύση στον κορωνοιό, αν υπήρχαν τα απαραίτητα κονδύλια, όχι μόνο για την έρευνα, αλλά κυρίως για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη;

Μήπως δεν είναι η απάντηση στη νέα οικονομική κρίση της εποχής μας; Ή στην καταστροφή του περιβάλλοντος, υπό τις επιταγές των γκόλντεν μπόις που κυνηγούν αέναα μεγαλύτερα κέρδη και μπόνους; Στην καταστροφή της ενωμένης Ευρώπης, που από Ευρώπη των Λαών διαμορφώθηκε τον 21ο αιώνα σε Ευρώπη των Τραπεζών;

Οι απαντήσεις και τα ραντεβού στους δρόμους, εκεί που εδρεύουν τα μεγάλα κέντρα των αποφάσεων.

Πάμε τώρα στα δικά μας, στον έλεγχο προόδου. Ποιος ξέρει, εκτός από αυτούς που δεν αδημονούν από το αναγνωστικό κοινό, μπορεί να αναμένει και ο Πρύτανης με τον Γιώργο Σίμο για τις τελικές αποφάσεις που αφορούν το ρόστερ… (πλακίτσα).

Ας ξεκινήσουμε πάλι ανάποδα, από το προπονητικό τιμ.

Τον Γιώργο Σίμο, τον Περικλή Παπαπαναγή, τον Βαγγέλη Λάππα, τον Κωνσταντίνο Νομικό και τον Τάσο Πρίτσα. Για τους δυο τελευταίους, τον προπονητή φυσικής κατάστασης και τον αναλυτή, λογικά, δεν μπορώ να πω πολλά.

Ο Γιώργος Σίμος απέδειξε, από την πρώτη χρονιά του σαν πρώτος προπονητής, ότι αποτελεί ένα από τους κορυφαίους προπονητές της κατηγορίας. Απόδειξη, τα πολλά παρόμοια γκολ, τα δουλεμένα στην προπόνηση που αποκαλούμε. Η μεθοδική ανάπτυξη της ομάδας, το τεχνικό πλάνο, όπου ο κάθε παίκτης γνωρίζει που βρίσκεται ο κάθε συμπαίκτης του, η όλη παρουσία της ομάδας, ακόμη και αν υπήρχαν φορές που μας δυσαρέστησε, δείχνει ότι φέτος, ίσως μαζί με τον Δώνη, ήταν οι καλύτεροι Έλληνες προπονητές της κατηγορίας.

Ο Δώνης, όμως, έχει χρόνια καριέρας πίσω του, ενώ βρέθηκε ψηλά, χάρη και σε ευνοϊκά σφυρίγματα που είχε η ομάδα του λόγω φανέλας. Τα χούμε ξαναπεί αυτά.

Ίσως, όσον αφορά τον Σίμο, κάποιες φορές να μπορούσε να κάνει νωρίτερα κάποιες αλλαγές, ίσως έκανε λάθη, όπως η χρησιμοποίηση Νέιρα στα πλάγια που ποτέ δεν βγήκε, αλλά όταν την πρώτη χρονιά, όλη η Ελλάδα γουστάρει να δει ΟΦΗ στην τιβί, ενώ η ομάδα βγαίνει Ευρώπη, σε μια υποτιθέμενα μεταβατική χρονιά, τα λέει όλα.

Ας κάνει δηλώσεις που μοιάζουν επαναλαμβανόμενες, θεωρώ ότι αν μπορούσε να πει δημοσίως τεχνικά θέματα που χρήζουν ανάλυσης, 9/10 θα άκουγαν σαν τους μιλούσε για κβαντική φυσική. Στα συν του ακόμη, ότι δεν πουλάει οπαδιλίκι. Αλλού φαίνεται η δουλειά του, όχι σε αυτά.

Για τον Περικλή τον Παπαπαναγή και τον Βαγγέλη Λάππα:

Τον πρώτο τον παρακολουθώ όταν δοθεί η ευκαιρία, όπως στη συνέντευξη στον Τσατσάκη. Βλέπω τις αντιδράσεις του στον πάγκο και πως μιλάει στους παίκτες. Λέει πολλά. Νομίζω δεν υπήρχε καταλληλότερος για την θέση.

Τον Βαγγέλη τον Λάππα, είχα την τύχη να τον παρακολουθήσω σε μια ημερίδα που διοργανώθηκε το χειμώνα στην περιοχή μου. Πραγματικά, φύγαμε με τις καλύτερες των εντυπώσεων, αισθανόμενοι τυχεροί που η ομάδα μας διαθέτει ένα τέτοιο άνθρωπο και επαγγελματία στο τεχνικό τιμ. Η εξέλιξη του Σωτηρίου το υποδηλώνει άλλωστε. Ενώ θεωρώ ότι ακόμη και ο Γουάλι, έχει βελτιωθεί χάρη στον κ.Λάππα, σε σχέση με αυτό που ήταν όταν ήρθε.

Το be continued...

Oficrete